رضا علیزاده، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس

صنعت خودرو به‌عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی و صنعتی کشور، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی، اشتغال‌زایی و تامین نیازهای حمل‌ونقل ایفا می‌کند. با این حال، چالش‌های ساختاری و مدیریتی همواره مانعی برای دستیابی به اهداف این صنعت بوده؛ در این میان، خصوصی‌سازی خودروسازان به‌عنوان راهکاری برای اصلاح ساختار مالی و مدیریتی این بخش مطرح شده است.

در این رابطه رضا علیزاده، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تبعات خصوصی‌سازی شرکت‌های جاده مخصوص را تشریح کرده است.

خصوصی‌سازی خودروسازان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اگر سهم دولت در بنگاه‌ه‌های خودروساز واگذار شود، ساختار مالی شرکت‌های دارای سهام تودلی و خودروسازان اصلاح می‌شود. بنابراین خصوصی‌سازی صنعت خودرو بهترین راهکار برای حل چالش‌هاست. در این راستا، در نشست هیات عالی واگذاری که ۲هفته پیش برگزار شد، درباره واگذاری سهام شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا تصمیم‌گیری شد، در این نشست هیات‌عالی واگذاری، سازمان خصوصی‌سازی را به واگذاری مابقی سهام متعلق به دولت در شرکت‌های ایران‌خودرو سایپا مکلف کرد.

به بیان دیگر، با خروج دولت از باقیمانده سهمش در بنگاه‌های خودروسازی، ساختار مالی شرکت‌هایی مثل سایپا و ایران خودرو که دارای سهام تودلی هستند، اصلاح می‌شود.

مراحل کار به چه صورت است؟

این موضوع موافقان و مخالفانی دارد اما در صورت اجرا شدن این برنامه، درصد سهم دولت، پس از انجام تشریفات قانونی، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها، قیمت‌گذاری و کار کارشناسی مشخص خواهد شد. قطعا، واگذاری سهام دولت در صنعت خودرو، ضمن ایجاد درآمد برای دولت، به رفع چالش‌های خودروسازان بزرگ کمک خواهد کرد.

کمیسیون صنایع در رابطه با بهبود وضعیت صنعت خودرو چه اقداماتی انجام خواهد داد؟

کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نظر دارد استراتژی‌های رقابتی شدن صنعت خودرو در داخل را بررسی کند.بر این اساس جلسات مشترک زیادی بین بخش‌خصوصی، دولتی، مجلس و همچنین خودروسازان برگزار شده است. امیدواریم در نشست‌های آینده به نتایج خوب و قابل‌توجهی در رفع مشکلات خودروسازان و واگذاری سهام آن‌ها برسیم. با وجود پیشرفت‌هایی که در تولید خودروهای داخلی انجام شده است اما همچنان مشکلاتی وجود دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =