کد خبر: 253122
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۰
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه شنبه 23بهمن۱۴۰۳ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «افزایش تصادفات اتوبوس‌های بین‌شهری» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

هنوز شوک ناشی‌از خبر واژگونی یک دستگاه اتوبوس، حامل دختران دانش‌آموز کرمانی در محور سیرچ به کرمان و از دست رفتن شماری از نخبگان نوجوان کشور برطرف نشده بود که خبر رسید اتوبوس تیم واترپلو دختران آذربایجان‌غربی هم که عازم اصفهان بود، در مسیر ارومیه - اصفهان و در محور دلیجان، دچار سانحه شده است و در این رویداد تلخ نیز ۲نفر از سرنشینان این اتوبوس جان خود را از دست داده‌اند و اعضای تیم واترپلو آذربایجان‌غربی هم متحمل آسیب‌هایی شده‌اند.

کمی پیش‌تر یعنی در دی‌ماه نیز شاهد حادثه سقوط اتوبوس مشمولان‌وظیفه به دره در جاده اندیمشک-پلدختر بودیم که ۹ فوتی و ۲۲ مصدوم برجای گذاشت.

در حادثه تصادف اتوبوس دختران دانش‌آموز کرمانی؛ رئیس‌جمهور، وزیر آموزش‌وپرورش و سایر مقام‌های مسئول بر معرفی مقصران این حادثه تاکید کردند و در حادثه اتوبوس مشمولان وظیفه هم رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد برای بررسی علت این حادثه پرونده قضایی تشکیل شده است و چنانچه سهل‌انگاری یا قصور شخص یا اشخاصی ثابت شود، دستگاه قضایی با متخلفان برخورد خواهد کرد و کمیسیون قضایی مجلس نیز بر این روند نظارت می‌کند. اما دلیل روند سریالی حوادث رخ‌داده برای وسایل حمل‌ونقل مسافر بین‌شهری و جاده‌ای در کشور چیست؟

به‌نظر می‌رسد در کنار خطا و سهل‌انگاری‌های انسانی، مانند عدم رعایت سرعت مطمئنه، ناتوانی در کنترل وسیله‌نقلیه ازسوی راننده، نقص فنی و فرسوده بودن وسایل نقلیه دیگر عوامل موثر در وقوع چنین تصادفاتی در کشور هستند.

پروژه‌های قدیمی نیمه‌کاره راهسازی ازیک‌سو و عدم بهسازی و تعریض محورهای پرتردد ازسوی‌دیگر به تصادفات رانندگی دامن زده است؛ به‌طوری‌که مطابق آمارها، تصادفات منجر به فوت در کشور عراق، حدود یک‌هفتم کشور ماست.

چندی پیش رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور فراجا نیز از افزایش تعداد تصادفات اتوبوس‌های بین‌شهری خبر داد و گفت: رانندگان باید شرایط جوی ‌را مدنظر قرار دهند و با سرعت مطمئنه رانندگی کنند.

سرهنگ احمد شیرانی همچنین بر لزوم مسئولیت‌پذیری بیشتر رانندگان اتوبوس‌ها تاکید کرد و گفت: بی‌احتیاطی و عدم رعایت مقررات رانندگی، از عوامل اصلی بروز این حوادث است.

رانندگان باید درک کنند که جان مسافران امانتی گرانبها نزد آن‌هاست و مسئولیت این امانت نیازمند توجه و دقت بیشتری است. البته این نکته را هم نباید فراموش کرد که قانون‌گذار، مسئولیت نظارت بر عملکرد رانندگان را برعهده مدیران شرکت‌های مسافربری قرار داده است.

طبق تبصره ۱ ماده ۳۱ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۱۳۸۹، شرکت‌ها و موسسات حمل‌ونقل بار و مسافر در قبال تخلفات ایمنی و تصادفات ناوگان خود مسئولیت دارند.

در صورت وقوع تخلفات منجر به تصادفات جرحی یا فوتی، پروانه فعالیت شرکت یا موسسه متخلف ممکن است از یک‌ماه تا یک سال تعلیق و در صورت تکرار، برای همیشه لغو شود.

از طرفی به گفته رئیس پلیس راهور فراجا بیش‌از ۷۰درصد از اتوبوس‌های بین‌شهری در سن فرسودگی قرار دارند و این مساله خطری بزرگ برای مسافران است. امید است این حوادث ناگوار سرعت از رده خارج کردن خودروهای مسافربری بین شهری فرسوده را بیشتر کند و پلیس نیز با برخورد جدی با خودروهای معیوب فعال در زمینه جابه‌جایی مسافران و تخلفات حادثه‌ساز برخی رانندگان این وسایل نقلیه، زمینه‌ای را فراهم کند که شاهد حوادث دلخراش کمتری باشیم تا سرمایه های انسانی، علمی، فرهنگی و ورزشی کشور این گونه و به‌سادگی از دست نروند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =