بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، ایرانخودرودیزل، سایپا، کرمانخودرو، گروه بهمن، زامیاد، پارسخودرو، بهمندیزل، گسترشسرمایهگذاری ایرانخودرو و سایپادیزل منفی شدند. ازسویدیگر روز سهشنبه در گروه خودرویی طی ۳۶هزار نوبت معاملاتی ۱.۹میلیارد سهم به ارزش ۶۹۰میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز یکشنبه با افت روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز یکشنبه بالغبر ۲۷۷ هزار میلیارد تومان شد.
بورس منفی شد
روز سهشنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با افت ۳۷.۳۱۶واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۸۴هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن نیز با کاهش ۱۲.۸۰۷واحدی در محدوده ۸۵۹هزار واحد ایستاد.
در این بازار نیز ۱۸میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش از ۲۴.۷هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۲۰۰واحدی در محدوده ۲۶هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس هم ۷.۳میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
کارشناسان بازار سهام معتقدند، بررسی ارزش دلاری بازار سهام، بدون در نظر گرفتن صورتهای مالی و نرخهای موجود در صنایع مختلف نشان میدهد بازار سهام همچنان ارزنده است. انتظار میرود با افزایش قیمت سهام و جبران این عقبماندگی، در اسفندماه و فصل بهار سال جدید، معاملات بهتری را شاهد باشیم. همچنین درباره تاثیر ریسکهای سیستماتیک بر بازار سرمایه باید گفت در مجموع، اگر ریسکهای سیستماتیک جدیدی رخ ندهد و تنشها کاهش یابد، بازار از سطح فعلی بالاتر خواهد رفت.
همچنین اگر نرخ ارز توافقی به تعادل برسد و فاصلهاش با نرخ دلار در بازار آزاد کمتر شود، عقبماندگی بازار سرمایه هم سریعتر جبران خواهد شد. در صورت کنترل شرایط، بازار سهام روند صعودی در پیش میگیرد و در ماههای آتی سهامداران میتوانند ضرر و زیانی را که این روزها متحمل شدهاند، جبران کنند.
ذکر این نکته نیز ضروری است که افزایش نرخ ارز ناشی از رشد انتظارات تورمی نمیتواند عاملی مثبت برای بازار سرمایه تلقی کرد. بنابراین تا زمانی که سیاستهای اقتصادی موثری برای کاهش ریسکهای سیستماتیک و ایجاد ثبات در نرخ ارز اتخاذ نشود، بازار سرمایه همچنان با چالشهای اساسی مواجه خواهد بود و رشد ارزش دلاری آن تنها یک واکنش به تورم داراییها خواهد بود، نه نشانهای از توسعه اقتصادی پایدار، بنابراین در این شرایط باید، بازار ارز مدیریت شود.