همچنین روز سهشنبه در گروه خودرویی طی ۱۶هزار نوبت معاملاتی ۷۲۰میلیون سهم به ارزش ۲۰۲میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز دوشنبه با افت روبهرو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز سهشنبه بالغبر ۱۹۸ هزار میلیارد تومان شد.
بورس منفی شد
روز سهشنبه و درخلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افزایش ۷۱واحدی در محدوده دومیلیون و ۵۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخصکل هموزن اما با کاهش ۲.۰۳۵واحدی در محدوده ۶۷۱ هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۱۱.۹میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۸.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۵۲واحدی در محدوده ۲۱هزار واحد قرار گرفت.
در فرابورس نیز ۴.۹میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۷ هزار میلیارد تومان دادوستد شد. روز گذشته فعالیت بازار سهام در حالی به پایان رسید که ارزش معاملات خرد کاهش یافت. ازسویدیگر شرکتهای بورسی در ششماهه ابتدایی امسال نزدیک به ۳۰۰هزارمیلیارد تومان سود ساختهاند که در مقایسه با ششماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ کاهش ۲درصدی را نشان میدهد.
همچنین حاشیه سود تابستان از ۱۶درصد در مدت مشابه سال قبل و ۱۳درصد در بهار سال جاری به ۸درصد رسیده که یکی از نگرانیهای بازار سرمایه است. قطعی برق، نااطمینانیهای موجود در اقتصاد و قیمتگذاری دستوری مهمترین عوامل کاهش حاشیه سود ۶ماهه صنایع بورسی هستند، هرچند مدتهاست بازار سرمایه با مشکلات و چالشهای سنتی مانند نرخ بهره بالا، قیمتگذاری دستوری، فاصله زیاد نرخ ارز نیمایی با بازار دستبهگریبان است.
طی چندماه گذشته و با افزایش تنش در منطقه، ریسک سیاسی هم به چالشهای قبلی بورس اضافه شده، البته دولت به کمک حقوقیها و بودجهریزی مناسب درحال حمایت از بازار سهام است.
در بازارهای موازی نیز شاهد تخلیه هیجانات منفی هستیم، بهطوری که تقریبا قیمت صندوقها، شمش و سکه به تعادل رسیده است. نرخ دلار در بازار آزاد نیز آرام گرفته است. در صورت تحقق برخی وعدههای دولت چهاردهم مانند کاهش نرخ بهره و تغییر سیاست قیمتگذاری دستوری، بورس میتواند بازاری برای جذب نقدینگی سرگردان باشد.