مدیرعامل شرکت صنعتی نیرومحرکه (از شرکتهای زیرمجموعه گروه صنعتی ایرانخودرو) از برنامه راهاندازی خط تولید گیربکس اتوماتیک دوکلاچه (DCT) در سال جاری خبر داد.
نیما مصلح با اشاره به اینکه این شرکت با داشتن نیروی متخصص و سابقه خوب، قطب تولید گیربکس در کشور است و توانایی تامین نیاز داخل را دارد، گفت: «با توجه به امکانات و تخصص موجود در نیرو محرکه، این مجموعه تنها شرکت موجود در ایران و خاورمیانه است که دارای فناوری تولید مجموعه کامل گیربکس دستی است.»
وی افزود: «در سال گذشته موفق به تولید ۴۲۰هزار دستگاه گیربکس شدیم. در سال جاری نیز بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، با تولید روزانه ۲هزار دستگاه گیربکس را دنبال میکنیم.»
برنامهریزی برای سرمایهگذاری در بخش گیربکس اتوماتیک
مصلح درخصوص تولید گیربکس اتوماتیک در این شرکت اظهار کرد: «در سالهای گذشته تمرکز بر تولید گیربکس دستی بوده و به همین دلیل، سرمایهگذاری لازم برای تولید گیربکس اتوماتیک صورت نگرفته است؛ اما در سال جاری برنامهریزیهایی بهمنظور سرمایهگذاری لازم در این بخش نیز صورت خواهد گرفت.»
وی افزود: «با توجه به مونتاژ گیربکس اتوماتیک، از الزامات و برنامههای ما در سال جاری این است که خطوط تولید گیربکس اتوماتیک دوکلاچه (DCT) را راهاندازی کنیم؛ برهمین اساس، بر تولید گیربکس اتوماتیک تمرکز خواهیم کرد تا پاسخگوی نیاز ایرانخودرو باشیم.»
به گفته مدیرعامل شرکت صنعتی نیرومحرکه، با توجه به ظرفیت خطوط تولید و همچنین کیفیت لازم در شرکت نیرومحرکه، در کنار تامین نیازهای شبکه خدمات پس از فروش ایرانخودرو، اجزای گیربکس خانواده X۲۰۰ (کوییک، ساینا، سهند و اطلس) و شاهین برای شرکت مگاموتور و قطعات دنده برای شرکت تراکتورسازی نیز در این مجموعه تولید می شود.
وی، نوسازی را از دیگر اهداف این شرکت در سال جاری دانست و عنوان کرد: «همگام با تکنولوژیهای روز، اقدامات اساسی برای نوسازی و تجهیز خطوط برای تولید محصولات باکیفیت و کاهش هزینههای تولید صورت خواهیم داد تا بتوانیم از نوآوری، دانش جدید و بهروز و همچنین فناوریهای نوین برای تولید گیربکس قابل رقابت با شرکتهای دیگر بهرهمند شویم.»
مصلح با بیان اینکه در صورت تامین منابع مالی، امکان سودآوری و تزریق سرمایه برای راهاندازی خطوط جدید، نوسازی و خرید تجهیزات فراهم خواهد شد، افزود: «در زمینه تولید گیربکس دستی، داخلیسازی عمده قطعات با استفاده از توان شرکتهای داخلی صورت گرفته است و بهطور کلی، درصد بسیار اندکی از قطعات از طریق خرید خارجی تامین میشود.»
ارتباط با مراکز علمی و تحقیقاتی، دانشگاهها و دانشبنیانها
مدیرعامل شرکت صنعتی نیرومحرکه ارتباط با مراکز علمی را از دیگر برنامههای این شرکت برای سال جاری برشمرد و بیان کرد: «با توجه به مجموعه دانشگاهی موجود در شرکت نیرومحرکه، ارتباط خوبی با موسسات علمی، شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای علمی کاربردی صورت گرفته است.»
وی با اشاره به تولید موتورسیکلت در این مجموعه، یادآور شد: «با توجه به فعالیت بیشاز ۳۰ شرکت تولیدکننده و صدها مدل موتورسیکلت، شاهد بازار رقابتی هستیم و برنامه داریم با ارتقا و نیز تنوع بخشی به محصولات، سهم بیشتری از بازار را کسب کنیم.»
به گفته مصلح، در کنار موتورسیکلتهای بنزینی، مدلهای مختلف برقی نیز در شرکت نیرو محرکه تولید میشود. براساس برنامهریزیهای صورتگرفته در سال جاری، مقرر شده است تولید براساس نیاز بازار و متناسب با سلایق و خواست مشتریان انجام شود.
وی با اشاره به صادرات موتورسیکلت و بازارهای صادراتی موجود برای این محصول، اظهار کرد: «تاکنون تجربه موفقی در بازار عراق داشتهایم و این روند کماکان ادامه دارد. همچنین برنامهریزیهایی برای تنوعبخشی به بازارهای هدف صادراتی صورت گرفته است.»
مدیرعامل شرکت صنعتی نیرو محرکه، با بیان اینکه شرکتهای معتبر و توانمند «اشتاد» و «میانرو» که زیرمجموعه «نیرومحرکه» هستند، قابلیت تولید و تامین نیازهای شرکت ایرانخودرو در زمینه تولید سرسیلندر موتور EF۷ و قطعات بلنک منطبق با استانداردهای روز را دارند، گفت: «قرار است در آینده نزدیک، اقدامات مثبتی در جهت توسعه خطوط تولید و نوسازی این شرکتها انجام شود.»
هوش مصنوعی در خودرو؛ مغزی متفکر در کالبدی پولادین
به موازات اعلام این برنامهها، ششمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی راهکارهای فناوری در صنعت خودرو با عنوان «کلینیک فناوری خودرو»، توسط جتکو؛ یکی دیگر از شرکتهای زیرمجموعه ایرانخودرو بهصورت رایگان برگزار میشود.
این وبینار یکشنبه ۳۰ اردیبهشتماه با موضوع «هوش مصنوعی در خودرو» بهصورت آنلاین برگزار میشود. هوش مصنوعی و تکنولوژیهای پیشرفته در صنعت خودرو بهطور روزافزون سیستمهای کمکراننده را توسعه میبخشد و در این وبینار توضیح داده میشود چگونه این سیستمها با استفاده از سنسورها، دادههای محیطی و الگوریتمهای هوش مصنوعی به رانندگان کمک میکنند تا رانندگی ایمنتر و راحتتری را تجربه کنند. با افزودن سیستمهای هوشمند کمکراننده به خودروها، ایمنی در جادهها بهبود یافته و خطرات تصادفات کاهش مییابد.
این سیستمها با شناسایی خطراتی مانند تصادفات، ورود به خطوط مخالف و خروج از مسیر، به راننده هشدار میدهند و در برخی موارد، اقدامات ایمنی را بهطور خودکار انجام میدهند. هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی در این سیستمها دارد؛ از تصمیمگیریهای هوشمند برای کنترل سرعت تا تشخیص حواسپرتی راننده، همه از قدرت هوش مصنوعی بهره میبرند.
در این نشست، علاوه بر امکان پرسش و پاسخ، نیازهای فناورانه گروه صنعتی ایرانخودرو در زمینههای مرتبط نیز اعلام خواهد شد. همچنین در این وبینار سرفصلهایی با عنوان «هوش مصنوعی چیست؟»، «کاربردهای هوش مصنوعی در خودرو»، «نگاهی به وضعیت فعلی زیرسیستمهای هوشمند» و «نگاهی به آینده و گامهای بعدی حوزه سیستمهای هوشمند خودرو» تشریح میشود. گفتنی است؛ علاقهمندان میتوانند از طریق نشانی اینترنتی yun.ir/ioh۶۸۲ در این وبینار شرکت کنند.