کد خبر: 251908
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۸

مقامات آمریکایی و اروپایی از حرکت پرشتاب چین به‌سوی تولید نسل قدیمی‌تر نیمه‌رساناها ابراز نگرانی کرده‌اند و به‌دنبال راهی برای مهار توسعه فعالیت پکن در این حوزه هستند.

به‌گزارش «بلومبرگ» و «Kings Research » آمریکا با به‌کار گرفتن روش‌ها و ابزاری به‌دنبال آن است که توانایی چین را برای تامین تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده در مدل‌های هوش مصنوعی و برخی کاربردها محدود ‌کند. اما پکن با اختصاص میلیاردها دلار پول به‌کارخانه‌های تولید تراشه‌های قدیمی که ممنوع نشده‌اند، به‌نوعی به‌اقدامات اخیر آمریکا واکنش نشان داده است. این تراشه‌ها همچنان برای اقتصاد جهانی ضروری بوده و قطعه مهمی برای همه محصولات از تلفن‌های هوشمند گرفته تا خودروهای برقی و سخت‌افزار نظامی محسوب می‌شوند.

«بلومبرگ» به‌نقل از چند منبع آگاه نوشت: «این مساله نگرانی‌های جدیدی را بابت نفوذ احتمالی چین به‌همراه داشته و مذاکرات برای مهار هرچه بیشتر این کشور آسیایی همچنان ادامه دارد. درواقع آمریکا قصد دارد مانع از نفوذ تراشه‌ها به‌صنعت این کشور شود.»

در میزگردی که هفته گذشته در موسسه امریکن اینترپرایز برگزار شد، کارشناسان و تحلیلگران اعلام کردند بر اساس بررسی داده‌ها میزان پولی که چین برای ظرفیت مازاد تولید تراشه‌های قدیمی اختصاص داده، مشکلی است که باید برای آن چاره‌ای ‌اندیشید. البته دراین‌باره جدول زمانی مشخصی اعلام نشده و اطلاعات همچنان گردآوری می‌شوند.

درباره این تراشه‌ها باید گفت پیشرفته‌ترین نیمه‌رساناها قطعاتی هستند که با استفاده از فناوری سه نانومتری تولید می‌شوند. اما تراشه‌های نسل قدیمی، با تجهیزاتی تولید می‌شوند که از فناوری ۲۸ نانومتری یا بالاتر استفاده می‌کنند که بیش از یک دهه از عمر آن می‌گذرد.

به‌نظر این کارشناسان، مقامات آمریکا و اتحادیه‌اروپا از این بیم دارند که اقدام چین برای تسلط بر بازار، به‌دلایل اقتصادی و امنیتی باشد. آمریکا و اتحادیه‌اروپا نگران آن هستند که شرکت‌های چینی در آینده برای ‌دامپینگ تراشه‌های قدیمی در بازار جهانی آماده شوند و رقیبان خود را از کسب و کارهایی مانند صنعت خورشیدی حذف کنند.

از سوی‌ دیگر ممکن است شرکت‌های غربی برای تهیه این نیمه‌رساناها، به‌چین متکی شوند. خرید چنین قطعات فناورانه‌ای از چین، امنیت ملی را تا حدی به‌خطر می‌اندازد. به‌خصوص اگر این قطعه سیلیکونی، در تجهیزات دفاعی استفاده شود.
از سوی ‌دیگر اهمیت تراشه‌های قدیمی در شوک‌های عرضه منعکس شد و فعالیت خودروسازان را مختل کرد. براین اساس کمبود تراشه‌ها فروش شرکت‌ها را تا چند میلیارد دلار کاهش داد. در عین حال قطعات ساده مانند مدارهای مدیریت نیرو برای محصولاتی مانند تلفن‌های هوشمند و خودروهای برقی ضروری هستند.
آمریکا و اروپا تلاش می‌کنند تولید داخلی تراشه را توسعه داده و وابستگی به آسیا را کاهش دهند. اتحادیه‌اروپا برای حمایت از کارخانه‌های بومی بودجه ۵۲‌ میلیارددلاری تخصیص داده است. اما بر اساس گزارش بلومبرگ ممکن است تولیدکنندگان داخلی تمایلی برای سرمایه‌گذاری در تاسیسات نداشته باشند؛ زیرا مجبور هستند با کارخانه‌های چینی رقابت کنند. به‌همین دلیل گفته می‌شود آمریکا و اتحادیه‌اروپا پیش از تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در چنین پروژه‌هایی، شرایط را می‌سنجند.

البته براساس ادعای «بلومبرگ» و «Kings Research» بازگشت دونالد ترامپ به‌قدرت، شائبه یک جنگ تجاری دیگر میان آمریکا و چین را افزایش داده است. بلومبرگ در ادامه بررسی‌های خود مدعی شده ممکن است برخی مقامات بلندپایه چینی در صورت بالا گرفتن تنش‌های تجاری، در میز مذاکرات با ایالات‌متحده حضور داشته باشند.

ناگفته پیداست که صنعت‌خودرو نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد. درحال‌ حاضر بسیاری از کشورها در این صنعت به‌شهرت جهانی دست پیدا کرده‌اند. کشور چین از کشورهای مطرح در این زمینه است و در 20 سال گذشته به‌یکی از پیشتازان بازار خودرو تبدیل شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =