کد خبر: 250388
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
کیانی

حسین کیایی‌زاده *

باید ماموریتی ویژه برای کمک به دولت در عرصه فرامرزی برای شرکت‌ها و بنگاه‌های دولتی تعیین شود، فلسفه وجودی شرکت مادرتخصصی سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران، یاری‌رساندن به نظام در شرایط سخت است اما حضور شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران در عرصه بین‌الملل نباید مزاحم فعالیت اثرگذار بخش خصوصی در خارج کشور باشد. تجربه نشان داده است واگذاری اختیارات دولت به بخش خصوصی آثار مثبت بسیاری به دنبال دارد.

باید برآورد و درک صحیحی از میزان تاثیرگذاری تحریم‌هایی که طی چند سال گذشته برخی صنایع کشور را هدف گرفته بر عملکرد شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران وجود داشته باشد.

با توجه به شناسایی بسیاری از شرکت‌های دولتی فعال در عرصه بین‌الملل ازسوی تحریمگران غربی، بهتر است با تغییر رویکرد در این حوزه، منافع کشور را در خارج از مرزها تامین کرد. وضع موجود نمایانگر این واقعیت است که بیش‌از اینکه از فرصت‌های ایجادشده ناشی‌از تحریم‌ها استفاده ببریم، از تهدیدهای آن در اکثریت حوزه‌های تولید متضرر شده‌ایم.

بیشتر صنایع بزرگ کشور مانند خودروسازان بزرگ که خصولتی هستند، درگیر مدیریت دوگانه خصوصی-دولتی شده‌اند و به همین دلیل برخی سیاسیون در این مجموعه‌ها با امتیازخواهی بعضی کرسی‌ها را از آن خود کردند.

باید دقت کرد تا شرکت‌های اینچنینی، حیاط خلوت سیاسیون برای اشغال مناصب و پست‌ها نشود و به همین منظور می‌توان با بازنگری در اساسنامه این شرکت‌ها، عرصه را برای ارتقای عملکردی آنها فراهم کرد.

صنایع کشور مزیت رقابتی خود را در منطقه نادیده نگیرند. اکثر کشورهای همسایه درخصوص تولید از دیگر کشورها استمداد دارند که ما می‌توانیم در این دادوستدها نقش داشته باشیم.

تمام شرکت‌های دولتی باید با شناسایی مزیت‌های نسبی، نقش خود را در ارتقای تراز تجاری کشور ایفا کنند و آورده‌ای قابل‌اعتنا در شرایط تحریمی برای نظام داشته باشند.

شرکت‌های زیرمجموعه دولت آنگونه که باید و شاید نتوانسته‌اند در عرصه دیپلماسی اقتصادی موفق ظاهر شوند، طبق توصیه کارشناسان اقتصادی باید درصدد آماده‌سازی سندی استراتژیک بر مبنای توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای همسایه باشیم که در صورت تحقق آن، شاهد ارتقای صادرات کشور و بهبود شرایط کشور خواهیم بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =