ولی‌اله بیاتی

کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند کاهش مالیات تولید در بخش صنعت موجب افزایش سرمایه در گردش تولید خواهد شد و از طرفی با توجه به کاهش هزینه‌های مالیاتی، سود نهایی تولید و در نتیجه امکان رقابت‌پذیری محصولات صنعتی افزایش خواهد یافت.

حال در این رابطه ولی‌اله بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به بررسی این مساله پرداخت.

مجلس به چه نحوی از بخش تولید کشور حمایت می‌کند؟

حمایت از بخش مولد صنعتی کشور به لحاظ مالیاتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مدنظر قرار گرفته که در همین راستا، کاهش ۵درصدی مالیات بخش تولید در بودجه پیش‌بینی شد. این امر به افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت کشور در مقابل حوزه‌های دیگر مانند دلالی و واسطه‌گری منجر می‌شود. افزایش رقابت‌پذیری تولیدات صنعتی داخلی در بازارهای داخلی و همچنین رقابت در بازارهای خارجی از دیگر مزیت‌های کاهش مالیات تولید و بخش صنعتی کشور هستند.

معضلات امروز تولیدکنندگان شامل چه مواردی است؟

مسائلی از قبیل ناترازی انرژی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است. قطع برق و گاز صنایع و تعطیلی‌های گاه‌وبیگاه هزینه زیادی به تولید وارد می‌کند. با توجه به این مشکلات، نیاز است به لحاظ مالیاتی از این بخش حمایت به عمل بیاوریم. هر چقدر از حوزه تولید و صنعت کشور حمایت کنیم، در واقع به اقتصاد ملی کمک کرده‌ایم. تولید، موتور محرکه اقتصاد کشور است و به افزایش اشتغال منجر می‌شود. در مجلس تلاش کردیم حتی‌الاامکان از بخش تولید حمایت کنیم. امیدواریم در ادامه بتوانیم اقدامات جدی‌تری در این حوزه انجام دهیم.

طرح اخیر سازمان مالیاتی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

سازمان امور مالیاتی امسال طرح مثبتی را تحت‌عنوان مشارکت مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها به اجرا گذاشت. در لایحه بودجه ۱۴۰۴ مصوب کردیم که این طرح برای سال آتی هم ادامه پیدا کند. در همین راستا به نفع توسعه زیرساخت‌های صنعتی کشور نیز از محل نشان‌دار کردن مالیات توسط مودیان بیش‌از ۴۰ پروژه مرتبط با توسعه و تجهیز شهرک‌های صنعتی توسط مودیان از محل مالیات پرداختی‌شان تامین مالی شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =