کد خبر: 254072
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۲
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «آیا خودروهای برقی، سبک زندگی ما را تغییر می‌دهند؟» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

گسترش استفاده از خودروهای برقی علاوه‌بر صرفه‌جویی در مصرف سوخت، سبب کاهش آلاینده‌ها، کاهش آلودگی صوتی و پایین آمدن هزینه نگهداری از خودرو در بلندمدت شود. همچنین این مساله می‌تواند روی زندگی مالکان این مدل خودروها تاثیرات مثبت دیگری نیز داشته باشد که کمتر به‌آن توجه می‌شود. به‌عنوان مثال، خودروهای الکتریکی می‌توانند ضمن ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی در طول روز، با استفاده از یک سیستم جدید، برق خانه‌ را در زمان شب تامین کنند. به‌عبارت دیگر با استفاده از فناوری شارژ دوطرفه، خودروهای برقی می‌توانند به صرفه‌جویی در مصرف برق کمک کنند.

اگر این تکنولوژی با فناوری‌هایی مانند صفحات خورشیدی همراه شود، می‌تواند سبب صرفه‌جویی در هزینه‌های خانوار شود و به‌کاهش وابستگی به‌نیروگاه‌های سنتی، به‌خصوص نیروگاه‌های سوخت‌ فسیلی کمک قابل توجهی کند. خودروهای برقی متصل به‌شبکه می‌توانند در صورت افزایش تقاضا، برق را به‌شبکه وارد کنند.

پتانسیل این امر بسیار زیاد است و براساس یک تحقیق در قاره سبز، خودروهای برقی مورد استفاده در این روش می‌توانند ۹ درصد کل نیازهای برق اتحادیه‌اروپا را تامین کنند. اگر شرایط مناسب باشد، این بهره‌وری می‌تواند تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

چندی پیش پس از وقوع توفان فیونا و قطعی گسترده برق، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی که اهل جزیره پرنس ادوارد در کانادا بود، از خودرو کیا EV۶ خود برای تامین برق خانه‌اش در مدت ۸ روز استفاده کرد. از طرفی در کشور خودمان نیز اخباری منتشر شده که براساس آن، چندی پیش یک شرکت دانش‌بنیان، «سامانه شارژر خورشیدی» را طراحی کرده که با استفاده از پنل‌های خورشیدی (حتی به‌صورت نصب‌شده روی خودرو)، خودروهای برقی را شارژ می‌کند.

در این روش، باتری خودروهای الکتریکی توسط پنل‌های فتوولتائیک واقع در ایستگاه‌های شارژ یا پنل‌های نصب‌شده روی بدنه خودرو، شارژ می‌شود. همچنین سال گذشته مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد با توجه به اقبال به خودروهای برقی در کشور، محل شارژ و تامین برق این خودروها در ساختمان‌ها باید مورد توجه قرار گیرد که بهترین حالت آن تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر است.

در این زمینه تفاهم‌نامه‌ دوجانبه‌ای هم میان شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی ساختمان به‌منظور ظرفیت‌سازی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در ساختمان‌ها امضا شد.

در این تفاهم‌نامه توسعه، ظرفیت‌سازی و ارائه ایده‌های نو و بهره‌مندی از توانمندی‌های مهندسین سازمان‌های نظام مهندسی سراسر کشور با هدف به‌کارگیری الزامی پنل‌های فتوولتائیک روی بام و محوطه پارکینگ ساختمان‌های مسکونی بیش از چهار طبقه مورد تاکید قرار گرفت. البته پیگیری‌ها برای تبدیل این تفاهم‌نامه به‌توافقی سه‌جانبه میان توانیر، نظام مهندسی و شهرداری ادامه دارد؛ چراکه در صورت همکاری نهادی چون شهرداری در صدور پروانه براساس رعایت مقررات و الگوهای نوین انرژی در ساختمان‌ها، این روند از رشد چند برابری برخوردار شده و موجب اصلاح رویکرد جامعه و پیشگیری از اتلاف و هدررفت انرژی در بخش خانگی خواهد شد.

با توجه به‌موضوعات ذکرشده به‌نظر می‌رسد حضور پررنگ‌تر خودروهای برقی و انواع هیبریدها در سبد محصولات بازار خودرویی کشور می‌تواند سبب تغییر و اصلاح جبنه‌های دیگری از زندگی شهروندان شود و با توجه به رویکردهای تولید برق از طریق استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در مدل‌های کوچک مسکونی و اداری، به‌زودی شاهد تغییرات مثبتی در این زمینه خواهیم بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =