در همین رابطه عباس صوفی، عضو کمیسیون عمران مجلس به بیان نظرات خود پرداخته است.
با توجه به واردات خودروهای برقی، تامین زیرساختهای شارژ آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این زمینه چه اقداماتی ازسوی مجلس صورت گرفته است؟
توسعه جایگاههای شارژ خودروهای برقی یکی از سیاستهای دولت و مجلس با توجه به برنامه هفتم توسعه بوده است، بنابراین باید زیرساختهای موردنیاز در این رابطه ایجاد و توسعه خودروهای برقی را در سراسر کشور دنبال کنیم. همچنین اگر قرار بر این باشد که سیاستمداران و مسئولان وزارت صنعت در حوزه توسعه خودروهای برقی وارد شوند، یکی از موضوعات مهم و نخستین الزام در این مورد توسعه جایگاههای شارژ این نوع خودروهاست.
دولت در این باره چه کارهایی را باید دنبال کند؟
به طور قطع وزارت صنعت با هماهنگی بخشخصوصی و سایر شرکتهایی که در حوزه خودرو فعال هستند باید بلافاصله موضوع توسعه جایگاههای شارژ خودروهای برقی را در دستور کار قرار دهند. این درحالی است که واردات خودروهای برقی یکی از الزامات قانونی بوده که میتواند در حوزه زیستمحیطی بهخصوص در کاهش آلودگی کلانشهرها نیز بسیار موثر واقع شود. در این رابطه امیدواریم با توسعه ناوگان خودروهای برقی مشکلی از بابت شارژ در نقاط مختلف کشور وجود نداشته باشد.
بهرغم توسعه استفاده از خودروهای برقی در دستور کار اما کشور با ناترازی در تولید و مصرف برق روبهرو است، این موضوع چه تاثیری بر استفاده از خودروهای برقی میگذارد؟
ناترازی انرژی به صورت موردی در کشور وجود دارد که با توسعه نیروگاهها و اقداماتی که دولت و مجلس دنبال میکنند، قطعا این مشکل ناترازی در آیندهای نزدیک حل خواهد شد. همچنین موضوع تامین برق یک برنامهریزی کلان و آیندهنگرانه قابلتوجه میطلبد که از اهمیت ویژهای نیز برخوردار است و در صورتیکه از بابت تامین برق مشکلی وجود نداشته باشد، میتوانیم به سمت استفاده از خودروهای برقی برویم، بنابراین به نظر میرسد موضوع کمبود برق کوتاه مدت است. البته قطعا با سیاستی که دنبال میشود، مشکل ناترازی انرژی به خصوص در مورد برق در آینده نزدیک حل خواهد شد.