موسسه «Consumer Reports» آخرین گزارش خود را در زمینه قابلیت اعتماد خودروهای بازار آمریکا منتشر کرده است و باز هم به این نتیجه رسید که برندهای آسیایی بیشتر از سایر برندها اعتماد خریدارانشان را جلب کردهاند. از میان ۱۰ برند برتر خودروهای قابلاتکای سال ۲۰۲۴، هشت برند آسیایی هستند.
تحویل ریویان به سبک ایرانی
در این میان، بیشترین توجه را برند ریویان به خود جلب کرد که در حوزه قابلیتاعتماد، آخر شد. ظاهرا استفاده و نگهداری از محصولات این خودروساز نوپا چندان آسان نیست. این گزارشها که بر پایه نظرسنجیهای گسترده مجموعه CR انجام میشوند، خودروهای یک تا دو سال گذشته یک برند را موردبررسی قرار دادهاند. مالکان ریویان از صفهای طولانی نمایندگیها برای سرویس و تعمیر خودروهایشان میگویند.
هر دو مدل R1T و R1S امتیازی کمتر از سایر رقبا به دست آوردند که درصد اعتمادپذیری آنها را به ۱۴درصد کاهش داد. نکته جالب توجه این است که این خودروها موفق شدند باوجود این امتیاز پایین در بخش یادشده، بیشترین حد رضایت را در میان مالکان خود به دست آورند؛ گویا ۸۶درصد مشتریان این برند از خرید خود راضی هستند.
یک پله بالاتر از ریویان، برند لوکس کادیلاک قرار دارد که به اعتمادپذیری ۲۷درصدی دست یافته است؛ بخش قابلتوجهی از این امتیاز پایین هم به شاسیبلند تمام برقی این شرکت، لیریک، بازمیگردد که در اتصال به وایفای و عملکرد درست مشکل دارد. در پلههای بالاتر، شاهد حضور دیگر برندهای غیرقابل اتکایغربی مانند جیپ و فولکسواگن هستیم. به گزارش CR، جیپ یکی از بدترین برندهای آمریکایی برای خرید خودرو به شمار میرود و چند سال است که در قعر جدول به سر میبرد.
موفقیت دوباره آسیاییها
اما سوی دیگر این فهرست، به خودروهای برتر اختصاص دارد؛ خودروهایی مانند سوبارو که با سبقت گرفتن از تویوتا و لکسوس به امتیاز ۶۸درصد رسیده است. این برند ژاپنی با تکیهبر سادهسازی طراحی و استفاده گسترده از قطعات مشترک در محصولاتش، احتمال خطا و مشکل را در خودروهای خود کاهش داده است. مدلهای فارستر و ایمپرزا با عملکردی بالاتر از میانگین، جایگاه این برند را تقویت کردهاند.
تنها مدل نهچندان قابلاعتماد سوبارو کراساوور تمام برقی سولتراست. شاید بدانید این خودرو در واقع همان تویوتا bZ4X است که با نشان سوبارو عرضه میشود. در فهرست تازه CR، برندهای سوبارو، تویوتا، لکسوس، هوندا، آکورا و مزدا بهترتیب به مقامهای اول تا ششم رسیدند که کیفیت درخور این خودروسازان آسیایی را نشان میدهد. پس از برندهای یادشده، جایگاه هفتم تا دهم بهترتیب به خودروسازان آئودی، بامو، کیا و هیوندای رسید که هر دو آنها آسیایی هستند. تا همین چند سال قبل، خودروهای تولیدی کیا به سوژه تبدیل شده بودند. اما این برندی کرهای در سالهای اخیر به دلیل طراحی جذاب و مقرونبهصرفه بودن محصولات، محبوبیت زیادی در بین مشتریان پیدا کرده است.
از لحاظ اعتماد و دوام هم خودروهای این برند شرایط بهتری نسبت به قبل دارند. هیوندای نیز با ارائه خودروهای اقتصادی و طراحی مدرن، جایگاه دهم را کسب کرده است. این برند کرهای با گارانتیهای طولانیمدت و خودروهای برقی جذاب، همچنان در حال گسترش حضور خود در بازار ایالاتمتحده است.
همانطور که قبلا درمورد جهش فروش هیوندای در ۲۰۲۴ گفتیم، استقبال از محصولات این برند در سال جاری افزایش قابلتوجهی دارد. پس از شرکتهای ژاپنی، آلمانی و کرهای، نوبت به نخستین خودروساز آمریکایی میرسد که به مقام یازدهم دست پیدا کرده است؛ بیوک. ظاهرا عملکرد خودروهای این برند در مقایسه با محصولات تسلا و جنرالموتورز بهتر بوده است.
یکی از سخنگوهای CR درباره قابلیت اعتماد به این فهرست میگوید: «هر چند این ردهبندی میتواند راهنمای خوبی برای مراجعه به نمایندگی ارائه کند اما این درصد برای محصولات مختلف یک خودروساز متفاوت است و مردم باید این مساله را پیش از انجام خرید خود در نظر داشته باشند. حتی خودروهای شرکتهای ردهبالا هم تنوع بالایی در امتیاز دارند.» برای نمونه میتوان به وانت بزرگ تویوتا تاکوما، توندا و مدل برقی bZ4X اشاره کرد که درصد اعتمادپذیری تویوتا را پایین آوردهاند. همین مساله درباره مدلهای سولترا برقی از سوبارو هم صدق میکند.
بیشترین اعتماد به هیبریدهاست
هر چند فهرست جدید CR در مقایسه با هر زمان دیگری شامل محصولات برقی بیشتری میشود اما کماکان مدلهای هیبرید از مدلهای برقی بهتر عمل کردهاند؛ این مدلها پتانسیل بالایی دارند اما هنوز به ردههای بالا نرسیدهاند.
توصیه CR بر آن است که خریداران بالقوه سراغ مدلهایی بروند که چند سالی از رونمایی آنها گذشته است و خودروساز با مشکلات آن آشنایی داشته و آنها را رفع کرده است. برای نمونه میتوان به فورد برانکو اسپرت و جنسیس GV80 اشاره کرد که در طول زمان بهبود قابلتوجهی را تجربه کردهاند.