کد خبر: 251750
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
علیرضا کافی

علیرضا کافی در سرمقاله روز " چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو به موضوع « دو خط تایرسازی فدای شش‌ ماه واردات تایر » پرداخت.

عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران خبر قابل‌تاملی داده است: « در شش‌ماهه ابتدایی امسال، فقط ۴۶۴میلیون دلار ارز برای واردات تایرهای خارجی تخصیص داده شده است.» آن‌هم در شرایطی که صنعت تایر ایران با ۹کارخانه تایرسازی و نیاز وافر آنها به خرید مواد اولیه وارداتی برای سرپا نگهداشتن خطوط تولید خود؛ در این مدت تنها ۶۳میلیون دلار ارز برای واردات دریافت کرده‌اند!

نکته جالب اینکه با این حجم ارز که از کشور خارج شده است به راحتی می‌شد دو خط تولید ۵۰هزار تنی، یکی برای تایرهای سواری و دیگری برای تایرهای باری-اتوبوسی ایجاد کرد و بخشی از نیاز کشور به واردات را تامین و حتی این صنعت را وارد بازارهای صادراتی کرد.

اگرچه در برخی موارد که بازار دچار التهاب و کمبود می‌شود، دولتی‌ها به فکر تزریق مسکن آن‌هم برای رفع مشکلات مردم می‌کنند و تخصیص این حجم ارز برای واردات تایر نیز هدفی غیر از این نداشته است. اما باید به این نکته مهم توجه داشت که با هزینه پرداخت‌شده در شش‌ماه می‌توان دو خط تولید با ظرفیت ۱۰۰هزار تن تایر در سال ایجاد کرد.

اگر این ارز به موقع به شرکت‌های تایرساز فعال در کشور که عزمی نیز برای ایجاد خطوط تولید جدید دارند پرداخت می‌شد، حداکثر ظرف یک‌سال‌ونیم این خطوط، به تولید می‌رسیدند و تولیداتشان در بازار داخل و حتی کشورهای منطقه به فروش می‌رسید.

سرمایه‌گذاری صحیحی که برخلاف واردات از خارج کشور تنها چند سال مهمان جاده‌ها و خودروها نیست و تا چند نسل برای کشور کارآفرینی، ایجاد اشتغال، تولید و ارزش افزوده می‌کند.

با این تفاصیل به‌نظر می‌رسد دولت جدید باید تجدیدنظری در نحوه تخصیص ارز به صنایع و بازرگانان داشته باشد تا علاوه‌بر رفع التهابات بازار، صنعت نیز دچار افول نشود و همواره در حال رشد و شکوفایی باشد.

نکته دیگر تمرکز واردکنندگان بر واردات تایر از چین است و همین رویه نشان از استقبال بازار ایران از محصولات چین دارد. پس با این شرایط تایرسازان داخلی نیز می‌توانند رایزنی با صاحبان تکنولوژی در چین را برای انتقال تکنولوژی و ایجاد کارخانه‌های تایرسازی جدید آغاز کنند تا نتیجه آن حداکثر ظرف دو سال آینده برای مردم و مسئولان روشن شود و این مهم به اثبات برسد که سرمایه‌گذاری برای تولید، ایجاد اشتغال و ساخت کالای با کیفیت ایرانی همواره بهتر از روی آوردن به واردات کالاهای تولید شده خارجی به کشور است.

لازمه انجام چنین طرح‌هایی هم همفکری کارشناسان و مسئولان دولتی با انجمن‌های صنعتی و حتی انجمن واردکنندگان لاستیک است تا هم نیاز کشور برای توسعه خطوط تولید مشخص شده و هم نیاز اصلی برای واردات تایر از خارج تعیین شود و ارز به سایزها و تایرهایی که امکان تولیدشان در داخل وجود دارد، تخصیص داده نشود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =