فولکس‌ واگن

کارگران کارخانه فولکس‌ واگن در شهر اوسنابروک آلمان، بار دیگر دست به اعتصاب زدند.این اعتصاب که درپی اختلافات بر سر دستمزد و نگرانی‌ها درباره آینده تولید در این کارخانه است، فشار بر خودروساز آلمانی را افزایش داد.

اتحادیه کارگری IG Metall، خواهان افزایش ۷درصدی دستمزدهاست، در حالی که فولکس‌واگن پیشنهاد افزایش ۳.۶درصدی را طی ۲۷ماه ارائه داده است. این اختلاف‌نظرها باعث شد تا کارگران در اوسنابروک که تولید مدل‌های محبوب پورشه و فولکس‌واگن را بر عهده دارد، به اعتصاب روی آورند.

تصمیم پورشه برای انتقال تولید مدل‌های کیمن و باکستر به کارخانه خود در اشتوتگارت و توقف تولید فولکس‌واگن تی‌راک کابریولت از سال آینده، آینده کارخانه اوسنابروک را با ابهام مواجه کرده است.

این تصمیمات باعث شد کارگران نسبت به آینده شغلی خود نگران باشند و به همین دلیل به اعتصاب روی آورند. اعتراضات کارگران فولکس‌واگن در اوسنابروک، بخشی از موج اعتراضات گسترده‌تر در صنعت خودرو آلمان است. کارگران این صنعت با چالش‌های مختلفی ازجمله افزایش هزینه‌های انرژی، کمبود قطعات و رقابت شدید در بازار جهانی روبه‌رو هستند.

کاهش ۱۰درصدی دستمزدها

گروه فولکس‌واگن پیشنهاد کاهش 10درصدی دستمزدها را داده است. اگر خودروساز و اتحادیه نتوانند بر سر کاهش هزینه‌ها به توافق برسند، تعطیلی کارخانه‌ها همچنان امکان‌پذیر است. این خودروساز همچنین می‌خواهد سیستم پاداش کارکنان را بازسازی کند. این درحالی است که درخواست اولیه اتحادیه کارگری افزایش ۷درصدی دستمزدها بود. در چند ماه گذشته همه چیز در گروه فولکس‌واگن بسیار بد پیش بوده است.

کاهش تقاضا، افزایش هزینه‌ها و افزایش رقابت به سود نهایی این خودروساز لطمه می‌زند که سبب شدند اقدامات شدیدی برای کاهش هزینه‌ها انجام دهند.

شایعاتی مبنی‌بر اینکه فولکس‌واگن می ‌تواند کارخانه‌های فولکس‌واگن را در آلمان برای اولین‌بار از زمان تسیس تعطیل کند، شنیده می‌شود اما این موضوع منتفی است، زیرا این خودروساز از اتحادیه خود می‌خواهد دستمزد خود را 10درصد کاهش دهد.

کاهش دستمزد بخشی از بسته تغییراتی است که گروه فولکس‌واگن پس از درخواست اتحادیه برای افزایش 7درصدی پیشنهاد داده است. این خودروساز همچنین به اتحادیه گفت می‌خواهد سیستم پاداش کارکنان را بازسازی کند و پاداش سالگرد و ماهانه را حذف کند. اما این فقط اولین قدم است.

در صورتی که مذاکرات برای دستیابی به صرفه‌جویی مورد نیاز به نتیجه نرسد، بسته شدن کارخانه همچنان امکان‌پذیر است.

سرنوشتی مشابه دیترویت

در شهر تسویکاو که سابقه پرافتخاری در عرصه صنعت خودرو آلمان دارد، نگرانی‌های جدی درخصوص شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به وجود آمده است. شهر زیبا و دیدنی تسویکاو پیش از وحدت دو آلمان به لطف جایگاه قدرتمند خود در صنعت خودرو، به‌عنوان «دیترویت آلمان‌شرقی» شناخته می‌شد. اما اعلام تصمیم شرکت فولکس‌واگن مبنی‌بر تعطیلی چند کارخانه و تعدیل هزاران نیروی کار، برای آینده و حیات این شهر یک تهدید بزرگ محسوب می‌شود.

مانند کلانشهر میشیگان، ساختمان‌های قدیمی زیبا اما متروکه این شهر شاهد چرخه‌های رونق و رکود این بخش در گذشته بوده‌اند. نماهای آراسته و سنگی مرکز این شهر تاریخی که اکنون مملو از نانوایی‌های ارزان‌ و رستوران است، ‌دوران توسعه بی‌پایان و پرزرق‌وبرق گذشته را تداعی می‌کند.

رندی کمپف، متصدی موزه محلی که تاریخ ۱۲۰ساله تسویکاو را به‌ عنوان مرکز خودرو منطقه به بازدیدکنندگان معرفی می‌کند، در گفت‌وگو با گاردین گفت: «مانند بسیاری از شهرهای بریتانیا که در اثر استخراج زغال‌سنگ شکل‌گرفته‌اند، در اینجا ما هم پیوندی عمیق با خودرو و خودروسازی داریم.

اگر دیگر مشاغل مربوط به حوزه خودروسازی وجود نداشته باشند، آنگاه چیزهای بزرگ‌تری از بین می‌رود، به‌ویژه از لحاظ فرهنگی.» این موزه درواقع پیوند پرتلاطم این منطقه با صنعت خودرو را دنبال می‌کند؛ از تولد آئودی از طریق تولید تانک برای نازی‌ها با استفاده از نیروی کار اجباری تا معرفی خودرو معروف دوره کمونیستی آلمان‌شرقی یعنی ترابانت و ایجاد خطوط مونتاژ شیک و به‌روز فولکس‌واگن بعد از فروپاشی دیوار برلین و تولید خودروهای گلف به‌یادماندنی.

خودروساز شماره‌یک اروپا و بزرگ‌ترین کارفرمای آلمان فروش ضعیف خودروهای برقی را به‌عنوان یکی از دلایل تصمیمش برای شروع یک حرکت جدی در جهت کاهش هزینه‌ها مطرح کرده است.

برای اولین‌بار بعد از ۸۷ سال از زمان تاسیس فولکس‌واگن در سایه حکومت آلمان نازی‌ که با هدف تولید یک «خودرو مردمی» مقرون‌به‌صرفه آغاز شد، این شرکت قصد دارد حداقل سه کارخانه را در کشور تعطیل و ده‌ها هزار نفر از کارکنان خود را تعدیل کند.

رهبران اتحادیه‌ها تهدید کرده‌اند که «زمستان داغ» اعتصاب‌ها از دسامبر آغاز خواهد شد. این شرکت از بیان اینکه کدام کارخانه‌ها ممکن است در تیررس این تصمیم باشند، خودداری کرده است، اما تسویکاو با توجه ‌به اندازه و پیوندهای ناگسستنی آن با بخش خودروهای برقی که عملکرد ضعیفی دارد، در صدر گمانه‌زنی‌ها قرار دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =