بالانس چرخ

خرید لاستیک جدید موضوعی مهم است اما نصب صحیح آن‌ مهم‌تر خواهد بود.

بالانس چرخ هنگام نصب لاستیک‌های نو در خودرو اهمیت زیادی دارد زیرا هم باعث افزایش طول عمر لاستیک می‌شود و هم بر راحتی سواری، هندلینگ و ایمنی و کنترل وسیله‌نقلیه تاثیر می‌گذارد. زمانی که از فروشنده لاستیک یا مکانیک می‌شنوید که لاستیک‌های خودرو نیاز به بالانس دارند، به این معنی است که باید رینگ و لاستیک از توپی خارج شده و روی دستگاه مخصوص قرار گیرند.

این دستگاه باعث چرخش لاستیک می‌شود و تکنسین مربوطه با استفاده از وزنه‌های کوچک مخصوصی که در بخش داخلی یا خارجی رینگ نصب می‌شوند توازن دقیق یا همان بالانس چرخ‌ها را ایجاد می‌کند. اما چرا حتی لاستیک‌هایی که به تازگی تولید شده‌اند و نو هستند باید پس از نصب روی رینگ بالانس شوند؟

دلیل نیاز لاستیک‌های نو به بالانس این است که هیچ‌چیزی ایده‌آل و عالی نیست. در این مورد، لاستیک‌ها شاید بسیار خوب به نظر برسند اما سطح بی‌عیب و نقصی ندارند.

در واقع روی هر رینگ و لاستیک برجستگی‌هایی وجود دارند و این ناهمواری‌های نامحسوس در صورت عدم رفع باعث ایجاد لرزش، استهلاک نابرابر سطح لاستیک‌ها، مشکلات فرمان‌پذیری خودرو، افزایش مصرف سوخت و همچنین آسیب دیدن قطعات سیستم تعلیق همچون بلبرینگ‌ها و جذب‌کننده‌های شوک خواهند شد.

در واقع می‌توان این‌طور گفت که بالانس چرخ مانند رفع عیوب ناهمواری‌های روی سطح لاستیک است. به همین خاطر لاستیک‌های جدید دارای نقاط رنگی قرمز و زرد روی دیواره هستند.

نقطه زردرنگ سبک‌ترین نقطه لاستیک بوده و باید با والف لاستیک در یک راستا باشد چراکه سنگین‌ترین نقطه چرخ است. همچنین نقطه قرمز رنگ هم کم‌ارتفاع‌ترین نقطه لاستیک را نشان داده و باید با مرتفع‌ترین نقطه چرخ هماهنگ شود.

نقطه قرمز همچنین به‌عنوان راهنمای تکنسین مربوطه در زمان بالانس چرخ عمل می‌کند. اگر قبلا بالانس چرخ را انجام داده باشید، احتمالا می‌دانید هزینه این کار زیاد نیست هرچند ابعاد رینگ و لاستیک و مدل خودرو روی هزینه نهایی تاثیر دارند.

شاید برخی مالکان سوال کنند آیا لاستیک‌های خودرو نیازمند بالانس هستند؟ اگر اخیرا لاستیک‌های نو خریداری کرده باشید و یا اینکه یکی از لاستیک‌های خودرو پنچر شده و آن را برای تعمیر باز کرده باشید احتمالا نیازمند بالانس خواهید بود. همچنین اگر مشکلاتی همچون لرزش خودرو در زمان رانندگی، استهلاک نابرابر لاستیک‌ها و... وجود داشته باشد این کار باید انجام شود.

معمولا هزینه بالانس هر چرخ خودرو حدود ۱۰۰هزار تومان است و بنابراین بالانس تمامی چرخ‌ها می‌تواند حداکثر هزینه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان داشته باشد. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که برخی فروشندگان این کار را هنگام فروش لاستیک‌های نو به‌صورت رایگان و یا با هزینه بسیار کمتر انجام می‌دهند.

نهایتا باید دانست برخی فروشگاه‌ها اقدام به فروش دستگاه‌های بالانس چرخ پرتابل می‌کنند که اگرچه گزینه‌ای کاربردی است اما مراجعه به یک لاستیک فروش جهت بالانس لاستیک‌ها بهتر خواهد بود. همچنین بسیاری از تکنسین‌ها اقدام به بررسی متعلقات سیستم تعلیق کرده و مشکلات احتمالی را نیز گوشزد می‌کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =