واردات خودرو علاوهبر اینکه بهایجاد رقابت در صنعت میانجامد، بستر بهرهمندی مردم از فناوری روز دنیا را فراهم میکند؛ همچنین استفاده از خودروهـــــــای وارداتی مصرف سوخت را بهمیزان چشمگیری کاهش میدهد.
اما دولت در شرایط کنونی با محدودیت جدی ارز روبهرو است و در تامین ارز واردات کالاهای اساسی کمبود دارد؛ زیرا ما منابع ارزی زیادی را در اختیار نداریم و نبود توازن در عرضه و تقاضای ارز است که به بالا رفتن قیمت آن در کشور منجر شده است. در سال جاری همچنان کشور با مشکلات ارزی دستوپنجه نرم میکند و در این شرایط در تخصیص ارزی که در اختیار دولت است،
تامین کالاهای اساسی باید در اولویت باشد. اگر مازاد ارز داشته باشیم، تخصیص آن بهواردات کالاهای دیگری مانند خودرو بهجاست؛ اما با توجه بهمحدودیتها، اولویت با کالای اساسی است. در این اوضاع بهنظر میرسد برای تامین ارز مورد نیاز واردات خودرو بهکشور، راهی بهتر از آن نیست که ورود این کالا با روش بدون انتقال ارز صورت گیرد.
شماری از ایرانیانی که خارج از کشور زندگی میکنند، علاقهمند هستند در داخل ایران سرمایهگذاری کنند؛ اما سرمایهگذاری در تولید با توجه بهشرایط امروز برایشان جذاب نیست؛ بنابراین آنها میتوانند در امر تجارت که بازدهی سریعی هم دارد، سرمایهگذاری کنند و حتی ایرانیان داخل کشور هم میتوانند از روش یادشده اقدام بهواردات کنند.
بانکمرکزی این هراس را دارد که با واردات بدون انتقال ارز، عرضه و تقاضای ارز در بازار آزاد از تعادل خارج شود و این امر بهافزایش قیمت دلار در این بازار منجر شود؛ درحالی که ارزی که در دست مردم ذخیره شده است، اگر تبدیل بهخودرو، ماشینآلات صنعتی و مواداولیه تولید شود، اوضاع اقتصاد را بهبود میبخشد و اگر این دارایی بهاقتصاد کشور تزریق شود، سبب رشد تولید ناخالص داخلی خواهد شد.
در احکام دائمی کشور بهصراحت آمده است که دولت نمیتواند مانع واردات کالاها شود؛ مگر در ورود کالاهایی که با شرع مقدس در تعارض است.
اگر قرار است واردات کاهش یابد، این کار باید با وضع تعرفه و نظارت کیفی صورت بگیرد.