امیرندیری

امیر ندیری*

کاهش نرخ بهره یکی از سیاست‌های دولت چهاردهم اعلام شده است که این مساله برای بورس تاثیرگذار است. ازسوی‌دیگر چند عامل در هفته‌های گذشته باعث شد نرخ بهره روند کاهشی پیدا کند.

عرضه نشدن اوراق دولتی در بورس ازجمله دلایل کاهش نرخ بهره در هفته‌های گذشته محسوب می‌شود. این درحالی است که بانک‌ها، خریداران اصلی بخشی از اوراق عرضه‌شده در هفته‌های گذشته بوده‌اند. ب

ه بیان دیگر عدم عرضه اوراق دولتی در بورس به صورت عملی، دلیل اصلی کاهش نرخ بهره بوده، سیاست جدید بانک‌مرکزی مبنی‌بر انتشار گواهی سپرده خاص ۲۵درصدی دلیل مهم دیگری در این باره بوده است.

این دو عامل در کاهش نرخ بهره موثر بوده‌اند. سیاست جدید بانک‌مرکزی، باعث ارزندگی بیشتر بازار سرمایه و سایر بازارها می شود. به بیانی دیگر، با کاهش نرخ بهره بخش‌های اقتصادی از رکود خارج می‌شوند.

کاهش هزینه تامین مالی برای شرکت‌ها و تولیدکنندگان تاثیر دیگر سیاست جدید بانک مرکزی است. جذابیت سرمایه‌گذاری در بازارهای ریسکی چون بازار سرمایه با انتشار گواهی سپرده خاص ۲۵‌درصدی افزایش می‌یابد.

با اعمال این سیاست تا پایان سال، نرخ بهره به کمتر از ۳۰درصد می‌رسد. همچنین در مورد تاثیر سیاست جدید بانک‌مرکزی، در رابطه با هزینه تامین مالی نیز باید گفت هزینه تامین مالی حدود ۵ تا ۶درصد بالاتر از نرخ اوراق دولتی است، با توجه به این‌که این نرخ هم‌اکنون ۳۳درصد بوده، نرخ تامین مالی برای شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد و حدود ۷ درصد بالاتر است، بنابراین اگر این نرخ به ۳۰درصد برسد، هزینه تامین مالی نیز تا حدود ۳۵درصد کاهش می‌یابد.

ذکر این نکته هم ضروری است که دلار نیما به تدریج و رفته‌رفته با سرعت مناسبی به حوالی ۵۰ هزار تومان رسید. به نظر می‌رسد دلار نیما حتی از ۵۰ هزار تومان نیز عبور می‌کند که در این صورت شاهد اتفاقات مثبتی بر بازار و شرکت‌های بورسی خواهیم بود.

در این رابطه، اکثر تحلیلگران مبنای تحلیل‌های خود را بر دلار ۴۸ تا ۵۰ هزارتومان برای نیمه دوم سال قرار می‌دهند. اگر روند فعلی حتی با سرعت بیشتری ادامه یابد، P/E شرکت‌ها برای تحلیل‌گران بازار، جذاب‌تر می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =