MPVها را میتوان یک نژاد درحال مرگ از خودروها دانست؛ اگرچه در دهه۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰، این سگمنت از خودروها رونق پیدا کرد، اما حالا باید ظهور مدلهای SUV را باعث برکناری آنها دانست.
با اینحال، نمیتوان انکار کرد ونهای چندمنظوره هنوز هم کارایی خود را دارند و هیچ خودرویی نتوانسته است جای آنها را بگیرد. امکان تغییر کاربری، فضای نسبتا زیاد، مورد استفاده در جابهجایی بار و مسافر، آپشنهای مختلف، امکانات آفرود و مناسب بودن برای خانواده و سفر ازجمله مواردی هستند که ونهای چندمنظوره را در بازارهای جهانی به خودروهایی خاص تبدیل کرده است.
براین اساس، همچنان بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ این خودروها را روانه بازارهای جهانی میکنند و هنوز هم متقاضیان بسیاری در سراسر جهان از این خودروها استقبال میکنند. رقابت بین این محصولات به اندازهای است که انتخاب یک مورد برای خریداران آن ها بسیار سخت شده است.
«مولتی ون» فولکسواگن؛ ونی برای ماجراجویی
محصول نسبتا جدید «مولتیون کالیفرنیا» از «پلتفرم چندمنظوره T۷ برای تبدیل شدن به گزینهای هوشمند برای مسافران جادهای استفاده میکند.
این مولتیون را میتوان کمپری برای تمام فصول دانست که همین کار را برای رقبای این خودرو بسیار پیچیده میکند. مهمترین دستاورد این خودرو به پیشرانه هیبرید مربوط میشود که برای اولینبار فولکسواگن این مدل از پیشرانه را وارد کلاس ونهای خود کرده است.
این مولتیون از ترکیب موتور بنزینی ۱.۴لیتری TSI و یک موتور الکتریکی ۸۵ کیلوواتی استفاده میکند؛ کنار این مجموعه باتری ۱۳کیلووات ساعت لیتیوم-یون قرار گرفته که کف ون جانمایی شده است. با اینحال، مشتریان این خودرو میتوانند نمونه ۱.۵لیتری توربوشارژ تیاسآی با ۱۳۴اسببخار یا نمونه ۲لیتری توربوشارژ با ۲۰۱اسببخار را انتخاب کنند.
پیشرانه توربودیزل ۴سیلندر ۱۴۸اسببخاری نیز انتخاب دیگری است. سقف پانورامیک شیشهای، نمایشگر دیجیتال ۱۰.۲۵اینچی اطلاعات کیلومتر، نمایشگر ۱۰اینچی سیستم سرگرمی، نمایشگر هداپ و سیستم تهویه پیشرفته از ویژگیهای کابین مولتیون تی۷ است.
«آیدیباز»؛ تلاش فولکسواگن در بازار مولتیونهای الکتریکی
بهنظر میرسد در بازار ونهای چندمنظوره، این فولکسواگن است که توانسته جایگاه خوبی برای خود دست و پا کند.
آیدیباز؛ ون برقی آلمانی، با الهام از فولکسواگن تیپ ۲ طراحی شده است و برای خیلی از افراد نوستالژی محسوب میشود. این ون کوچک مسافری و باری بر اساس کیت محرک برقی مدولار (MEB) فولکسواگن ساخته شده و از همان پیشرانه و سیستم برقی فولکس واگن ID.۴ استفاده میکند.
آیدیباز اولین ون در این سگمنت است که با پیشرانه برقی عرضه میشود که همین موضوع هم مزیت این ون محسوب میشود، هم اشکال آن.
نسخه پرو این ون از مجموعه باتری ۱۲ماژولی با ظرفیت اسمی ۸۲کیلووات ساعت و ظرفیت کاربردی ۷۷کیلووات ساعت به همراه پیشرانه تکموتوره، ۲۰۱اسببخار قدرت و ۲۹۸نیوتونمتر گشتاور بهره میبرد. برد این ون برقی آلمانی حدود ۳۴۰ کیلومتر است و باتری آن را میتوان با شارژر ۱۱ کیلوواتی AC و شارژر سریع ۱۷۰ کیلوواتی شارژ کرد که با استفاده از شارژر سریع، باتری در ۳۰ دقیقه تا ۸۰ درصد پر میشود.
«فورد کانکت تورنئو »؛
نسخه کپیشده کدی فولکسواگن
فورد که مقام اول در بازار پیکاپها را در سالهای اخیر به دست آورده، بهنظر میرسد توانسته است در سگمنت مولتیونها نیز جایگاه خوبی را به خود اختصاص دهد و در همین بخش ون کانکت تورنئو را رونمایی کرد.
این خودرو در سه تریم اسپرت، تیتانیوم و ترند (Trend) قابل انتخاب است، طراحی فضای داخلی کاملا مشابه با همین بخش در فولکسواگن کدی به نظر میرسد.
تنظیمات تهویه مطبوع و سیستم صوتی به نمایشگر اطلاعات سرگرمی منتقل شده است و به نظر میرسد که رابط کاربری این نمایشگر نیز با کدی مشترک باشد. ابعاد این نمایشگر در تریم پایه برابر با ۸.۲۵اینچ است که در سایر نسخههای تیتانیوم، اسپرت و اکتیو به ۱۰اینچ افزایش مییابد.
این ون با پیشرانه های ۱.۵لیتری توربوشارژ بنزینسوز با ۱۱۵ اسببخار قدرت و ۲لیتری دیزل در دو نسخه با ۱۲۲ یا ۱۰۲اسببخار قدرت را دربرمیگیرد. صرفنظر از پیشرانه، تمامی نسخههای فورد تورنئوکانکت به جعبهدنده ششسرعته دستی مجهز شدهاند.