مریم محبی ، کارشناس بازار سرمایه

بالاخره پس از 18ماه خودروسازان موفق شدند مجوز افزایش نرخ محصولات خود را دریافت کنند. حال این موضوع می‌تواند در روند حرکتی نمادهای خودروساز در بورس تاثیرگذار باشد. در همین رابطه مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی این مساله پرداخته است.

افزایش نرخ‌ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

افزایش قیمت خودروسازان طبیعتا در عملکرد مالی این شرکت‌ها در نیمه‌دوم سال تاثیرگذار خواهد بود، به نوعی این افزایش بها، از جمله افشاهایی قلمداد می‌شود که می‌تواند به نفع گروه خودرو تمام شود.

جنبه مثبت افزایش قیمت خودرو چیست؟

افزایش قیمتی که خودروسازان اعلام کردند بی‌ارتباط با بحث فروش و عرضه خودرو در بورس کالا نیست. به بیانی دیگر، با این اتفاق مقدمات کار برای عرضه در بورس کالا فراهم می‌شود. این اقدام به مرور زمان می‌تواند حاشیه سود شرکت‌های خودروسازی را بهبود ببخشد. ازسوی‌دیگر این اتفاق برای بازار سرمایه نیز بسیار مهم قلمداد می‌شود.

آیا خودرو در بورس کالا عرضه خواهد شد؟

نهادی به غیر از وزارت صمت مخالف قطعی عرضه خودرو در بورس کالا نیست، چراکه این اتفاق از همه جنبه‌ها به نفع اقتصاد و حاشیه سود عملیاتی شرکت خواهد بود. از این‌رو، عرضه خودرو در بورس کالا، نسبت به آنچه وزارت صمت اعلام می‌کند، مزیت‌های بیشتری دارد، به همین دلیل منطقا به نظر می‌رسد درنهایت این اتفاق بیفتد.

در حاضر ریسک‌های اصلی بورس چه عواملی هستند؟

در شرایط فعلی، بازار سرمایه دو مساله کاهش تنش‌های ژئوپلیتیک و کاهش نرخ بهره بین‌بانکی را دنبال می‌کند که ریسک‌های اصلی بازار سرمایه نیز به حساب می‌آید و هر دو تاثیر مستقیم و بزرگی بر جهت‌گیری بازار دارند. از طرفی، دامنه نوسان بورس در دو ماه اخیر به‌ طور مداوم محدود شد، به گونه‌ای که در مقاطعی به ۲درصد، ۳درصد و حتی یک‌درصد نیز رسید. وقتی این محدودیت‌ها برای مدت طولانی برقرار می‌مانند، حتی از منظر ناظر بازار نیز نشان‌دهنده وجود ترس و نگرانی از خروج احتمالی سرمایه است که می‌تواند یک عامل ترس برای بورس شود و اثرات منفی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =