تایر خودروهای برقی

  بنا به گزارش کانسومر ریپورتز، یک دست لاستیک خودرو خانوادگی متوسط می‌تواند تا حدود ۱۱۰هزار کیلومتر و یا بیشتر کار کند. لاستیک‌های بسیار پرفورمنس استهلاک بیشتری دارند و میزان کارکرد ۴۸هزار کیلومتری برای آن‌ها مطلوب خواهد بود؛ اما لاستیک خودروهای برقی داستان کاملا متفاوتی دارند.

کلی‌بلوبوک گزارش داد طول عمر لاستیک این خودروها می‌تواند بین ۴۸ تا ۶۵هزار کیلومتر باشد. البته باید به این نکته اشاره کنیم لاستیک استاندارد خودرویی همچون تسلا مدل Y شاید به اندازه لاستیک‌های پرفورمنس خودروهای بنزینی از جمله پورشه ۹۱۱ عمر کنند.

باید دانست پاسخ به این سوال ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. کلی‌بلوبوک می‌گوید وزن متوسط باتری خودرو برقی حدود ۴۵۰کیلوگرم است که باعث می‌شود وزن کلی خودرو بالا برود. نگاهی به وزن برخی خودروهای برقی محبوب بازار آمریکا و مقایسه آن با وزن خودروهای بنزینی نشان می‌دهد هرچه ابعاد کلی خودرو بزرگ‌تر باشد فاصله وزن بیشتری وجود خواهد داشت.

مینی‌کوپر برقی تنها چند ده‌کیلوگرم سنگین‌تر از خودرو درون‌سوز هم‌رده خود است اما F-150 لایتنینگ از نظر وزن تفاوت زیادی با نسخه بنزینی همین وانت پیکاپ دارد. وزن متوسط هیوندای کنا هم چیزی بین مینی‌کوپر و فورد است و از تیپی به تیپ دیگر کمی فرق می‌کند.

وزن بیشتر به معنی مقاومت چرخشی بیشتر است به این معنی که برای حرکت درآوردن وزن بالاتر، لاستیک‌ها باید تلاش بیشتری داشته باشند و بنابراین اکسل خودرو تحت‌فشار قرار می‌گیرد و گرمای بیشتری تولید می‌شود و دیواره‌های لاستیک نیز فشار بالایی را تحمل کرده و درنهایت باعث استهلاک سریع‌تر لاستیک می‌شود. برای درک بهتر می‌توانید تصور کنید در حال بالا رفتن از ۵۰ پله هستید.

اگر یک کوله‌پشتی پر را با خود حمل کنید فشار بیشتری بر زانوهای شما وارد خواهد شد. وزن بیشتر همیشه به معنی فشار بیشتر روی هر چیزی است که آن وزن را حمایت می‌کند. وزن بیشتر خودرو برقی با گشتاور آنی موتورهای آن‌ها همراه می‌شود. گشتاور آنی یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های چنین وسایل نقلیه‌ای است.

برای مثال کل هدف یک خودرو عضلانی رسیدن از یک نقطه‌به‌نقطه دیگر در سریع‌ترین زمان ممکن است و خودروهای برقی این کار را بدون سوپرشارژر انجام می‌دهند اما واضح است که فشار زیادی به لاستیک‌ها وارد می‌شود. با اینکه خودروهای برقی به‌صورت آنی ترمز نمی‌کنند اما به لطف ویژگی ترمز احیا شونده می‌توانند ترمز سریع‌تری داشته باشند. از طرف دیگر، لنت‌های ترمز خودروهای برقی طول عمر بیشتری دارد زیرا ترمز احیاشونده بخش اعظم کار توقف را انجام می‌دهد. البته همین موضوع به معنی اصطکاک بیشتر لاستیک و جاده است که بازهم استهلاک بیشتر لاستیک را در پی خواهد داشت.

موضوع این است که مالکان خودروهای برقی سریع‌تر از مالکان مدل‌های بنزینی لاستیک‌ها را تعویض خواهند کرد.

با اینکه کارکرد ۱۱۰هزار کیلومتری لاستیک‌های تسلا مدل X بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد اما راهکارهایی برای افزایش میزان کارکرد آن‌ها وجود دارد. بالانس چرخ‌ها که توسط کامپیوتر انجام می‌شود یکی از کارهای ضروری به ویژه برای خودروهای برقی است. این امر باعث می‌شود راندمان خودرو نیز بهینه شود.

نکته دیگر جابه‌جایی چرخ‌ها بر اساس توصیه شرکت سازنده است که باعث می‌شود استهلاک آن‌ها برابر باشد. شرکت گودیر می‌گوید هر حلقه لاستیک چهارفصل رانگلر فورد F-150 لایتنینگ XLT قیمت ۲۵۱دلاری دارد درحالی‌که قیمت لاستیک مشابه برای F-150 درون‌سوز حدود ۱۸۷دلار است.

اختلاف قیمت این لاستیک‌ها در چهار حلقه بیش از ۲۵۰ دلار خواهد بود اما اگر لاستیک‌های مدل بنزینی اگر پس‌از ۲۰هزار کیلومتر به‌طور کامل ساییده شوند چقدر پول صرفه‌جویی شده است؛ اگر تلاش کنید لاستیک‌های ارزان‌ بخرید، در درازمدت پول بیشتری را خرج خواهید کرد و ریسک ترکیدن آن‌ها را نیز به جان می‌خرید. همان‌طور که گفته شد گشتاور آنی خودروهای برقی بیشتر و سریع‌تر از خودروهای درون‌سوز عادی است.

این امر باعث می‌شود رانندگان تشویق به فشردن پدال گاز شوند که نتیجه آن کاهش توان پیمایش و افزایش استهلاک لاستیک‌ها خواهد بود. به منظور بهبود وضعیت لاستیک‌ها سعی کنید پدال گاز و ترمز را به نرمی فشار دهید.

نباید با خودرویی همچون تویوتا bZ4x مانند کمری رفتار کنید. شاید متوجه شده باشید این توصیه‌ها تفاوت چندانی با شیوه‌های نگهداری لاستیک خودروهای بنزینی ندارد. در خاتمه باید گفت اصول کلی نگهداری لاستیک خودرو مشابه است ولی در خودروهای برقی اهمیت بیشتری دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =