کد خبر: 253697
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸
حسین نظریان

حسین نظریان در سرمقاله روز " یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «تلفات جانی و مالی در جاده ها » پرداخت.

رئیس شورای سیاستگزاری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

بر اســــاس آمارهای منتشره در تعـــــطیلات نوروزی صدها تن از هم‌وطنان ما بر اثر تصادفات رانندگی جان باختند و هزاران تن دیگر مجروح و مصدوم شدند. این آمار هرچند نسبت به‌سال‌های گذشته کمی کاهش داشت، ولی همچنان جای نگرانی دارد.

در رمزگشایی از علل این پدیده شوم سه عامل نقش اصلی و اساسی را دارند.

خطای انسانی

عدم استاندارد جاده‌های کشور

کیفیت نازل خودروهای تولید داخلی که نگارنده حدود ۱۵ سال پیش در یک رباعی آن را به‌نظم درآورده و به مناسبت‌هایی در سرمقاله‌های «دنیای خودرو» تکرار هم کرده است:

گفتم که تصادفات را علت چیست؟

تقصیر تصادفات بر گردن کیست؟

گفتا؛ سه دلیل عمده‌اش باشد این:

راننده و جاده است و خودروسازی است.

درمورد خطای انسانی یا همان بد راندن خودرو صرف نظر از دلایل گوناگون مانند عدم رعایت سرعت مجاز، گردش به‌چپ‌های بی‌مورد و ... به نظر می‌آید در صدور گواهینامه برای متقاضیان سخت‌گیری‌های لازم به‌عمل نمی‌ِآید.

شایسته است مسئولان مربوطه دراین‌باره امعان نظر بیشتری داشته باشند. در زمینه وضعیت جاده‌های کشور نیازی به بازگو کردن نیست؛ چون رسانه‌های دیگر اعم از تخصصی یا غیر تخصصی به‌اندازه کافی می‌نویسند و هشدارهای لازم را می‌دهند. امیدوارم مسئولان ذیربط به‌این هشدارها اهمیت لازم را داده و در بهسازی و ایمن‌سازی جاده‌ها طرح‌های ضروری را تهیه و اجرا کنند.

درباره عامل سوم یعنی نازل بودن کیفیت خودروهای تولید داخلی البته که همه تقصیر را نمی‌توان متوجه خودروهای داخلی در این مورد نمود؛ زیرا خودروهای وارداتی هم که در جاده‌ها و خیابان‌های شهرهای کشور تردد می‌کنند، عمدتا عمر مفید خود را پشت سر نهاده‌اند و در واردات هم متاسفانه سیاست‌گزاران پیوسته استخوان لای زخم می‌گذارند و حتی به‌واردات خودروهای دست‌دوم هم رضایت می‌دهند که این اقدام مشکلی را حل نمی‌کند، چون خود مشکل‌افزاست.

درمورد ارتقای کیفیت خودروهای داخلی هرسال سازمان بررسی کیفیت و استاندارد چند بیانیه صادر می‌کند که عمدتا نشان‌گر بهبود کیفیت و ارتقای آن‌هاست؛ ولی نازل بودن کیفیت خودروهای داخلی همچنان یکی از عوامل مهم تصادفات و تلفات مالی و جانی به‌حساب می‌آید. در این زمینه ضرورت دارد که از شرکت‌های خودروساز معتبر دنیا بیاموزیم. درجهان انجام وظایف چنین سازمانی به عهده بخش‌خصوصی است، ولی درایران زیر نظر وزارت «صمت» انجام وظیفه می‌کند! مشکل فوق که در این مقاله با اختصار و شفاف مطرح شد و نیز مشکلات عدیده دیگر را اگر با دیده دقیق و بصیرت بنگریم، ناشی از نبود استراتژی جامع و حرکت و کارِ بدون برنامه است.

چنانچه این شیوه‌ها ادامه یابد، قطعا راه به‌جایی نخواهیم برد و حسرت خودروساز شدن ایران همچنان بر دل‌ها خواهد ماند:

اگر این شیوه‌ها یابد ادامه در این صنعت بود؛ این کارنامه

به‌زودی کشور بحرین و افغان

به‌جای سوئد و ژاپن و آلمان

بیایند دردشان درمان نمایند

ره دشوارشان آسان نمایند!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 11 =