طبق این دستورالعمل، خودروسازان مجاز به خرید تایرهای ایرانی نبودند و باید نیاز خود را از طریق محصولات وارداتی تامین میکردند اما با هوشیاری وزیر محترم صمت اجرای این تصمیم غیرکارشناسی که میتوانست اقتصاد صنعت تایر کشور را به چالشی بزرگ بکشد؛ متوقف شد و درنهایت فروش کارخانههای تولیدکننده تایر به خودروسازان در سامانه جامع تجارت برای سایزهای ممنوعه باز شد.
براساس تصمیم قبلی که به بهانه عرضه بیشتر تایر در سایزهای رینگ ۱۴و۱۵ اتخاذ شده بود، تایرسازان امکان فروش این دو سایز را به خودروساز نداشتند و باید تمام تولیدات خود را در بازار عرضه میکردند. این درحالی است که بازار برای این دو سایز کاملا به ثبات رسیده و التهابی برای تایرهای خانواده پژو و سمند در بازار وجود ندارد.
پیگیری خبرنگار «دنیایخودرو» از صنعت تایر حکایت از باز شدن فرآیند فروش تایرساز به خودروساز و عدم اجرای آن تصمیم غیرکارشناسی دارد.
جمال میرزایی، مدیرعامل گروه صنعتی بارز و رئیس هیاتمدیره انجمن صنفی صنعت تایر در پاسخ به خبرنگار «دنیایخودرو» درباره سرانجام تصمیم وزارت صمت بیان کرد: اگرچه بخشنامه و دستورالعمل کتبی به صنعت تایر و خودروسازان اعلام نشده است اما با پیگیریهای صورتگرفته، ممنوعیت فروش به خودروسازان برداشته و از روز شنبه امکان فروش به خودروسازان از طریق سامانه جامع تجارت فراهم شده است.
به گزارش «دنیایخودرو» اگرچه وزارت صمت با هوشیاری وزیر محترم از اجرای این تصمیم غیرکارشناسی جلوگیری کرد تا صنعت تایر دچار بحران نشود، اما باید مراقب بود تصمیمهای فاقد پشتوانه کارشناسی درخصوص عملکرد بازار تایر، فعالان این صنف را با مشکلات بزرگی مواجه نکند. بهعنوانمثال گفته میشود سامانه جامع تجارت، عرضه تایر در بازار را با مشکل مواجه کرده و قرار است یک تنه به جنگ مشکلاتی برود که نه ازسوی فعالان صنف بلکه بهدلیل شرایط اقتصادی و ناهماهنگی عرضه و تقاضا در بازار به وجود آمدهاند.
حال باید دید آیا وزارت صمت درباره تصمیمی درخصوص نحوه عرضه تایر در سطح بازار نیز تجدیدنظر خواهد کرد یا قرار است کسبه بازار جوابگوی مشکلات پیش روی تولید، عرضه، تامین ارز و دیگر چالشهای این صنعت در بازار باشند.