این سدان جمعوجور بزرگترین خودروساز کشور توانست در بازار و در میان مشتریان با استقبال خوبی مواجه شود که نتیجه آن دقیقا یک سال پس از تولیدش، ایجاد تغییراتی در بخش ظاهری و بهرهگیری از آپشنهای بیشتر بود که این خودرو با نام دناپلاس معرفی شد. دنا پلاس با ظاهر اسپرت و جوانپسندش در کنار دو پیشرانه 1.7 لیتری تنفسطبیعی و نسخه قویتر توربوشارژ، بهعنوان سدان خانوادگی کارآمدی در بازار داخلی مطرح شد. نصب گیربکس اتوماتیک برای این خودرو، تا حد زیادی توانست پاسخ مثبتی بهنیازهای بهروز مشتریان باشد. سیستم پرخوران توربوشارژ و نصب گیربکس اتوماتیک، دنا پلاس توربو اتوماتیک را بهگزینه مناسبی برای خرید یک سدان نسبتا بهروز بدل کرده است. در ادامه این خودرو را از نظر فنی بررسی میکنیم.
خودرویی با استایل جوانپسند بدنه
دنا را باید رویکرد جدیدی در طراحی محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو دانست. مجموع سطوح تخت در کنار خطوط برجسته روی بدنه و خط شخصیتی برجسته که با زاویه خاصی قرار گرفته، استایلی بهروز و متفاوتتر از دیگر محصولات داخلی را نمایش میدهد. وجود چراغهای خوشطرح و بهرهگیری از LED و جلوپنجره جدید، ظاهری اسپرت برای این خودرو بهارمغان آورده است. نمای عقب این خودرو نیز با چراغهایی با گرافیک زیبا و قرارگیری آنتن کوسهای روی سقف، زیبا بهنظر میرسد. مدل اتوماتیک دنا پلاس از نظر ظاهری تفاوت ویژهای با مدل دندهای آن ندارد و تنها نکته قابل توجه، جایگزینی عبارت DENA+ بهجای Turbo و قرارگیری عبارت 6AT در سمت راست درِ صندوق است. همچنین مجموعه دیفیوزر با رنگ نقرهای و با دو خروجی نمایشی طراحی شده که این سبک طراحی این روزها بهعنوان ترند در دنیای خودرو شناخته میشود که اغلب خودروهای چینی و کرهای نیز از چنین طراحی بهره میبرند.
کابین لوکس با چاشنی اسپرت
در زمان قرارگیری پشت فرمان دنا پلاس توربو اتوماتیک، تزئینات طرح چوب، دریچههای عمودی میان داشبورد (که در کنار آن یک صفحهنمایشگر 7 اینچی تعبیه شده)، پشت پنل با طراحی جدید، غربیلکفرمان جدید و تزئینات طرح چوب رودریها، کابین مدرن و بهروزی را بهنمایش میگذارد. البته این نکته را نباید فراموش کرد که فضای داخلی این خودرو در مدلهای پلاس، پلاس توربو و توربو اتوماتیک، هیچ تفاوت محسوسی با یکدیگر نداشته و تنها تغییر در مدل توربو اتوماتیک، بهتریم مشکیرنگ آن مربوط میشود.
از دیگر تغییرات جزئی در مدل اتوماتیک میتوان به دستهدنده اسپرت مشکی با تزئین کروم و دوخت قرمزرنگ و تغییراتی در پشت پنل خودرو اشاره کرد. در پشت پنل این قابلیت برای راننده فراهم شده که در زمان استارت، تمام فانکشنهای برقی چک شوند. البته نشانگر تعویض دنده نیز به این قسمت اضافه شده تا وضعیت قرارگیری دنده برای راننده بهنمایش گذاشته شود.
زیر کاپوت خودرو چه میگذرد؟
در تمام مدلهای سدان جمعوجور و زیبای گروه صنعتی ایرانخودرو شاهد نصب موتور ملی EF7 هستیم. همچنین حدود دو سال است این پیشرانه ملی بهکمک متخصصین داخلی بهسیستم پرخوران توربوشارژ مجهز شده تا راندمان بیشتری را برای حرکت بهوجود آورد.
بر این اساس، قوای محرکه دنا پلاس توربو اتوماتیک، یک موتور 4 سیلندر خطی 16 سوپاپ بهحجم 1645 سیسی است که با تجهیز شدن بهتوربو، حداکثر 150 اسببخار قدرت و 215 نیوتونمتر گشتاور تولید میکند. این پیشرانه ملی دستخوش تغییرات مهندسان گروه صنعتی ایرانخودرو قرار گرفته است.
با توجه به اینکه کشور ما در سطح بالایی نسبت بهدریا قرار دارد، گاهی عملکرد خودروهای وارداتی در شرایط اقلیمی و سوختی کشور ما دچار ضعف میشود. همین مورد در افزایش مصرف سوخت، کاهش قدرت یا افزایش استهلاک برخی خودروهای وارداتی تاثیر بسزایی دارد.
با توجه به اینکه در کشور ما پتانسیل انجام کالیبراسیون و طراحی و تولید ECU فراهم شده، گروه صنعتی ایرانخودرو، دنا پلاس اتوماتیک را براساس شرایط اقلیمی، بومی و شرایط سوختی کشور کالیبره کرده است.
همین مساله سبب شده این خودرو در بازار نسبت بهسایر محصولات رقیب از برتری و اقبال بیشتری برخوردار باشد. همچنین از دیگر تغییرات ویژه این خودرو میتوان بهبهبود سیستم خنککاری اشاره کرد.
با توجه به اینکه دنا پلاس توربو اتوماتیک مجهز بهسیستم پرخوران است، دمای کاری پیشرانه در سطح بالاتری قرار میگیرد و بنابراین نیاز است که در زمان نصب توربو، سیستم خنککاری نیز ارتقا یابد. بر این اساس در این خودرو با افزودن منبع انبساط مجزا، سیستم خنککاری بهبود یافته است.
بهروزرسانی گیربکس
با توجه بهتقاضای مشتریان نسبت بهخرید خودروهای مجهز بهگیربکس اتوماتیک، گروه صنعتی ایرانخودرو این نیاز را شناسایی و برای پاسخ به آن یک گیربکس اتوماتیک 6 سرعته طراحی و تولید کرده است. دناپلاس اتوماتیک نخستین محصول این خودروساز است که بهگیربکس 6 سرعته طرح آیسین مجهز شده است. سیستم تعویض دنده این گیربکس از نوع خطی و مجهز بهسیستمهای هوشمند تعویض دنده، کروزکنترل، حالت اسپرت و برفی است. یکی از ضعفهای گیربکس اتوماتیک برخی از خودروها در کشور، کاهش راندمان عملکردی بهدلیل شرایط جوی کشور بهویژه در فصلهای گرم سال است. گروه صنعتی ایرانخودرو برای حل این چالش، از یک مبدل کنترل دمای گیربکس بهره برده است تا چالشی برای عملکرد گیربکس ایجاد نشود.
اگرچه برخی مالکان از گیربکس اتوماتیک 6 سرعته دنا پلاس توربو اتوماتیک شکایتهایی مطرح کردهاند، اما بررسیهای خبرنگار «دنیای خودرو» نشان میدهد بسیاری از رانندگانی که در حالت اسپرت و دورموتورهای بالا با این خودرو رانندگی کردهاند، گیربکس خودرویشان دچار اشکال شده است. از جمله این ایرادات میتوان بهتعویض دنده نه چندان خوب (تقه بههمراه کوبش) یا تعویض دنده حداکثر تا دنده دو اشاره کرد. این اشکال بهدلیل فشارهای وارده بر سوپاپهای هیدرولیکی بوده که توانایی تعویض دنده تحتفشار را نداشته و چنین مشکلاتی را پدید میآورد. البته با نگهداری صحیح از گیربکس اتوماتیک و تعویض بهموقع روغنگیربکس (با توجه به آنچه در کتابچه خودرو ذکر شده) و رانندگی در دورموتورهای استاندارد و وارد نکردن فشار زیاد بر گیربکس، گیربکس 6 سرعته دنا پلاس توربو اتوماتیک، یک گیربکس کمدردسر و بهروز خواهد بود.
رفاه بیشتر با تغییرات جدید
همانطور که میدانیم، دنا محصولی جدید بر پایه پلتفرم سمند است. بر این اساس خودرو دنا اشتراکهای زیادی با خودرو سمند دارد. سیستم تعلیق ساده و بهرهگیری از سیستم مکفرسون سبب شده است این خودرو سواری نسبتا مطلوبی داشته باشد. از آنجا که دنا پلاس توربو اتوماتیک، مجهز بهگیربکس اتوماتیک شده، توقعات مشتریان نسبت به این مدل افزایش یافته است. از این رو، مدل توربو اتوماتیک بهنسبت نسخه معمولی این خودرو دستخوش تغییراتی قرار گرفته که یکی از این تغییرات مهم، تغییر در سایز رینگ است. بهعبارت دیگر در مدل پیشین، شاهد نصب رینگهای 15 اینچی هستیم؛ این در حالی است که برای مدل پلاس توربو اتوماتیک رینگ 16 اینچی آلومینیومی در نظر گرفته شده است. همچنین دناپلاس اتوماتیک دستخوش تغییراتی در سیستم تعلیق، در زمینه ارتقای سیستم فنر، کمکفنر، میلموجگیر و بوشطبقها برای رسیدن بهسطح مطلوب کیفیت و دوام قرار گرفته است.
برای رسیدن به این هدف، طراحی جدیدی برای قطعات رام و مثلثی طبقهای لاستیکی ایجاد شده است. درعین حال برای بهبود پرفورمنس دنا پلاس توربو اتوماتیک، از سیستم فرمان برقی در این خودرو استفاده شده است.
این سیستم بهمنظور افزایش ایمنی خودرو، کاهش مصرف سوخت، بهبود عملکرد سیستم فرمان و گردش راحتتر برای راننده، تعبیه شده است. گروه صنعتی ایرانخودرو فرمانی را برای دنا پلاس اتوماتیک تعبیه کرده که بر حسب شرایط رانندگی، نیروی فرمان تغییر پیدا میکند. بهعبارت دیگر ECU بههمراه سنسور گشتاور و یک موتور الکتریکی، سبب اعمال گشتاور به غربیلکفرمان شده و احساسی واقعی در راننده برای حرکت ایجاد میکند.
آپشنهای رضایتبخش
هر سه مدل دنا پلاس از تجهیزات الکترونیکی (موسوم به آپشن) یکسانی برخوردارند. در زمینه ایمنی میتوان به آپشنهایی از جمله کیسههای هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم ترمز ضدقفل ABS، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و چهارچرخدیسکی و امکان نصب صندلی کودک (ISOFIX) در صندلی عقب اشاره کرد.
از دیگر آپشنهای نصبشده در دنا پلاس توربو اتوماتیک میتوان به سیستم تهویهمطبوع اتوماتیک با کانالهای تهویه برای سرنشینان عقب، سیستم مالتیمدیا با صفحهنمایش 7 اینچی با قابلیت اتصال بلوتوث، پورت USB، چراغهای جلو و عقب دارای LED و طرح نئون و چراغ Day Light، آینههای جانبی برقی و تاشونده، سانروف، کروزکنترل، فرمان تلسکوپی جمعشونده، سیستم روشنایی موقت در محیطهای تاریک، نمایشگر دمای محیط، سیستم هشداردهنده مرکزی ورود غیر مجاز، دوربین دید عقب و ... اشاره کرد.