همچنین روز سهشنبه در گروه خودرویی طی ۲۴هزار نوبت معاملاتی ۱.۲میلیارد سهم به ارزش ۳۷۲میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز دوشنبه با رشد روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز سهشنبه بالغبر ۲۱۵هزار میلیارد تومان شد.
بورس مثبت شد
روز سهشنبه و در خلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افزایش ۷.۳۳۹واحدی در محدوده دومیلیون و ۱۳۳هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با رشد ۱.۹۱۱هزار واحدی در محدوده ۶۶۵هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۱.۹میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۳.۲هزار میلیارد تومان معامله شد.
شاخص فرابورس نیز با رشد ۳۷واحدی در محدوده ۲۰هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۷.۲میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۲.۶هزار میلیارد تومان دادوستد شد. این درحالی است که شاخص مدیران خرید کل اقتصاد(شامخ) در مهرماه پس از تعدیل فصلی، برای ششمین ماه متوالی روند کاهشی داشته است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای اتاق ایران بخش صنعت به دلیل بهبود شرایط، پس از رکود عمیق و طولانی مدت، عمدتا به علت کاهش قطعیهای برق، با رشد نسبی همراه بوده است. این بهبود باعث افزایش فروش در بخش صنعت پس از رکود ۷ماهه شده است. شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در مهر۱۴۰۳ برابر با ۵۲.۳بوده که نشاندهنده افزایش نسبی فعالیتهای اقتصادی در این ماه است.
با این حال، پس از تعدیل فصلی، این شاخص به ۴۹.۸ رسیده که بیانگر رکود برای ششمینماه متوالی است. همچنین شاخص تولید محصول یا خدمات به عنوان مولفههای اصلی شاخص کل نیز پس از تعدیل فصلی ۵۱.۱ محاسبه شده که پس از ششماه روند کاهشی، برای اولینبار در محدودهای بالاتر از مرز ۵۰ قرار گرفته است.
شاخص موجودی مواد اولیه هم پس از تعدیل فصلی ۴۷.۱ ثبت شده و تقریبا برای هشتمین ماه پیاپی کاهش داشته است. ضمن اینکه شاخص فروش کالا یا خدمات در مهرماه با تعدیل فصلی ۵۵.۳ بوده و بعد از پنجماه کاهش مداوم، برای اولینبار افزایش یافته است.
شاخص انتظارات از فعالیت اقتصادی آینده پس از تعدیل فصلی ۵۵.۹ به دست آمده که پایینترین مقدار در ۲۰ ماه گذشته بوده و نشاندهنده افزایش نااطمینانی اقتصادی و کاهش خوشبینیهای اقتصادی است.
برمبنای این گزارش، نگرانیها در مورد چشمانداز اقتصاد به دلیل ریسکهای سیاسی منطقه و پیامدهای اقتصادی آن افزایش یافته است. سطح نااطمینانی در فضای تجاری بیشتر شده و خوشبینیهای اقتصادی به پایینترین میزان در ۲۰ماه اخیر رسیده است.
کاهش اعتماد به آینده اقتصاد، پیشبینی و برنامهریزی برای کسبوکارها را حتی در کوتاهمدت دشوار کرده است. علاوهبر این، افزایش ناگهانی نرخ ارز موجب کاهش عرضه نهادههای تولید و افزایش قابلتوجه قیمتها و هزینههای تامین مواد اولیه شده و قیمت نهادهها به یکی از بیشترین مقادیر ثبتشده خود رسیده است.