مرتضی اسلام‌زاده

مرتضی اسلام‌زاده*

از روز یکشنبه قطع برق شهرک‌های صنعتی سراسر کشور آغاز شده و زمان آن از ۸ صبح تا ۱۰ شب است. به این ترتیب تمام فعالیت شهرک‌های صنعتی در سراسر کشور متوقف است. اغلب واحدهای صنعتی شهرک‌های صنعتی را واحدهای کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که فاقد ژنراتور هستند.

بنابراین با قطع برق شهرک‌های صنعتی فعالیت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هم متوقف می‌شود. اما واحدهای صنعتی بزرگ در شهرک‌های صنعتی دارای ژنراتور هستند و هنگام قطع برق می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند. قطع برق در شهرک‌های صنعتی مشکلات زیادی را برای صاحبان صنایع ایجاد می‌کند.

واحدهای صنعتی تعهداتی به صنایع دارند که با قطع برق قادر به تولید و تحویل سفارشات خود نیستند. به دنبال این مساله صنایع بزرگ هم دچار مشکل می‌شوند. قطع برق شهرک‌های صنعتی در نیمه‌اول سال یک روز و درنهایت دو روز در هفته بود اما اکنون وارد مرحله قطع برق به صورت تمام روزهای هفته شده‌ایم، این در حالی است که هنوز خسارت قطع برق در نیمه‌اول سال جبران نشده است.

تاکنون قطع برق صنایع در فصل سرد سال و به خصوص قطع برق صنایع در تمام طول هفته سابقه نداشته و این اتفاق برای اولین‌بار رخ داده است. زیان ناشی‌از قطع برق شهرک‌های صنعتی کل کشور در نیمه‌اول امسال براساس آمار مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ۸میلیارد دلار بوده، از سویی در هیچ جای دنیا برق صنایع قطع نمی‌شود. بر این اساس، بیکاری، کمیاب شدن کالا، گرانی و تورم ازجمله آثار زیان‌بار قطع برق و توقف تولید است.

با قطع برق و عدم تولید کارفرمایان چگونه می‌توانند حقوق کارگران را بپردازند، ضمن اینکه با توجه به نزدیک شدن به پایان سال باید عیدی کارگران و سایر حق آن‌ها را بپردازند. قطع برق و عدم تولید، امکان اجرای تعهداتمان را به کارخانجات نداریم، بنابراین وضعیت تولید آنها نیز به دلیل نبود قطعات با مشکل مواجه می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =