همچنین روز شنبه در گروه خودرویی طی ۲۱ هزار نوبت معاملاتی، ۹۶۸ میلیون سهم به ارزش ۲۸۲ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز یکشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه بالغبر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان شد. حال باید دید این روند مثبت نمادهای خودرویی تا پایان هفته ادامه خواهد یافت یا خیر.
بورس مثبت ماند
روز دوشنبه و در خلال معاملات بازار سهام، شاخصکل بورس با افزایش ۲۵.۶۴۴ واحدی در محدوده دومیلیون و ۵۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با رشد ۳.۶۲۴واحدی در محدوده ۶۷۳هزار واحد ایستاد.
در این بازار نیز ۱۵.۹میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۹.۳ هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۸۱واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۱.۷میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۱.۹هزار میلیارد تومان دادوستد شد. این درحالی است که اکثر کارشناسان اقتصادی معتقدند لایحه بودجه ۱۴۰۴ برخلاف سالهای گذشته به صورت انبساطی تنظیم شده که این امر میتواند به رشد نقدینگی در اقتصاد منجر شود و در صورت مدیریت صحیح هم به رشد بخشهای مختلف اقتصادی ازجمله بازار سرمایه کمک کند، هم بودجه انبساطی با افزایش نقدینگی، تقاضای داخلی را تحریک میکند و هم باعث رونق بازارها میشود.
در بازار سرمایه، رشد نقدینگی مشروط به ثبات نسبی و رونق نداشتن بازارهای غیرمولد موازی میتواند به افزایش ارزش سهام شرکتها و جذب سرمایهگذاران جدید منجر شود اما در عین حال، اگر رشد نقدینگی به خوبی مدیریت نشود و با افزایش تورم همراه باشد، ممکن است سبب بیاعتمادی سرمایهگذاران به بازار سرمایه و کاهش ارزش سهام شرکتها شود.
بنابراین در کنار بودجه انبساطی، توجه به کنترل تورم ضروری است تا بازار سرمایه بتواند از این طریق بهطور واقعی از این سیاستها بهرهمند شود.
در بودجه ۱۴۰۴ برای حمایت از تولید داخلی و تقویت صادرات کشور نیز برنامههای خاصی در نظر گرفته شده که این اقدامها میتواند به افزایش رقابتپذیری محصولات داخلی در بازارهای جهانی کمک کند و منابع ارزی جدیدی را برای کشور فراهم آورد. حمایت از بخش تولید، نهتنها به اشتغالزایی کمک میکند، بلکه موجب افزایش ظرفیتهای تولید و کاهش واردات نیز خواهد شد.