ری را

براساس هدف‌گذاری صورت‌گرفته خرید ارزی تامین در سال آینده نیز ۱۰درصد دیگر کاهش خواهد یافت.

گروه صنعتی ایران‌خودرو از کاهش بیش‌از ۴۵درصدی خرید ارزی خود در هفت‌ماهه امسال نسبت‌به دوره مشابه سال گذشته خبر داد. بنابراین اعلام، در دو سال اخیر که نهضت کاهش هزینه در شبکه تامین ایران‌خودرو آغاز شده، خرید ارزی برای تامین بخشی از نیازمندی‌های خطوط تولید این شرکت کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. این دستاورد در شرایطی حاصل شده که تامین برخی قطعات و مجموعه‌ها مانند گیربکس اتوماتیک، با این‌که از منظر تعدادی افزایش قابل توجهی یافته، اما هزینه صرف‌شده برای خرید آن به دلیل شناسایی منابع تامین با قیمت مناسب و کیفیت رقابتی کاهش یافته است.

ادامه کاهش خرید ارزی در سال آینده

این گروه صنعتی از سوی دیگر، در تلاش است تا با سرمایه‌گذاری در شرکت‌های سازنده زیرمجموعه خود ازجمله شرکت نیرومحرکه، به داخلی‌سازی گیربکس اتوماتیک و مجموعه‌های مشابه دست یابد، اما تا زمانی که اهداف این حوزه محقق شود، اقلام موردنظر را با کیفیت مناسب و قیمت رقابتی از طریق سازندگان مطرح خارجی تامین می‌کند. بر همین اساس، برخی خریدهای خارجی به‌ویژه در زمینه بازار خدمات پس از فروش، شرایط مناسبی برای ایران‌خودرو در جلب رضایت مشتریان فراهم کرده است. نهضت کاهش هزینه شکل‌گرفته در این گروه صنعتی در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت و براساس هدف‌گذاری صورت‌گرفته خرید ارزی تامین در سال آینده نیز ۱۰درصد دیگر کاهش خواهد یافت.

کاهش زیان خالص ایران‌خودرو به یک‌سوم نیمه نخست سال قبل

در همین حال، تولید گروه صنعتی ایران‌خودرو در مهرماه امسال با افزایش ۲۵درصدی نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته روبه‌رو بوده و علاوه بر این، زیان خالص ناشی‌از تولید نیز روند کاهشی قابل‌توجهی را در پیش گرفته است. مطابق با اطلاعات صورت‌های مالی ایران‌خودرو در نیمه اول امسال، با به ثمر نشستن برخی برنامه‌های کاهش هزینه در زنجیره تولید و اصلاح فرآیندهای منبع‌یابی برای تامین قطعات، مدیریت بهای تمام‌شده تولید، بهبود فرآیندهای لجستیکی و همچنین تغییر به سمت ترکیب بهینه تولید محصولات، روند زیان‌دهی تولید در این گروه صنعتی مسیر کاهشی را در پیش گرفته و درحال‌حاضر نسبت زیان خالص به درآمد حاصل از فروش از ۳۱درصد در نیمه اول سال گذشته به ۱۲درصد در نیمه اول امسال کاهش یافته است که حدود دوسوم کاهش را نشان می‌دهد.

همچنین طبق اطلاعات صورت‌های مالی، زیان خالص ایران‌خودرو از عدد ۲۳۱هزار و ۹۹۷ میلیارد ریال در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ به ۱۱۷ هزار و ۹۸۹ میلیارد ریال در نیمه نخست امسال کاهش یافته که بیان‌گر بهبود شرایط شرکت است و البته انتظار می‌رود؛ با به‌روزآوری قیمت محصولات شرکت مطابق با دستورالعمل شورای رقابت و همچنین اصلاح رویه فعلی قیمت‌گذاری در مراحل بعدی، در کنار اقدامات ایران‌خودرو برای کاهش بهای تمام‌شده محصولات، زیان‌دهی تولید به مرور به سمت سوددهی میل کند.

در همین حال، با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در حوزه تامین و تولید محصولات، شمارگان تولید در مهرماه امسال نسبت به مهرماه سال گذشته افزایش ۲۵درصدی را تجربه کرده و از عدد ۴۰هزار و ۲۷۰ به ۵۰هزار و ۴۳۹ دستگاه خودرو رسیده است. همان‌گونه که پیش از این نیز اعلام شده است، با تحقق الزامات، تولید در نیمه دوم سال روند جهشی و افزایشی خود را حفظ خواهد کرد تا اهداف تعیین‌شده ازجمله تولید روزانه ۲۳۰۰ دستگاه خودرو محقق شود.

اعلام برنامه افزایش تولید در نیمه‌دوم سال با فراهم‌شدن الزامات

در همین راستا، گروه صنعتی ایران‌خودرو از برنامه افزایش تولید روزانه به ۲۳۰۰ دستگاه خبر داده که تحقق این برنامه نیازمند فراهم شدن برخی الزامات و رفع محدودیت‌هاست. به‌منظور جبران افت تولید نیمه نخست امسال که عمدتا ناشی از ناترازی انرژی، محدودیت تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه و برخی قطعات با منشأ خارجی، عدم ثبت و تمدید سفارش و مشکل مالی برای ترخیص کالا از گمرک بود، گروه صنعتی ایران‌خودرو در صدد است نسبت به افزایش تیراژ روزانه تولید اقدام کند تا به اهداف تعیین شده امسال در زمینه تولید و عرضه خودرو نزدیک شود.

براساس این گزارش، تحقق افزایش تولید، نیازمند هم‌افزایی و همدلی بیش از پیش نهادها و سازمان‌های مرتبط با سیاستگزاری بنگاه‌های بزرگ تولیدی است و بر همین اساس، بازنگری در سیاست‌های قیمت‌گذاری تکلیفی و ایجاد شرایط به‌روزآوری قیمت محصولات ایران‌خودرو ازجمله مسایلی است که می‌تواند این فرایند را تسهیل کند؛ چه آن‌که در سال‌های اخیر به‌واسطه فروش محصولات به قیمتی کمتر از بهای تمام‌شده تولید، زیان ناشی‌از قیمت‌گذاری دستوری افزایش هنگفتی داشته و نقدینگی خودروسازان نیز از مسیرهایی جز درآمد حاصل از فروش محصولات و منابعی چون تسهیلات گران بانکی یا پیش‌فروش محصولات تامین شده است.

در این میان، گروه صنعتی ایران‌خودرو تلاش کرده تا هزینه‌های تولید را از روش‌ها و مسیرهای دیگری نیز تامین کند که از آن جمله می‌توان به کاهش هزینه‌ها در زنجیره تامین اشاره کرد که این اقدامات سبب کاهش سرعت زیان‌دهی تولید شده است. تخصیص و تامین به‌موقع ارز مورد نیاز شبکه تامین و خودروسازان متناسب با برنامه افزایشی تولید توسط بانک مرکزی نیز از دیگر الزامات تحقق هدف تولید امسال است.

تغییر رویکرد در ارتباط با ثبت سفارش خرید خارجی قطعاتی که سازندگان داخلی ظرفیت، قیمت و کیفیت مورد انتظار خودروسازان را محقق نمی‌کنند و رفع محدودیت ایجادشده از طریق الزام وجود ثبت سفارش قبل از حمل و رسیدن محمولات خرید خارجی به گمرک نیز از ضروریات موردنظر برای تحقق هدف تولید و افزایش تولید روزانه خودروسازان به شمار می‌رود. کاهش زمان تخصیص ارز قطعات و ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی و رسیدن به‌موقع آن‌ به خط تولید نیز از موضوعاتی است که روند افزایش تولید را تسریع خواهد بخشید.

گروه صنعتی ایران‌خودر به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور، در شرایط سخت تحریمی تلاش کرده‌ است تا چرخ صنعت خودرو به دست توانای صنعتگران از حرکت نایستد و تولید در این صنعت مهم و تاثیرگذار در شاخص‌های کلان اقتصادی، دچار توقف نشود. هرچند برخی محدودیت‌های ایجادشده، سبب کاهش تولید در نیمه نخست امسال شد، اما این میزان نیز با همراهی نهادهای مرتبط و اصلاح رویه‌هایی که سبب مانع‌تراشی در مسیر تولید می‌شود، قابل جبران است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =