به گزارش« اخبار خودرو » ، این روزها ما را چه میشود که تا این حد رفتارهایمان متناقض شده است. پس از زلزله کرمانشاه بسیاری از مردم کمکهای مالی و معنوی خود را به هر طریقی که امکان داشت، به دست مردم زلزلهزده رساندند. پس از سانحه غمبار سانچی، صفحات اجتماعی مردم پر بود از متنهای تسلیت و تصاویری با مضمون نفتکش غرقشده. تا میآیی به این الطاف و مهربانیها عادت کنی، برفی سنگین میبارد تا سقف خوشبینیات در مورد عدهای فرو بریزد؛ تا دوباره به خود بیایی و متوجه شوی اوضاع همیشه آنطور که فکر میکنی نیست.
در هر کجای دنیا که باشی، در هنگام بحران و لحظاتی که مردم اوقات بسیار سختی را سپری میکنند، از مدیران ارشد تا پایینترین رده عملیاتی هر سازمان، دست به دست هم میدهند تا به دور از هرگونه انتفاع مالی، بحران بهوجود آمده را پشتسر بگذارند تا مبادا جان و زمان انسانی در این میان تلف شود. اما اینجا معلوم نیست چه بلایی بر سربرخی از ما آمده که گاه تاریکی قلبهایمان آنقدر سنگینی میکند که بغضی خفهکننده از این بیمسئولیتی و بیانصافی بر گلویمان بنشیند.
فقط یک بارش کافی بود تا بلیت پروازهای داخلی که یکبهیک لغو میشد، به قیمتی بیش از ۶۰۰هزارتومان برسد و برای حمل مسافر از فرودگاه تا داخل شهر قیمتهای چندصدهزارتومانی بدهند!
[caption id="attachment_210523" align="aligncenter" width="700"]
جولان سوءاستفادهگران
اگر تا به امروز فکر میکردید سوءاستفادهگران فقط در یک سری مناسبتهای خاص مانند عید نوروز، اربعین حسینی و ... فرصت جولان دادن دارند، سخت در اشتباه بودهاید، زیرا آنها از هیچ فرصتی برای کسب منافع مالی دریغ نمیکنند!
براساس بررسیهای خبرنگار «دنیای خودرو» برخی ایرلاینها قیمت بلیتهای خود را ۳ تا ۴برابر افزایش دادهاند؛ موضوعی که بسیار دیر و پس از ۳روز واکنش نهادهای نظارتی را در پی داشت!
براساس گزارش میدانی خبرنگار «دنیای خودرو»، برخی ایرلاینها با سوءاستفاده از پروازهای چارتری خود، قیمتها در مسیر تهران - مشهد و دیگر مسیرها را حتی تا ۶۰۰هزارتومان افزایش دادهاند که ۴برابر نرخ معمول است. گفتنی است، در چنین مواردی مردم میتوانند ازطریق سامانه ۱۳۵ یا ۱۲۴، تخلفات را گزارش کنند.
لغو پروازها و عدم پاسخگویی
بارش برف سنگینی که از روز شنبه هفته جاری در سرتاسر کشور آغاز شد، بسیاری از پروازهای داخلی و خارجی را از همان ساعات اولیه تحتتاثیر خود قرار داد تا تابلوهای وضعیت پرواز مملو از عناوینی چون «تاخیر عملیاتی»، «باطل شد»، «منتظر اعلام باشید» و «تاخیر در ورود» شوند.
همین موضوع موجب شد بسیاری از مسافرانی که تکلیف پروازهای خود را نمیدانستند، جلوی تابلوهای اعلام وضعیت ازدحام کنند. اگرچه از ساعت ۱۱ روز دوشنبه مجددا دو فرودگاه عملیاتی تهران فعالیت خود را ازسر گرفتند اما برای مسافران، تفاوت چندانی نداشت.
در همه جای دنیا، یکی از اولین حقوق مسافر، اطلاعپیدا کردن از وضعیت پرواز خود است؛ مسالهای که بارها و بارها انتقادات بسیاری از سوی مسافران و رسانهها نسبت به آن مطرح شده اما گوش مسئولین برخی ایرلاینها همچنان بدهکار آن نیست!
در این موضوع که برای انجام یک پرواز، اطمینان از برقرار بودن تمامی فاکتورهای ایمنی لازمه اصلی است، هیچ شکی نیست اما این که مسافر را با فرض اینکه تنهاست و کودکی به همراه ندارد، در سالنهای فرودگاه، آن هم در آن برف و سرما و وضعیت ناپایدار رها کنیم، بههیچ عنوان قابلقبول نیست.
یکی از مسافران در گفتوگو با خبرنگار «دنیای خودرو» میگوید: «در حالی که هیچ پاسخی برای مشخص شدن وضعیت پرواز نمیدادند از ما میخواستند به پایگاه اینترنتی شرکت فرودگاهها مراجعه کنیم و از آنجا وضعیت پروازها را بهصورت آنلاین ببینیم که متاسفانه این پایگاه اینترنتی هم از دسترس خارج شده بود و اخطار «Gateway Timeout» میداد.»
مهرآباد؛ رکورددار لغو پرواز
طبق محاسبات خبرنگار «دنیای خودرو»، از روز دوشنبه بیش از ۱۵۵پرواز ورودی و خروجی در فرودگاه مهرآباد و بیش از ۴۵پرواز در فرودگاه بینالمللی امام (ره) لغو شدهاند. بر این اساس، روز گذشته، بیش از ۳۰۰پرواز در مسیرهای مختلف داخلی ابطال شد تا فرودگاه مهرآباد با ثبت نیمی از این پروازها (۱۵۰پرواز)، در این زمینه رکورددار محسوب شود. گفتنی است، این فرودگاه در هر روز حدود ۴۳۰ پرواز دارد.
روایت یک مسافر
یکی دیگر از مسافران پروازهای داخلی که با توجه به شرایط جوی و کاهش دید افقی فرودگاه لغو شده بود، به خبرنگار «دنیای خودرو» گفت: «پس از لغو پرواز خواستار توضیح و تعیین تکلیف شدیم اما متاسفانه هیچ مرجعی برای پاسخگویی در فرودگاه حاضر نبود. با وجود آنکه ساعتها در فرودگاه سرگردان بودیم، حتی یک آب معدنی هم به دست ما ندادند.»
این در حالیست که در چنین مواقعی، نمایندگانی از سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاهها و مراجع قضایی باید در فرودگاهها حاضر باشند. ازسوی دیگر، طبق آییننامه رعایت حقوق مسافران، قانونی که از سال ۱۳۹۴ در کشورمان به مرحله اجرا درآمد، شرکتهای هواپیمایی که پروازهایشان بیشاز ۲ساعت تاخیر داشتهاند، باید از مسافران خود پذیرایی کنند.
وی ادامه داد: «درحالیکه در رسانهها اعلام کردند هیچ مشکلی برای انجام پروازها وجود ندارد و پروازها درحال بازگشت به روال عادی خود هستند، بسیاری از مسافران همچنان در فرودگاهها سرگردان بودند. همین موضوع سبب شده بود مسافران به اقدامات غیرعادی و به دور از منطق دست بزنند که گاه آرامش دیگر مسافران را به هم میریخت.»
این مسافر در ادامه با اشاره به کرایههای نجومی تعیینشده از سوی برخی نرمافزارهای تاکسی آنلاین گفت: «من به دلیل شرایط شغلیام معمولا مسافرتهای هوایی زیادی انجام میدهم و هر بار برای تردد میان ترمینالها از «اسنپ» استفاده میکنم که معمولا کرایهای معقول برای این جابهجایی میپردازم. دیروز که برای همان تردد همیشگی درخواست دادم با افزایش نرخ بیشاز ۵۰درصدی مواجه شدم که بسیار برایم عجیب بود.»
به گزارش خبرنگار «دنیای خودرو»، یکی از موضوعاتی که پس از بارش برف در شبکههای اجتماعی بسیار دستبهدست شد، افزایش غیرمنطقی کرایه تاکسیهای آنلاین بود که در برخی موارد به۵۰درصد میرسید. البته موضوع کرایهها به همین جا ختم نشد تا با شنیدن خبری باورنکردنی، شگفتزده شویم.
فرودگاه - تهران؛ ۵۰۰ هزار تومان!
براساس گزارشاتی که مردم طی روزهای گذشته در شبکههای اجتماعی مخابره کردهاند، باتوجهبه لغو تعداد زیادی از پروازهای فرودگاه امامخمینی(ره) و انسداد برخی آزادراههای منتهی به این فرودگاه در این روزها، رانندگان از مسافران برای مسیر فرودگاه - تهران ۵۰۰ هزار تومان کرایه درخواست کردهاند. طبق گزارشات واصله، تاکسیداران برای انتقال مسافران به رباطکریم و تهران درخواست ۵٠٠ هزار تومان را داشتهاند.
به گفته یکی از مسافران، متاسفانه در نبود نظارت و با وجود وعدههای متعدد برای جلوگیری از بروز نابسامانی در حملونقل فرودگاه امام(ره)، رانندگان برای مسیر فرودگاه تا تهران همین مقدار پول میخواستند، یعنی نفری ۱۲۵ هزارتومان! رانندگان خودروهای خود را در پارکینگ، پارک کرده بودند و به میان مسافران میآمدند و پیشنهادات خود را ارائه میکردند.