آیا تا به حال هنگام رانندگی یا پارک کردن، با قفل شدن ناگهانی فرمان مواجه شده‌اید؟ حتما برای شما هم پیش آمده است و ربطی هم به مدل خودرو ندارد، این مشکل نه تنها باعث کاهش لذت رانندگی می‌شود، بلکه می‌تواند ایمنی شما را نیز به خطر بیاندازد. در این مقاله، به بررسی دلایل مختلف قفل شدن فرمان خودرو و راهکارهایی ساده برای رفع این مشکل می‌پردازیم. با ما همراه باشید تا با شناخت بهتر خودرویتان، رانندگی ایمن‌تری داشته باشید.

موارد برسی قفل شدن فرمان

در صورتی که تمایل داشتید میتونید مقاله علت برنگشتن فرمان هنگام دور زدن را در وبسایت ورناپ مطالعه کنید

قفل شدن فرمان ماشین به چه عواملی بستگی دارد؟

قفل شدن فرمان تمام ماشین ها دلایلی دارد که هر یک به شکلی این اتفاق برایش می افتد، و شما تجربه میکنید. که بعضی ها با صدا بعضی دیگر با سفتی فرمان هنگام دور زدن و غیره مشخص میشود که شما باید در سریعترین زمان ممکن با امداد خودروها تماس بگیرید تا اتومبیل خود را پیش مکانیکی ببرید. از دلایل شایع این اتفاق میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

1. معیوب بودن سیستم قفل فرمان

فرمان ماشین جزو اصلی ترین اجزای هر خودرویی است. معیوب بودن سیستم قفل فرمان از اصلی ترین دلایل قفل شدن فرمان محسوب میشود. این مشکل ناشی از اختلال و سیستم معیوب فرمان است که باعث میشود، سیستم جعبه فرمان عملکرد نامناسبی داشته باشد و هنگام دور زدن یا پیچیدن در جاده برای شما مشکلاتی به وجود بیاورد و صدمات جبران ناپذیری به بار بیاورد. بهتر است هر 80.000 کیلومتری که طی میکنید این قسمت از ماشین را چک کنید.

2. فشار نامتوازن باد لاستیک ها

در هنگامی که فشار تایرهای هر دو طرف یکسان و مساوی نباشد، اصطکاک بین لاستیک و سطح جاده افزایش یافته و فرمان خودرو سفت می‌شود، برای اینکار باید فشار باد تایرها بر اساس نحوه دستور العمل تولید کننده باشد تا مشکلاتی برای جعبه فرمان ماشین ایجاد نکند. ناهموار بودن آج تایرها نیز سبب ناهماهنگی چرخ ها میشود و مسبب سفتی فرمان خودرو در سرعت بالا و از کنترل خارج شدن فرمان ماشین میشود.

اجزای قفل شدن فرمان

3. خرابی در سیستم فرمان هیدرولیک

خرابی در سیستم فرمان هیدرولیک نیز خودش چندتا علل دارد مثل کمبود یا قدیمی بودن روغن هیدرولیک، مشکل در پمپ هیدرولیک.

خرابی سیستم فرمان هیدرولیک: اگر سیستم فرمان هیدرولیک دچار مشکل بشود، ممکن است در سرعت پایین فرمان به راحتی و نرمی نچرخد، اگر متوجه شدید که فرمان خودرو شما به یک سمت قفل میشود احتمالا از از خرابی سیستم فرمان هیدرولیک خودروی شما میباشد.

کمبود یا قدیمی بودن روغن هیدرولیک: کمبود یا قدیمی بودن روغن هیدرولیک باعث میشود که چرخ های اتومبیل شما به راحتی نچرخد و فرمان پذیری آن کاهش بیاید. این مشکل معمولا در زمانی که در پارک یا حالت ایستا هستید نمایان میشود. کمبود روغن باعث افزایش اصطکاک و ایجاد سروصدای هایی در سیستم فرمان میشود. بهتر است سالی یکبار این موضوع بررسی کنید.

مشکل در پمپ هیدرولیک: یکی از اصلی ترین دلایل سفت شدن فرمان خودرو مشکل در پمپ هیدرولیک میباشد، پمپ هیدرولیک وظیفه تأمین فشار روغن لازم برای چرخاندن آسان فرمان را بر عهده دارد. در موارد شدید، خرابی کامل پمپ ممکن است منجر به قفل شدن کامل فرمان گردد.

سیستم هیدرولیک قفل شدن فرمان

4. مشکلات سیستم برقی

مشکلاتی در سیستم برقی فرمان خودرو مثل خرابی سنسورها یا مدارها میتواند باعث قفل شدن فرمان و سویئچ ماشین بشود. در صورتی این مشکل به وجود آمد بهتر است خودروی خود را به پیش نمایندگی های اتومبیلتان ببرید.

5. مشکلات مکانیکی

مشکلات مکانیکی نیز خودش انواع مختلفی دارد مانند کمربند مارپیچ شکسته، وجود مشکل در سیستم جرقه زنی، خرابی واحد کنترل موتور (ECU)، شکستن اتصالات فرمان خودرو و مشکل در قفل مرکزی اشاره کرد.

کمربند مارپیچ شکسته: کمربند مارپیچ شکسته از مهم ترین دلایل سفت بودن فرمان خودرو است. سعی کنید آن را به موقع عوض کنید تا خراب نشود زیرا در غیر این صورت با مشکلاتی روبه رو خواهید شد.

وجود مشکل در سیستم جرقه زنی: قفل فرمان ممکن است به شکل غیرمنتظره ای درگیربشود و فرمان را هنگام رانندگی قفل کند. اگر متوجه شدید در هنگام استارت زدن کمی مشکل دارید ممکن است از این بخش باشد.

خرابی واحد کنترل موتور(ECU): این قطعه مانند قلب ماشین است زیرا فرمان الکترونیکی خودرو را به تمام اجزاها متصل میکند. این قطعه اگر کارایی درست نداشته باشد، برق مورد نیاز پمپ فرمان را قطع کرده و در نتیجه فرمان خودرو قفل شود.

شکستن اتصالات فرمان خودرو: ممکن است یک شکستگی جزیی بر اثر چرخاندن مکرر و سریع به سیستم انتقال و موتور آسیب برساند، و باعث ضعف در کارایی کلی فرمان خودرو بشود.

مشکل در قفل مرکزی: اگر سیستم قفل مرکزی خودرو دچار مشکل شود، ممکن است به دلیل عدم امکان باز و بسته کردن قفل، کلید نتواند در قفل بچرخد و فرمان را بتوان چرخاند.

در صورتی که در زمان قفل شدن فرمان دچار حادثه شدید میتوانید از بهترین صافکاری pdr تهران خدمات بگیرید

راه حلهای برطرف کردن مشکل سفتی فرمان خودرو

اگر در هنگام رانندگی هستید با این اتفاق مواجه شدید

1. در ابتدا با حفظ خونسردی سعی کنید خودرو به سمت مکانی ایمن ببرید.

2. از ترمز ناگهانی و حرکات خطرناک خودداری کنید.

3. سپس سعی کنید با کارشناس یا امداد خودرو تماس بگیرید.

4.توصیه میشود در همان مکان توقف کنید و از دستکاری سیستم فرمان جلوگیری کنید.

چطوری تشخیص بدیم برای سیستم فرمان مشکلی ایجاد شده است؟

صدای غیرعادی از پمپ: اگر پمپ قدیمی شده باشد یا نزدیک به خرابی باشد، ممکن است هنگام کار صدای غیر عادی ایجاد کند یا باعث لغرش بیش از حد تسمه میشود.

لغزش تسمه: اگر تسمه فرمان علاوه بر پمپ، دینام را نیز به حرکت دربیاورد، لغزش آن می‌تواند باعث روشن شدن چراغ هشدار شود. همچنین ممکن است صدای جیر جیر از زیر کاپوت خصوصاً هنگام استارت زدن یا چرخاندن فرمان به گوش برسد.

نشتی روغن هیدرولیک: بررسی سطح روغن هیدرولیک در مخزن پمپ ، اطراف پمپ و شیلنگ‌ها برای وجود نشتی روغن (معمولاً قرمز یا قهوه‌ای رنگ) می‌تواند به شما در تشخیص مشکل کمک کند. ترک‌های سطحی در شیلنگ‌ها، به خصوص در اطراف اتصالات فلزی، نشانه‌ای از ضعف و احتمال پارگی آن‌هاست.

سفتی فرمان حین رانندگی

سوالات متداول

_اگر در هنگام رانندگی فرمان قفل شد چیکار کنیم؟

ابتدا سوییچ را وارد استارت کنید.

مرحله دوم سوییچ را به ارامی بچرخانید و کمی به فرمان فشار وارد کنید

فرمان را به سمت جلو و عقب نکشید

فرمان و کلید را همزمان بچرخانید تا قفل باز شود، ممکن است مجبور شوید اینکار را چندبار انجام دهید

_چرا فرمان ماشین قفل میشود؟

قفل شدن فرمان ماشین دلایل متعددی دارد. مثل مشکل در سیستم امنیتی خودرو، مشکل در سیستم فرمان، سرما، پارگی تسمه و دیگر دلایلی که در بالا به آنها اشاره شده است.

_آیا قفل شدن فرمان ماشین نشانه یک اتفاق جدی است؟

بله، ممکن است اشکالاتی در سیستم فرمان خودرو، سیستم امنیتی خودرو، مشکل در سیستم احتراق و مشکلات مکانیکی باشد.

_آیا میتوان سفتی فرمان را در منزل برطرف کرد؟

برخی از مشکلات ساده مانند تنظیم باد تایرها، بررسی سطح روغن هیدرولیک قابل حل میباشد. ولی مشکلات جدی مثل خرابی پمپ هیدرولیک یا جعبه فرمان بهتر است به یک متخصص نشان دهید تا از هزینه اضافی جلوگیری کنید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =