فیسکر اوشن

بهترین خودرو ساخت اتریش جدیدترین نسل تویوتا سوپراست که اشتراکات زیادی با ب‌ام‌و Z4 دارد و بنابراین تولید آن در کارخانه مگنا اشتایر اتفاقی نیست.

وقتی به‌بهترین کشورهای سازنده خودرو فکر می‌کنیم، اتریش جزو نخستین گزینه‌ها نیست؛ اما بسیاری از برندهای مطرح در دنیای خودرو، از آستون‌مارتین گرفته تا فولکس‌واگن برای تولید خودرو دست به دامن اتریش شده‌اند. البته کشور اتریش هم برندهای خودرویی مخصوص به‌خود را داشته و حتی محل تولد پورشه‌ای بوده که امروز به‌خوبی در دنیا شناخته شده است. در ادامه بهترین خودروهای ساخت اتریش را به‌ترتیب از جدیدترین تا قدیمی‌ترین معرفی می‌کنیم.

تویوتا سوپرا

بهترین خودرو ساخت اتریش جدیدترین نسل تویوتا سوپراست که اشتراکات زیادی با ب‌ام‌و Z4 دارد و بنابراین تولید آن در کارخانه مگنا اشتایر اتفاقی نیست. سوپرا اندکی بعد از Z4 راهی این کارخانه شد و نخستین مدل تولیدی نیز دارای مشخصات منحصربه‌فرد همچون رنگ خاکستری مات، آینه‌های جانبی قرمز و تریم فیبرکربنی برای کابینی با پوشش چرم قرمز بود.

این خودرو همچنین از پیشرانه‌ای امضاشده توسط آکیو تویودا برخوردار است. سوپرای مورد بحث در آمریکا حراج و به‌مبلغ ۲.۱ میلیون‌دلار فروخته شد و تمام عواید حاصل از آن به خیریه اختصاص یافت.

فیسکر اوشن

هنریک فیسکر در دانمارک به‌دنیا آمده و پس از کار کردن برای شرکت‌هایی همچون فورد، آستون‌مارتین و ب‌ام‌و هم‌اکنون در کالیفرنیا آمریکا مستقر است. چشم‌انداز بین‌المللی فیسکر در زمینه تولید خودروهای خودش هم صادق است و اوشن را در اتریش تولید می‌کند. علت تولید این شاسی‌بلند برقی در اتریش به تبحر مگنا اشتایر در تولید وسایل نقلیه مربوط است.

جگوار آی پیس

آی پیس نخستین جگوار تولیدی در اتریش نیست؛ چراکه این عنوان به ای پیس تعلق دارد. هر دو خودرو توسط مگنا اشتایر و در کارخانه گراز تولید می‌شوند. آی پیس و ای پیس به‌خوبی با وضعیت منعطف کارخانه این شرکت در اتریش هماهنگی دارند؛ چراکه تنها شرکتی است که خودروهایی با پیشرانه‌های مختلف را در یک کارخانه و در یک خط تولید مونتاژ می‌کند. همچنین تولید آی پیس در اتریش نشان‌دهنده میزان رضایت بریتانیایی‌ها از این شرکت است؛ چراکه از سال ۲۰۱۸ تاکنون شاهد مونتاژ شاسی‌بلند جگوار در گراز هستیم.

ب‌ام‌و Z4

مگنا قبلا نیز برخی محصولات ب‌ام‌و را در اتریش تولید کرده است. در سال ۲۰۰۳ نخستین نسل X3 در این کارخانه مونتاژ و در سال ۲۰۱۷ نیز نسل G30 سری ۵ در اتریش تولید شد. زمانی که نسل فعلی Z4 در سال ۲۰۱۸ معرفی شد، ب‌ام‌و دوباره به‌اتریش مراجعه کرد. سومین نسل Z4 همانند دو نسل قبلی در کارخانه‌های مونیخ یا دینگولفینگ تولید نشده است. نخستین نسل این خودرو در اسپارتانبورگ آمریکا مونتاژ شد؛ درحالی ‌که دومین نسل نیز از در کارخانه رگنزبورگ آلمان بیرون آمد.

آستون‌مارتین رپید

آستون‌مارتین به‌عنوان یک برند سنتی بریتانیایی شناخته می‌شود؛ اما کار تولید رپید ۲۰۰۹ را به‌کارخانه‌ای در گراز اتریش سپرد. این خودروساز با کمپانی مشهور مگنا اشتایر قرارداد بست و حتی در بروشورهای رپید نیز به‌کارخانه یادشده اشاره کرد. کارخانه گراز توان تولید حداکثر ۲ هزاردستگاه رپید در سال را داشت؛ هرچند هرگز به این رقم نرسید؛ چراکه میزان فروش رپید افت کرد. البته در پاییز سال ۲۰۱۲ و اندکی قبل از عرضه رپید S در اوایل سال ۲۰۱۳، فرآیند تولید این خودرو به گایدون بریتانیا انتقال یافت.

جیپ گرند چروکی

جیپ شاید یکی از آمریکایی‌ترین برندهای دنیا باشد؛ اما این امر مانع تولید گرند چروکی در اتریش و برای مشتریان اروپایی نشده است. این خودروساز یکی دیگر از مشتریان مگنا اشتایر و کارخانه گراز است و حتی پسوند G هم برای تمایز این مدل‌ها از نسخه‌های ساخت آمریکا به‌کار می‌رود. گرند چروکی از سال ۱۹۹۳ تاکنون در اتریش تولید شده است. از دیگر خودروهای آمریکایی ساخت این کارخانه می‌توان به‌مدل‌های کامندر و کرایسلر 300C اشاره کرد.

مرسدس‌بنز E کلاس

دو نسل از مرسدس‌بنز E کلاس 4Matic توسط مگنا اشتایر در اتریش تولید شده‌اند. نخستین خودرو به‌نسل W210 تعلق دارد که سال ۱۹۹۶ خط تولید را ترک کرد.

مدل W211 هم در سال ۲۰۰۲ از راه رسید و مگنا اشتایر ۹۷ هزار و 500 دستگاه از مدل‌های چهار چرخ محرک E کلاس سدان و استیشن را تولید کرد. تولید W211 در سال ۲۰۰۶ در اتریش پایان یافت و ۹۳ هزار و 300 دستگاه دیگر از این مدل‌ها تولید شدند.

در این زمان بود که ابزارهای تولید محصولات E کلاس چهارچرخ‌محرک از اتریش به کارخانه زیندل فینگن مرسدس‌بنز انتقال یافتند تا ژرمن‌ها به تولید این خودرو ادامه دهند.

مرسدس‌بنز G واگن

اگر فکر می‌کنید مرسدس می‌خواهد G واگن تولیدی توسط مگنا اشتایر اتریش را کم‌اهمیت جلوه دهد، دوباره فکر کنید. این شرکت نه ‌تنها از همان ابتدا G کلاس را تولید کرده، بلکه به‌توسعه و بهبود آن نیز کمک شایانی کرده است.

یکی دیگر از مثال‌های بارز این مساله به تور گردشگری در کارخانه گراز مربوط می‌شود؛ به‌گونه‌ای که می‌توان داستان تولید G کلاس را مشاهده کرد و سوار یکی از آن‌ها شد. حتی یک کارخانه ویژه برای تولید G کلاس در گراز تاسیس شده و مگنا اشتایر همچنین یک نسخه ویژه از آن را برای ارتش یونان تولید کرده است.

مینی کانتری من

با توجه به این‌که مینی در مالکیت ب‌ام‌و است، شاید برخی انتظار داشته باشند محصولات این شرکت در آلمان تولید شوند؛ اما نخستین نسل کانتری من و سپس خودرو پیس من در اتریش تولید شدند.

مگنا اشتایر بازهم به‌خاطر تاسیسات تولید منعطف خود انتخاب شد؛ چراکه تنظیم تولید بر اساس خواسته‌های مشتریان راحت‌تر به‌نظر می‌رسید. این شرکت اتریشی همچنین تجربه زیادی در تولید محصولات چهار چرخ محرک دارد. زمانی که دومین نسل کانتری من معرفی شد، تولید آن به یک شرکت دیگر یعنی VDL هلند سپرده شد.

پژو RCZ

پژو با تولید RCZ بازهم در بازار خودروهای اسپرت خودی نشان داد. اگرچه فرانسوی‌ها با روزهای طلایی خود فاصله دارند، اما به‌لطف تجربه مگنا اشتایر در تولید خودروهای مطرح دوباره احیا شدند.

در کمتر از دو سال اتریشی‌ها RCZ را از یک کانسپت به‌واقعیت بدل کردند. این کار با توسعه مجازی صورت گرفت که نیاز برای کار با پروتوتایپ را به‌شدت کاهش داد. RCZ در کارخانه گراز مونتاژ شد و به‌یکی از خاطره‌انگیزترین محصولات اخیر پژو بدل شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =