«پریوس» پلاگین-هیبرید

این روزها واردات خودرو، یکی از جذاب‌ترین مباحث صنعت‌خودرو در کشور است. واردات خودرو از شهریور ۱۴۰۱ به‌صورت رسمی آزاد شد و بیش از یک‌سال است که شاهد ورود گزینه‌های جدید و به‌روزی به‌بازار خودرو کشور هستیم. در روزهای اخیر از سوی هیات‌دولت تعرفه ۱۰۰ درصدی برای خودروهای بنزینی وارداتی و ۱۵ درصدی برای خودروهای هیبرید و ۴ درصدی برای خودروهای تمام‌برقی به‌تصویب رسیده است.

نگاهی به موفق‌ترین محصول هیبرید تویوتا

سال ۱۹۹۷ میلادی بود که کمپانی تویوتا برای ورود به بازار خودروهای هیبرید، پریوس را روانه خط تولید کرد. تا به امروز پنج نسل از این خودرو سدان فست‌بک روی خط‌تولید تویوتا قرار گرفته که جدیدترین نسل آن موسوم به XW۶۰ در ۱۶ نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به‌جهان معرفی شد.

نسل چهارم این خودرو (موسوم به XW۵۰) نیز به بازار ایران آمد و محبوبیت زیادی به‌دست آورد. بر این اساس تویوتا برای تصاحب سهم بیش‌تر از بازار خودروهای هیبرید، پریوس پلاگین-هیبرید نسل اول را از سال ۲۰۱۲ میلادی روانه بازار جهانی کرد. اکنون پریوس پلاگین-هیبرید یا PHEV در نسل سوم عرضه می‌شود که درحقیقت همان XW۶۰ بوده؛ با این تفاوت که از امکان اتصال به شارژر برخوردار است.

زبان جدید طراحی تویوتا

زمانی که کمپانی تویوتا در اکتبر سال ۲۰۲۲ میلادی پریوس نسل پنجم را معرفی کرد، زبان جدید طراحی این خودروساز خوشنام ژاپنی با تغییرات گسترده‌ای مواجه شد. با نگاهی به استایل پریوس نسل پنجم (نسل سوم پلاگین-هیبرید موسوم به XW۶۰ ) شاهد استایل فست‌بک کوپه همیشگی پریوس هستیم.

به‌لطف مجموعه‌ای از خطوط نرم و سیال به همراه حجم‌های ارگانیک بدنه، پوزه نسبتا کشیده، پشت کوتاه و استفاده از رینگ‌های ۱۷، ۱۸ و ۱۹ اینچی این خودرو کاراکتر جذاب و اسپرتی دارد. در نمای جلو این خودرو، شاهد بهره‌گیری از زبان جدید طراحی تویوتا هستیم. همچنین در نمای جلو این خودرو شاهد فرم C شکل یا پنجه خرچنگی هستیم.

همچنین چراغ‌های باریک اصلی که در درون این قسمت طراحی شده با جلوپنجره باریک و خطوط تیز روی کاپوت، چهره جسورانه و اسپرتی برای این خودرو فراهم کرده است. در نمای عقب شاهد طراحی بسیار زیبا، جذاب و مدرنی از تویوتا هستیم. یک چراغ باریک سراسری به‌همراه حجم‌پردازی بسیار خاص و البته بخش شیشه‌ای که همیشه در پریوس وجود داشته، نمای زیبا و جوان‌پسندی به این سدان فست‌بک پلاگین-هیبرید می‌بخشد. طراحی پریوس در مجموع اسپرت، جوان‌پسند و مدرن است و در بازار ایران از محبوبیت بالایی بهره می‌برد.

کابین اسپرت، باکیفیت و مینیمال

طراحی فضای داخلی تویوتا پریوس XW۶۰ نسل پنجم بسیار مینیمال، مدرن و جذاب است. کلیت طراحی داشبورد حجیم و مینیمال است. یک نمایشگر ۷ اینچی افقی برای کلاستر (مجموعه پشت آمپر) در مقابل راننده و یک نمایشگر ۱۲.۳ اینچی (در نسخه‌های XSE و XSE پریمیوم) یا ۸ اینچی (در نسخه‌های SE و XSE) برای سیستم اطلاعات-سرگرمی مولتی‌مدیا با طراحی دکمه‌های پیانویی در کابین خودرو تعبیه شده است که فضای مدرنی ایجاد می‌کند.

طراحی دریچه‌های افقی ذوزنقه‌ای‌شکل سیستم تهویه‌مطبوع در طرفین داشبورد و همچنین طراحی این دریچه‌ها در زیر نمایشگر سیستم اطلاعات-سرگرمی به‌همراه طراحی دکمه استارت، فضای داخلی را بسیار جذاب جلوه می‌دهد. همچنین طراحی ستون‌های A کشیده با سقف پانورامیک بزرگ، جلوه بسیار زیبایی به‌کابین پریوس نسل پنجم (پریوس نسل سوم پلاگین-هیبرید XW۶۰) بخشیده است.

همچنین به‌منظور ایجاد هیجان، طراحان کمپانی تویوتا کلاستر را در بالاترین بخش و در مقابل راننده قرار داده‌اند. دسته‌دنده اسپرت کوچک به‌سبک تویوتا، غربیلک‌فرمان سه شاخه اسپرت خوشدست تویوتا با ۲ پدال شیفتر در پشت آن و صندلی‌های اسپرت، رانندگی با پریوس جدید را به‌یک تجربه بسیار خاص بدل می‌کند.

مهم‌ترین مساله در زمینه طراحی داخلی پریوس نسل پنجم XW۶۰ استفاده از بالاترین کیفیت مونتاژ و مواد است. همین موضوع سبب شد در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ کابین این خودرو به‌عنوان زیباترین و باکیفیت‌ترین کابین جهان شناخته شود. به‌لطف فاصله محوری ۲۷۵۰ میلی‌متری، طول ۴۶۰۰ میلی‌متری، عرض ۱۷۸۰ میلی‌متری و قامت ۱۴۲۷ میلی‌متری، شاهد فضای کاملا راحت و جاداری برای سرنشینان (حداکثر با قد ۱۸۷ سانتی‌متر) هستیم. این ویژگی‌ها سبب شده است این خودرو یکی از گزینه‌های مناسب برای خانواده‌های ایرانی باشد.

پریوس جدید با آپشن‌های بیشتر و مدرن‌تر

از مهم‌ترین امکانات رفاهی و ایمنی پریوس پلاگین-هیبرید می‌توان به ۸ ایربگ، کروزکنترل پیشرفته تطبیقی، سیستم ترمز اضطراری خودکار هوشمند مبتنی بر ترمزهای پیش از برخورد، سیستم چهارچرخ دیسکی به‌همراه سیستم‌های ABS، EBD، ESC، ECB، TCS، BA، سیستم فرمان برقی با قابلیت عملکرد با پمپ هیدرولیکی، سیستم فوق پیشرفته ایمنی تویوتا (دارای سیستم پایش نقاط‌کور، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، سیستم پایش خستگی راننده، سیستم کمکی پیشرفته رانندگی مبتنی بر سطح دو و نیم‌خودران ارتقا یافته)، سیستم هشدار خروج ایمن از خودرو برای سرنشینان، سیستم تهویه‌مطبوع دو منطقه‌ای الکترونیکی با کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب و فیلتراسیون هوای ورودی به‌کابین، سقف پانورامیک با قابلیت مات شدن در زمان تابیدن نور خورشید، سیستم ارتباط کاربری تویوتا برای مولتی‌مدیا، صندلی برقی برای راننده و سرنشین جلو، گرم‌کن برای صندلی‌ها، تعبیه سیستم سردکن برای دو صندلی ردیف جلو، آینه الکتروکرومیک، تنظیم غربیلک‌فرمان در جهت‌های عمودی و افقی، سیستم پایش مدیریت هوشمند انرژی باتری‌ها، شارژر وایرلس گوشی هوشمند، ورود بدون کلید (کی‌لس)، استارت دکمه‌ای و سیستم صوتی دارای ۱۰ بلندگو از کمپانی JBL اشاره کرد.

موتوری که مناسب شرایط ایران است

تویوتا پریوس پلاگین-هیبرید XW۶۰ از دو موتور بنزینی و الکتریکی برخوردار است. نکته بسیار مهم این‌که موتوری که زیر کاپوت این سدان فست‌بک جا خوش کرده است، اتمسفریک بوده و مانند نسخه‌های چینی دارای سیستم پرخوران توربوشارژ نیست. همین موضوع سبب برتری و ارتقای کیفیت پریوس PHEV در بازارهای جهانی و ایران می‌شود.

با در نظر گرفتن شرایط سوختی کشور، پیشرانه ۴ سیلندر M۲۰A-FXS پریوس جدید کاملا با شرایط جوی و سوختی کشورمان سازگار است. بر این اساس آن‌چه زیر کاپوت پریوس پلاگین-هیبرید PHEV جا خوش کرده، موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری اتمسفریک معروف تویوتا موسوم به M۲۰A-FXS است.

این موتور به‌لطف تکنولوژی VVT-iE، سیستم پاشش سوخت مستقیم تویوتا D-۴S و سیستم جرقه‌زنی مستقیم داخل سیلندرها می‌تواند توان و گشتاور بالایی را فراهم آورد. بر این اساس و با در نظر گرفتن نسبت تراکم ۱۴ به یک، این پیشرانه با سوخت دارای اکتان ۹۱ می‌تواند ۱۵۱ اسب‌بخار قدرت را در ۵۵۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۱۸۸ نیوتون‌متر گشتاور را در ۵۲۰۰ آرپی‌ام فراهم آورد.

همچنین به‌لطف طراحی موتور سنکرون مغناطیس دائم روی محور جلو، این موتور الکتریکی ۱۶۳ اسب‌بخار قدرت تولید می‌کند. موتورهای بنزینی و الکتریکی این خودرو می‌توانند ۲۲۰ اسب‌بخار قدرت به ارمغان آورند. همچنین گیربکس ECVT به‌منظور انتقال قدرت و گشتاور به‌چرخ‌های جلو در نظر گرفته شده است.

بر این اساس، توان و گشتاور تولیدی برای پریوس پلاگین-هیبرید قابل قبول است. همچنین مهندسان قوای محرکه تویوتا از پک باتری‌های ۱۳.۶ کیلووات-ساعتی لیتیوم-یونی بهره گرفته‌اند تا این خودرو بتواند به‌صورت تمام‌برقی در سیکل EPA ۷۱ کیلومتر و در سیکل WLTC ۸۷ کیلومتر را بپیماید.

همچنین به‌لطف ساختار بسیار عالی موتور بنزینی، موتور الکتریکی و مدیریت هوشمند انرژی الکتریکی، این خودرو با یک بار سوخت‌گیری و باتری‌های شارژشده، می‌تواند ۹۶۵ کیلومتر مسافت را طی کند. با در نظر گرفتن این عدد، تویوتا پریوس پلاگین-هیبرید PHEV مناسب‌ترین گزینه برای بازار ایران با جاده‌های طولانی است.

سواری باکیفیت و هندلینگ مطمئن

تویوتا پریوس در محور جلو از سیستم مک‌فرسون بهینه‌سازی‌شده استرات و در محور عقب از مولتی‌لینک بهره می‌گیرد. همین ساختار سیستم تعلیق سبب شده است این خودرو نسبت به‌تمام چینی‌ها برتری داشته باشد. به‌لطف تایرهای ۶۰/۱۹۵ با رینگ‌های ۱۷ اینچی در نسخه ‌(SE) و تایرهای ۵۰/۱۹۵ با رینگ‌های ۱۹ اینچی در نسخه‌های دیگر (XSE و XSE پریمیوم) شاهد سواری بسیار باکیفیتی از این خودرو هستیم.

همچنین به‌لطف توزیع وزن مناسب میان محورهای جلو و عقب، خودرو از نظر هندلینگ بیش‌فرمان بوده که سیستم هوشمند مکانیزم فرمان برقی این مساله را برطرف می‌کند. با توجه به تعرفه واردات خودروهای هیبرید، تویوتا پریوس پلاگین-هیبرید XW۶۰ بهترین گزینه برای واردات یک خودرو پلاگین-هیبرید PHEV است.

همچنین با توجه به سقف واردات ۴۰ هزار یورویی، مدل ۲۰۲۴ صفرکیلومتر XSE این خودرو درحال حاضر ۳۷ هزار و ۴۲۵ یورو ارزش دارد. با در نظر گرفتن مشخصات فنی، سیستم تعلیق و کیفیت ساخت و محبوبیتی که این خودرو پیش‌تر در بازار ایران داشته، این سدان فست‌بک پلاگین-هیبرید، بهترین و معقول‌ترین گزینه برای واردات به‌حساب می‌آید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =