امیرحسن کاکایی

بحران انرژی در مسیر تولید سنگ‌اندازی بزرگ است چراکه بر همه پوشانده نیست، انرژی یکی از اصلی‌ترین ابزار و مولفه توسعه تولید است. با این حال تعطیلی صنعت و تولید به دلیل کنترل مصرف، وضعیت جدیدی را در اقتصاد کشور رقم زده است و تبعات این پدیده در اقتصاد به شکل تورم در بازارهای مختلف نشان داده می‌شود. یکی از این بازارها خودرو است که اثرات این موضوع بر بازار خودرو نیز نمایان خواهد شد.

امیرحسن کاکایی، کارشناس صنعت خودرو به بررسی این موضوع پرداخت.

درحال‌حاضر مهم‌ترین معضل صنعت خودرو چیست؟

افزایش هزینه‌ها بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مشکل صنعت خودرو کشور است. امروز بحث تامین انرژی لازم برای تولید در این بخش شاید مطابق با سایر صنایع سختگیرانه و محدود نشده باشد اما به طبع این صنعت هم باید در بخش انرژی صرفه‌جویی داشته باشد. زمانی که دولت نتواند به موقع و با سیاست‌های حمایتی به دنبال راهی جهت تامین انرژی لازم صنایع باشد، قطعا گرانی تولید را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

ناترازی انرژی چقدر در شکل‌گیری تورم جدید در صنعت و بازار خودرو نقش دارد؟

هر موج منفی که در بخش تولید ایجاد شود قطعا منجر به گرانی و افزایش قیمت خواهد شد. نگرانی از کمبود انرژی بخش‌های صنایع و تولید را درگیر کرده است و تبعات منفی آن حتما به تولید خودرو هم می‌رسد.

برای افزایش بهره‌وری در صنعت خودرو چه کاری باید انجام داد؟

برای ایجاد فضای بهره‌وری در صنایع کشور به‌خصوص خودرو باید سه عامل وجود داشته باشد، در وهله اول نیاز به انجام سرمایه‌گذاری و در اختیار داشتن تکنولوژی است. در وهله دوم وجود منابع و نیروی انسانی کارا و متخصص نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. دست آخر نیز روش‌های موثر و مدیریت کارآمد باید باشد تا بهره‌وری به منصه ظهور برسد. جمیع این مولفه‌ها در کشور وجود ندارد. علاوه‌بر این عواملی که برشمرده شدند، وجود تحریم‌ها و تشدید آن در 15سال گذشته باعث شده است سرمایه ثابت در کشور ایجاد نشود و به نوعی فرار سرمایه نیز در کشور رخ داده، در چنین فضایی بهره‌ور کردن اقتصاد امری بسیار دشوار خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =