کد خبر: 253952
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۶:۱۶
محمد حسین کشاورز

عدم توسعه سبد سوختی در خودروسازی‌ها طی دهه‌های گذشته سبب بروز ناترازی در مصرف بنزین شده است. موضوعی که هم‌زمان با ورود و افزایش تعداد خودروهای برقی در بازار کشور هر روز پررنگ‌تر به‌نظر می‌رسد. کارشناسان راه‌حل‌های مختلفی برای بهبود این بحران عرضه کردند.

محمدحسین کشاورز با اشاره به‌زیرساخت و توان توسعه خودروهای گازسوز در کشور به بیان نظرات خود درخصوص رفع ناترازی سوخت در کشور پرداخته است.

این روزها بحث ناترازی انرژی و به‌ویژه بنزین، به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است؛ شما به‌عنوان کارشناس انرژی، وضعیت فعلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این روزها درباره ناترازی سوخت، قطعی برق و خودروهای برقی سخن گفته می‌شود. این موضوعات برای همه ما، از رانندگان شخصی گرفته تا صنایع بزرگ، نگران‌کننده است. مسئولین کشور هم مدام هشدار می‌دهند که ناترازی در حوزه سوخت و انرژی می‌تواند مشکلاتی به‌همراه داشته باشد. اما به نظر من، راه‌حل در دست ماست و نیازی به راهکارهای عجیب و پیچیده نیست.

به راه‌حل اشاره داشتید؛ چه راهکاری برای حل این معضل پیشنهاد می‌دهید؟

ساده بگویم؛ سی‌ان‌جی بهترین راه‌حل جبران ناترازی است؛ اکنون در کشور ۵ میلیون دستگاه خودرو گازسوز وجود دارد. یعنی توانسته‌ایم معادل همین تعداد خودرو، بنزین کمتری مصرف کنیم. این یکی از عملی‌ترین راهکارها برای کاهش ناترازی بنزین است. نکته این‌جاست که ظرفیت کشور برای استفاده از سی‌ان‌جی بسیار زیاد است.

آیا از ظرفیت سی‌ان‌جی در حمل‌ونقل کشور به‌درستی استفاده شده است؟

درحال حاضر حدود ۲ هزار و ۵۵۰ جایگاه CNG داریم که حداقل ۵۰ درصد ظرفیت‌شان خالی است. این یعنی می‌توانیم به‌راحتی به ۱۰ میلیون دستگاه خودرو گازسوز سوخت‌رسانی کنیم. در اسناد بالادستی مثل «سند تامین انرژی بخش حمل‌ونقل کشور تا افق ۱۴۲۰» هم صراحتا آمده که باید تا سال ۱۴۱۰ مصرف سی‌ان‌جی را به ۳۹ میلیون‌ مترمکعب در روز برسانیم؛ ولی اکنون فقط ۲۰ میلیون مصرف می‌کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =