جایگاه سوخت

طرح کهاب، برای صرفه‌جویی اقتصادی در مصرف سوخت طراحی شده است و هدف اصلی آن حفظ محیط‌زیست است. در واقع طرح کهاب به منظور کاهش آلودگی هوا و انتشار هیدروکربن‌های تبخیر شونده از سوخت‌بنزین در محیط‌زیست ایجاد شده است. نام کهاب از کلمات »کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین» گرفته شده است. طرح کهاب در سال ۱۳۸۷ با دریافت مصوبه از هیات دولت به عنوان یک طرح ملی معرفی شد. 

نواقص دستگاه‌ها در حال برطرف شدن است

چهارشنبه هفته گذشته، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت طرح کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین (کهاب) در جایگاه‌های سوخت توضیحاتی ارائه کرد.

دکتر جعفر جندقی درباره آخرین وضعیت این طرح اظهار کرد: طرح کهاب با هماهنگی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست‌جمهوری، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است. در حال حاضر، شرکت‌های دانش‌بنیان درحال بازنگری دستگاه‌های تولیدی برای طرح کهاب هستند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین در جایگاه‌های سوخت (کهاب) یک الزام قانونی است، بیان کرد: وزارت بهداشت نمی‌تواند در اجرای طرح کهاب وقفه ایجاد کند؛ به همین دلیل، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی باتوجه به الزام قانونی به ویژه سال 1404 نسبت به تامین دستگاه‌های طرح کهاب اقدام کرد تا در جایگاه‌های توزیع سوخت نصب شود. همچنین با هماهنگی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، برخی جایگاه‌های سوخت مورد بازنگری قرار گرفته و طرح کهاب در جایگاه‌های توزیع سوخت کشور در حال توسعه است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش که در خرداد ماه، در مصاحبه‌ای اعلام کردید بازنگری دستگاه‌های طرح کهاب به زودی به پایان می‌رسد، گفت: درحال‌حاضر، نواقص دستگاه‌ها در حال برطرف شدن است. شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بایست دستگاه‌های طرح کهاب را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند. وزارت بهداشت، شرکت‌های دانش‌بینان را ملزم کرده که تعداد جایگاه‌های سوخت که می‌بایست طرح کهاب را رعایت کنند، افزایش دهند.

جندقی ادامه داد: اگر نتوانیم طرح کهاب را با توجه به محدودیت‌های تکنولوژیک به صورت آنلاین اجرا کنیم، این طرح را به صورت موردی انجام می‌دهیم. به طور قطع، اخطارهای لازم را به جایگاه‌های توزیع سوخت متخلف اعلام می‌کنیم. صدور اخطار برای جایگاه‌های سوخت متخلف، یک موضوع جدید نیست؛ چنانچه اندازه‌گیری بخارات بنزین در جایگاه‌های سوخت را اندازه‌گیری کرده و اخطارهای لازم برای متخلفان را صادر می‌کنیم.

وی افزود: اگر میزان بخار بنزین در جایگاه‌های توزیع سوخت از حدود استاندارد بیشتر باشد و سلامت کارگران جایگاه‌های توزیع سوخت و مردم را به خطر اندازد، با متخلفان برخورد قانونی می‌کنیم.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت بروزرسانی و رفع نواقص دستگاه‌های طرح کهاب گفت: وزارت بهداشت، مجری طرح کهاب است. پیش از این، 2 شرکت دانش‌بنیان برای طرح کهاب انتخاب شده بودند، اما برای دیگر شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرای طرح کهاب فراخوان صادر کرده‌ایم.

وزارت بهداشت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرای طرح کهاب حمایت می‌کند؛ هنگامی که شرکت‌های دانش‌بنیان توانستند دستگاه‌های طرح کهاب را بومی‌سازی کنند، نسبت به خرید دستگاه‌ها اقدام می‌کنیم و آنها را در اختیار جایگاه‌ها قرار می دهیم.

ضرورت اجرای طرح کهاب برای حفظ محیط‌زیست

اوایل آذر ماه، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم نیز در این باره گفت: در ۹ جایگاه عرضه سوخت استان قم طرح کهاب اجرا شده است؛ امیدواریم این طرح محیط‌زیستی در تمام جایگاه‌ها به خوبی اجرا شود.

محمدحسین بازگیر در جلسه بررسی طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) که ۸ آذرماه با حضور جمعی از جایگاه‌داران سوخت استان قم برگزار شد، گفت: امروزه وضعیت محیط‌زیست در جهان، از تغییر اقلیم تا گسترش انواع آلاینده‌ها، رو به وخامت است و ما باید به فکر آینده خودمان و فرزندانمان باشیم.

وی با بیان اینکه آلودگی هوا در شهر قم، در روزهای گرم سال متاثر از گرد و غبار و در روزهای سرد سال متاثر از وارونگی دماست، تصریح کرد: باید برای رهایی از این وضعیت چاره‌اندیشی کنیم که شاید مهم‌ترین آن‌ها تامین حقابه‌های محیط‌زیستی، تامین گاز نیروگاه سیکل ترکیبی و استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان قم با اشاره به اهمیت اجرای طرح کهاب در تمامی مبادی اعم‌از انبارهای نفت، جایگاه‌های عرضه سوخت بنزین و نفتکش‌ها، تصریح کرد: این طرح علاوه‌بر صرفه‌جویی در مصرف بنزین، موجب کاهش آلودگی هوا و انتشار کمتر هیدروکربن‌های تبخیرشونده است و برای حفظ محیط‌زیست بسیار ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه ۴۳ جایگاه عرضه سوخت در استان قم داخل محدوده شهری بوده که در ۹ جایگاه طرح کهاب انجام شده و ۵ جایگاه دیگر نیز در دست اقدام است، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری و هماهنگی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی و دیگر دستگاه‌های مرتبط، این طرح محیط‌زیستی در تمای جایگاه‌ها به خوبی اجرا شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط‌زیست، هزینه راه‌اندازی و اجرای طرح کهاب در هر جایگاه توزیع سوخت، بین ۶۰۰ میلیون تا یک‌میلیارد تومان است. درحال‌حاضر ۱۰ جایگاه در استان قم آماده اجرا و بهره‌برداری از این طرح است و تا کنون ۲۰ میلیارد تومان در قالب این طرح تخصیص داده شده و صفر تا صد ساخت و هزینه نگهداری آن توسط دولت انجام می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =