اتوبوس برقی چینی

معاون شهردار تهران: خودروهای الکترکی وارد شده، اما نه با نام شهرداری بلکه با نام بانک شهر به گمرک بندرعباس رسیده است

در شرایطی که خودروسازان داخلی هنوز هم با ظرفیت خالی در بخش اتوبوس‌سازی فعالیت می‌کنند و چشم انتظار آن هستند که شهرداری‌ها سفارش خود را به سمت داخلی‌ها ببرند، سفارش‌گذاری شهرداری از خودروسازان چینی و تامین بخشی از اتوبوس‌های موردنیاز کشور از طریق واردات از چین، هنوز هم با حاشیه‌های خود همراه است.

با آن‌که محسن هرمزی، معاون شهردار تهران در ماه گذشته اعلام کرده بود: «۱۱۰ اتوبوس برقی در راه گمرک کشور است و ۳۰ دستگاه آن بارگیری و حمل شده و مابقی آن هم طی هفته جاری بارگیری خواهد شد.» اما حالا گزارش‌های منتشرشده از گمرک سروصدای تازه‌ای در این خصوص به پا کرده؛ این سازمان اعلام کرده هنوز محموله‌ای مربوط به خودروهای برقی از طرف شهرداری وارد کشور نشده است!

حالا شورای شهر و شهرداری نیز در برگزاری یک جلسه، به ادعای گمرک پاسخ داده‌اند. اما باید گفت که هنوز هم واردات اتوبوس‌های چینی، حاشیه بسیاری دارند و شهرداری می‌توانست به جای این همه اما و اگر با خرید از اتوبوس‌سازان داخلی هم نوسازی این ناوگان مهم را تسریع ببخشد و هم حجم داخلی‌سازی و خرید از داخل را افزایش دهد. این در حالی است که تا امروز هم می‌توانست بخشی از این خودروها را تحویل گرفته و وارد خطوط اتوبوس‌رانی پایتخت کند.

اتوبوس‌های چینی کجا هستند؟!

سال گذشته بود که شهرداری تهران ترجیح داد که به‌جای خرید اتوبوس از خودروسازان داخلی، ۵۰۰ دستگاه اتوبوس را از چینی‌ها خریداری کند؛ اتوبوس‌هایی که قرار بود تا قبل از آبان‌ماه سال جاری به ناوگان کشور برسند.

حالا گمرک کشور به‌تازگی طی اظهارنظری درخصوص واردات خودروهای برقی که از سوی شهرداری از چینی‌ها خریداری شده‌، اعلام کرد که هنوز هیچ محموله‌ای در این زمینه به گمرک شهید رجایی نرسیده است. این اظهارنظر با واکنش‌های مختلفی از سوی شهرداری و شورای شهر مواجه شده است. نخستین واکنش را محسن هرمزی، معاون شهرداری در این خصوص نشان داد و گفت که خودروهای الکترکی وارد شده، اما نه با نام شهرداری بلکه با نام بانک شهر به گمرک بندرعباس رسیده است.

وی عنوان کرد که ١٠ دستگاه اتوبوس و ١۵٠ دستگاه تاکسی برقی در پارت اول و با همکاری بانک شهر وارد گمرک شده و در حال ترخیص است.

اتوبوسرانی؛ پیگیر واردات بدون تاخیر اتوبوس‌های برقی

از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی‌ پایتخت نیز در واکنش به گزارش منتشرشده از سوی گمرک اعلام کرده است که درحال‌حاضر ۱۰ اتوبوس برقی از پارت نخست این قرارداد به گمرک رسیده است و ۱۰۰ دستگاه دیگر این پارت نیز تا اوایل آبان ماه وارد کشور خواهد شد. مهدی علیزاده همچنین با اشاره به این که این قرارداد براساس وعده چینی‌ها پیش خواهد رفت، بیان کرد که «ما هر روز پیگیری می‌کنیم که اتوبوس‌ها بدون تاخیر وارد شود و بر اساس قولی که چینی‌ها می‌دهند، ما هم موعد ورود را به مردم اعلام می‌کنیم.»

خودروهای الکترکی وارد شده، اما نه با نام شهرداری بلکه با نام بانک شهر به گمرک بندرعباس رسیده است. در این راستا، ١٠ دستگاه اتوبوس و ١۵٠ دستگاه تاکسی برقی در پارت اول و با همکاری بانک شهر وارد گمرک شده و در حال ترخیص است

عضو شورای شهر: گمرک عذرخواهی کند!

واکنش دیگر به اظهارات منتشرشده از سوی گمرک، از طرف یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران بوده است. حبیب کاشانی در این خصوص عنوان کرده که گمرک با این کار خود، شورای شهر را در خصوص واردات اتوبوس‌های برقی چینی دروغگو جلوه داده و باید عذرخواهی کند. همکاران باید گزارش جامع اتوبوسرانی را ارائه دهند. وی گفت: «همکاران باید گزارش جامع اتوبوسرانی را ارائه دهند. از آقای نادعلی ممنونم؛ اما گمرگ نباید بیانیه‌ای علیه شورای شهر می‌داد. باید ابهامات برطرف شود. اگر گمرک اشتباه کرده عذرخواهی کند.»

وی همچنین با اشاره به نزدیکی به وارونگی هوا، درخواست کرد «همکاران کمک کنند تا اتوبوس‌های مانده در گمرگ شهید رجایی ترخیص شوند. متأسفانه گمرگ ورود اتوبوس‌ها را تکذیب کرد.»

رئیس شورای شهر: اتوبوس‌ها به نام چند شرکت دیگر آمده، نه شهرداری!

همچنین رئیس شورای شهر تهران نیز در واکنش به ادعای گمرک درخصوص عدم واردات اتوبوس‌های برقی به کشور عنوان کرد: «معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران تأیید کرده است که تعدادی اتوبوس‌ برقی در گمرک قرار دارد. البته این اتوبوس‌ها به نام شهرداری نیستند و به نام چند شرکت دیگر آمده است که گفتند به گمرک اعلام می‌کنند تا مشکلات ترخیص حل شود.»

مهدی چمران در واکنش به تکذیبیه گمرک نسبت به بارگیری اتوبوس‌های برقی و وسایل نقلیه اظهار کرد:‌ «اتوبوس‌هایی که آمده هنوز بارگیری نشده است و در گمرک هستند. به نام شهرداری اتوبوس وارد نشده است، چون اتوبوس را شهرداری نمی‌خرد، بلکه شرکت واحد و شرکت‌های دیگر مثل بانک شهر می‌خرند. باید زودتر ترخیص شود»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «فکر می‌کنم یک عده‌ای نمی‌خواهند مردم تهران راحت سوار اتوبوس یا مترو شوند. من این‌گونه فکر می‌کنم اما ان‌شاءالله که به این شکل نباشد.»

شهرداری با اتوبوس‌سازان داخلی مانند چینی‌ها برخورد کند!

درخصوص واردات اتوبوس‌های برقی چینی به کشور سوالات بسیاری مطرح می‌شود؛ این که اتوبوس‌های چینی به گمرک کشور رسیده یا نه؟ تمام آن‌ها رسیده یا تنها بخشی از آن‌ها وارد گمرک شده و مابقی در راه است؟ آیا این خریدها ادامه خواهد داشت یا خیر؟

بحث مربوط به خدمات پس از فروش این خودروها چه خواهد شد؟ هزینه خرید این خودروها در مقایسه با مدل‌های داخلی چقدر متفاوت خواهد بود؟ اما مهم‌ترین سوالی که باید در این خصوص پرسیده شود، این است که آیا خودروسازان داخلی توان تولید را نداشتند که شهرداری به خرید از چینی‌ها روی آورد؟

خودروسازان داخلی که مدعی هستند با ظرفیت خالی به کار خود ادامه می‌دهند و خطوط تولید اتوبوس حداقل در میان چند خودروساز بزرگ دولتی و خصوص، توان تامین بخش اعظمی از نیاز ناوگان به این خودروها را دارد؛ مشروط بر آن که شهرداری‌ها به عنوان تنها خریداران این خودروها، با خودروسازان داخلی هم مانند چینی‌ها برخورد کند؛ پایبندی به اصول قرارداد، انجام خریدهای نقدی، نه با تهاتر و واگذاری ملک، توجیه تاخیرها و ارائه زمان کافی برای تحویل اتوبوس‌ها.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

آخرین اخبار