خودروهای متصل

مدت‌هاست خودروهای آینده نه در تصور ما که در ‌دنیای واقعی حاضر شده‌اند. بر این اساس موفقیت‌ها و شکست‌ها در بخش فناوری‌های نوین به‌کار گرفته شده در صنعت‌خودرو سبب به‌راه افتادن بحث‌های بسیاری پیرامون چشم‌انداز این صنعت شده و همچنان نیز ادامه دارد؛ اما به‌هر حال بیشتر خودروسازان معتقد به‌وجود و ضرورت کاربرد این فناوری‌ها در این صنعت هستند.

به‌عنوان مثال شرکت‌ها همچنان به‌طور انحصاری روی خودروهای خودران تمرکز دارند و نه بر اکوسیستمی که مورد نیاز این مدل خودروهاست.این درحالی است که عنصر کلیدی در استقرار موفقیت‌آمیز وسیله‌نقلیه خودران، ایجاد محیط‌هایی است که بین خودروها و زیرساخت‌های پشتیبانی‌کننده‌ آن‌ها ارتباط دوطرفه وجود داشته باشد.

درحالی که اینترنت اشیاء (IoT) و شهرهای هوشمند این امر را در جهت مثبتی پیش می‌برند، اما فناوری بلاک‌چین ارتقای قابل ‌توجهی را ارائه می‌دهد که می‌تواند آینده‌ رانندگی را متحول کند. این فناوری نوین در خودروهای متصل دیده می‌شود.

Connected Car به‌خودروهایی گفته می‌شود که با استفاده از فناوری‌های پیشرفته به‌اینترنت و دیگر وسایل متصل می‌شوند و قادر به‌تبادل اطلاعات هستند.

این خودروها با هدف افزایش ایمنی، راحتی و کارایی طراحی شده‌اند و نقش مهمی در آینده صنعت‌خودرو دارند. حال با توجه به این مهم مشخص است که چنین خودروهایی نیازمند بررسی داده (Data) هستند.

تجزیه‌وتحلیل داده‌های خودرو با جمع‌آوری Big Data از سنسورها و تجزیه‌وتحلیل مناسب آن‌ها -با توجه به الزامات از پیش‌تعیین‌شده- می‌تواند به‌حل بسیاری از چالش‌ها هنگام رانندگی کمک کند. با گذشت زمان، چنین فناوری‌هایی بیشتر و بیشتر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این فناوری‌ها به‌حفظ اوج عملکرد خودروها و همچنین صرفه‌جویی در هزینه با کنترل ناوگان کمک خواهند کرد. بنابراین ناگفته پیداست که نمی‌توان از تاثیر کلان‌داده در بازار جهانی خودرو چشم پوشید.

با تجزیه‌وتحلیل داده‌های کلان، سازنده خودرو می‌تواند به‌سرعت و مهم‌تر از آن از راه دور، وضعیت وسیله‌نقلیه را بررسی کند. همچنین با کمک این داده‌ها، تجزیه‌وتحلیل رفتار مصرف‌کننده نیز امکان‌پذیر خواهد شد.

به‌این ترتیب شرکت‌ها قادر خواهند بود بین الگوهای رفتاری افراد مختلف تمایز ایجاد کرده و تجربه‌ شخصی‌تری را برای مشتریان خود فراهم کنند. به‌عنوان مثال می‌توان یک GPS کاملا شخصی‌سازی‌شده در خودرو قرار داد تا بهترین مسیر را به‌راننده پیشنهاد دهد.

یکی از مزایایی که بلاک‌چین به‌ارمغان می‌آورد، این است که داده‌ها را به‌طور موثرتر و سریع‌تر پخش می‌کند.

خودروهای بدون‌راننده باید از چند عامل کلیدی آگاه باشند؛ شرایط جاده، وضعیت خود و وضعیت سایر خودروها. اینترنت اشیاء پیشین این فرآیند را به‌دلیل پروتکل‌های ارتباطی آن پیچیده می‌کند. در این میان یک سیستم تلماتیک در خودرو نقش مهمی را برعهده دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =