اسد کرمی ، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران

بازار خودرو در روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۴ با شوک قیمتی مواجه شده است، اما همچنان خبری از رونق معاملات نیست. این بازار به‌دلیل افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید شاید در روزهای آتی به‌کاهش شدید معاملات خودرویی نزدیک شود. از سویی می توان گفت تعرفه واردات زمینه رشد خودروهای وارداتی را فراهم می‌کند.

در این رابطه اسد کرمی، نایب‌رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران، وضعیت کنونی بازار، دلایل افزایش قیمت‌ها و پیش‌بینی‌های سال جدید را برای این بازار تشریح کرده است.

وضعیت فعلی بازار خودرو را چطور ارزیابی می‌کنید؟

هنوز فعالیت نمایشگاه‌های خودرو به‌طور کامل آغاز نشده و نمی‌توان ارزیابی دقیقی از بازار داشت. اما به‌طور میانگین، قیمت خودروهای داخلی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون‌تومان، خودروهای مونتاژی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون‌تومان و خودروهای خارجی حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیون‌تومان افزایش یافته است.

این افزایش قیمت‌ها ناشی از چه عواملی بوده است؟ آیا تعطیلات نوروزی در این زمینه تاثیر دارد؟

یکی از عوامل اصلی، نوسانات نرخ ارز است. البته هنوز قیمت‌های جدید مصوبی اعلام نشده و بیشتر آن‌چه در بازار مطرح می‌شود، گمانه‌زنی است. نباید فراموش کنیم که بعد از تعطیلات نوروز، بازار تازه در حال بازگشایی است و هنوز تقاضا آن‌چنان که باید جدی‌ نیست.

وضعیت تقاضا در بازار خودرو براساس نوسان نرخ ارز چگونه است؟

در حال حاضر بازار خودرو مشتری ندارد و رکود بر این بخش از بازار حکم‌فرماست. باید صبر کنیم و ببینیم با تثبیت شرایط ارزی و نحوه عرضه، چه تحولاتی رخ می‌دهد.

آیا تعرفه واردات خودرو تاثیری در افزایش قیمت‌ها به‌ویژه در روزهای آتی می‌تواند داشته باشد؟

فعلا افزایشی از محل تعرفه‌های گمرکی جدید مشاهده نمی‌شود؛ زیرا قیمت‌ها هنوز بر اساس خودروهایی است که با تعرفه‌های پیشین وارد شده‌اند. اما با تعیین تعرفه ۱۰۰ درصدی برای واردات خودرو در سال جاری، قطعا در آینده تاثیر آن در قیمت نهایی مشهود خواهد بود.

خودروهایی مثل کوییک که محصولی اقتصادی شناخته می‌شوند، چقدر افزایش قیمت داشته‌اند؟

برخلاف افزایش قیمت طلا، ارز و سکه، خودروهایی مانند کوییک تنها ۳۰ تا ۴۰ میلیون‌تومان افزایش قیمت داشته‌اند که نسبت به‌سایر بازارهای سرمایه‌ای، کمتر است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =