بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، سایپا، بهمندیزل، گروه بهمن، گسترشسرمایهگذاریایرانخودرو، پارسخودرو، زامیاد، ایرانخودرودیزل، سایپادیزل و کرمانخودرو مثبت شدند. البته روز سهشنبه در گروه خودرویی طی ۴۲هزار نوبت معاملاتی ۱.۶میلیارد سهم به ارزش ۶۹۵ میلیارد تومان معامله شد که نسبتبه روز دوشنبه با رشد روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز سهشنبه بالغبر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان شد.
ادامه روند صعودی بورس
روز سهشنبه و در معاملات بازار سهام شاخصکل بورس با رشد ۴۹.۸۹۹واحدی در محدوده دومیلیون و ۹۲۲هزار واحد قرار گرفت. این رکوردشکنی شاخصکل بورس با همراهی نمادهای بزرگ خودرویی به عنوان لیدرهای سنتی بازار سهام انجام شد. شاخصکل هموزن نیز با افزایش ۱۷.۸۷۱واحدی در محدوده ۹۰۵هزار واحد ایستاد.
در این بازار نیز ۲۰.۹میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۶.۳هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۴۰۱واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۱۰.۷میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۳.۴هزار میلیارد تومان دادوستد شد. این درحالی است که افزایش نرخ ارز نیمایی باعث رشد بورس، رونق معاملات سهام بازار سرمایه و افزایش سودآوری شرکتها شده است. با توجه به ورود پول حقیقی به بازار و چرخش پول به سمت نمادهای کوچکتر بورس، میتوان امیدوار بود این روند صعودی تدوام داشته باشد.
کاهش تولید خودرو در آذرماه
مقدار تولید صنعت خودرو از ۹۱هزار و ۶۰۵دستگاه در آذر پارسال به ۷۸هزار و ۸۰۴دستگاه در آذر امسال رسید. مقدار تولید این صنعت در این بازه زمانی با افت ۱۴درصدی روبهرو شده است. این کاهش عمدتا مربوط به شرکت ایرانخودرو (کاهش میزان تولید گروه پژو و هایما به ترتیب به میزان ۶۲ و ۶۹ درصد) و به میزان ۲۷درصد است.
به نظر میرسد خروج خودروهای پرتیراژ اما با حاشیه سود اندک نظیر پژو پارس از خطوط تولید یکی از دلایل این موضوع باشد. ازسویدیگر هرچند خودروسازان مجوز افزایش نرخ گرفتهاند اما به نظر میرسد به دلیل وجود زیان انباشته، نبود نقدینگی کافی، حجم بالای تسهیلات بانکی و بدهی انباشتهشده خودروسازان به قطعهسازان حداقل در کوتاهمدت نمیتوان انتظار امکان افزایش تولید را از خودروسازان داشت.
همچنین، به دلیل لزوم گذشت حداقل زمان لازم برای طی شدن فرآیند آمادهسازی قطعه و ورود آن به خط تولید خودروسازان، شمارهگذاری خودروها و افزایش نرخ بهای اولیه برای واردات قطعات با شکلگیری بازار ارز توافقی، بهنظر میرسد مشاهده آثار افزایش تولید را باید به ماه یا ماههای آینده موکول کرد.