به گزارش «اخبار خودرو»،عرضه روغن پایه در بورس کالا موجب کنترل قیمت روغنموتور در بازار و به سود تولیدکنندگان خصوصی شد. علیرضا آمارمحمدی، کارشناس بازار روانکارها درخصوص تاثیر اولویت عرضه روغن پایه در بورس کالا و صادرات مازاد این محصول بر تولید، فروش و تامین بازار روغنموتور گفت: «یکی از تاثیرگذارترین عوامل کنترل قیمت روغن موتور و کاهشی شدن بهای این محصول در بازار طی یک ماه گذشته -با توجه به افزایش قیمت سایر اقلام- سیاست عرضه روغن پایه در بورس کالا بوده و در غیر این صورت افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت روغن موتور اتفاق میافتاد.»
وی افزود: «در گذشته صادرات روغن پایه و عرضه مازاد این محصول در بورس کالا صورت میگرفت و تداوم این رویه موجب بروز جو روانی ناشی از احساس کمبود روغن در بازار و قیمت رقابتی میشد، زیرا به هر شکل تولید روغن پایه چهار پالایشگاه کشور بیشاز نیاز بازار داخلی است.»
آمارمحمدی ادامه داد: «در گذشته با کشف قیمت پایه برای روغنموتور در بورس کالا، هر هفته خرید این کالا از بورس با افزایش قیمت همراه بود. اما عرضه در بورس و صادرات مازاد آن موجب تثبیت قیمت و در برخی موارد کاهشی شدن نرخ محصولات تولیدکنندگان داخلی ازجمله شرکتهای خصوصی شد. البته این وضعیت طی دو هفته اخیر تغییر کرده است.»
آمارمحمدی بیان کرد: «البته اخیرا بازار به دلیل سایر فاکتورهای تاثیرگذار همچون افزایش نرخ دلار، هیجانی شده است. در این بازار هیجانی سایر اقلام ازجمله بستهبندی نیز بهدلیل جهش قیمت پلیاتیلن- بهدلیل صعود نرخ ارز- متاثر خواهند شد.»
وی در خصوص چالشهای واردات مواد اولیه به ویژه برای شرکتهای خصوصی تحت تاثیر صادرات روغن پایه مازاد گفت: «هر آنچه در بورس عرضه میشود، تولید داخل است. در صنعت روانکارها صرفا روغن پایه گروه یک تحت عنوان روغنهای مینرال یا معدنی که 80 تا 90 درصد اقلام را شامل میشوند، در بورس به فروش میرسد. آن دسته از مواد اولیه روغن موتور که وارداتی هستند شامل روغنهای سنتتیک میشوند که ذاتا در ایران تولید ندارد. مواد افزودنی نیز از ابتدا وارداتی بودهاند و از افزایش نرخ دلار متاثر میشوند. بازار مواد وارداتی و داخلی از یکدیگر مستثنا هستند و این دو بازار تاثیری بر یکدیگر ندارند.»
این کارشناس بازار روانکارها با تصریح بر اینکه عرضه روغن پایه در بورس شرایط تولید را برای تولیدکنندگان خصوصی در مقایسه با گذشته تسهیل کرده است، درباره سهم روغنسازان خصوصی در تامین بازار داخلی تصریح کرد: «حدود 20درصد صنعت روانکار ایران در اختیار بخش خصوصی است و اگر به هر دلیلی تولید یا عرضه چهار تولیدکننده دولتی کاهشی شود، سهم خصوصیها حتی تا 35درصد افزایش مییابد. با وجود سهم اندک شرکتهای خصوصی در بازار، این بخش تاثیر چشمگیری بر بازار روغن
موتور دارند.»
کد خبر: 243237
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
- خبرنگار: سهیل سیاوشی
- چاپ
یکی از تاثیرگذارترین عوامل کنترل قیمت روغن موتور و کاهشی شدن بهای این محصول در بازار طی یک ماه گذشته -با توجه به افزایش قیمت سایر اقلام- سیاست عرضه روغن پایه در بورس کالا بوده و در غیر این صورت افزایش 20 تا 30 درصدی قیمت روغن موتور اتفاق میافتاد.