بازار خودرو

برخی کارشناسان بر این باورند در صورت توقف تنش‌ها بازار در همین محدوده قیمتی به‌ کار خود ادامه دهد و دست‌خوش نوسان جدی نشود. چراکه به اعتقاد بسیاری از فعالان و کارشناسان دولت جدید سعی در تثبیت قیمت‌ها دارد و بعید است مسائل سیاسی در نهایت رشدی بیش از ۴ تا ۵ درصدی را در پی داشته باشند و منجر به رها شدن فنر قیمت‌ها شود

بررسی بازار خودرو حاکی از آن است که تحولات منطقه تاثیر خود را بر بازار خودرو گذاشته و قیمت خودروهای داخلی دستخوش تغییرات محسوسی شده است. بازار خودرو طی سال‌های اخیر در بیشتر موارد از اخبار و رخدادهای داخلی و خارجی در امان نبوده و پیوسته تحت‌تاثیر شرایط بوده است. با این وجود به‌نظر می‌رسد نوسانات رخداده ناشی از اخبار و تنش‌های سیاسی موقتی است؛ گرچه همواره در کوتاه‌مدت این اتفاقات بر بازار ارز و به‌دنبال آن روی قیمت‌های اعلامی در بازار خودرو تاثیرگذار بوده است. بنابر همین تحلیل، شروع این هفته به‌رغم رکود چندماهه بازار خودرو، شوکی مقطعی به‌بازار دلار و در پی آن بازار خودرو وارد کرد؛ شوکی که سایه آن بعد از یک روز کمرنگ شد.

البته به‌فاصله کوتاهی پس از تحولات اخیر در منطقه، قیمت‌های اعلامی در آگهی‌های فروش خودرو نیز تغییر کرد و به‌شکل عجیبی تمام محصولات موجود در بازار خودرو اعم از صفر و کارکرده گران شدند و هم‌زمان بسیاری از مردم به‌خرید خودرو از بازار آزاد روی آوردند و تلاش ‌کردند با هر قیمتی خودرویی را برای عقب نماندن از تورم خریداری کنند. خوشبختانه در ابتدای این هفته بازار ارز آن‌چنان تحت‌تاثیر تنش‌های منطقه‌ای قرار نگرفت و پس از گذشت تنها یک روز، دوباره به‌وضعیت قبل بازگشت و دلالان بهانه کافی برای ایجاد تنش در بازار خودرو را از دست دادند.

اما بازار خودرو به‌دنبال رشد بهای دلار، همچنان در نوسان است و برخی خودروها رشد قیمت را تجربه می‌کنند؛ جریانی که کارشناسان معتقدند درصورت ادامه روند کنونی، تداوم آن چندان دور از ذهن نخواهد بود.

براساس تحلیل کارشناسان در شرایط موجود مسلما انتظارات تورمی بالاتر خواهد رفت و درنهایت قیمت ارز هم بالا رفته و این به‌معنای رشد قیمت در بازار خودرو خواهد بود. با این وجود بسیاری از فعالان بازار به‌خریداران توصیه می‌کنند بهتر است درباره خریدهای هیجانی از بازار خودرو هوشمندانه‌تر عمل کنند تا متحمل ضررهای سنگین نشوند؛ چراکه وضعیت روزهای آینده و احتمال تغییر شرایط منطقه‌ای با ابهامات زیادی روبه‌رو است؛ بنابراین تاکید دارند مردم با احتیاط بیشتری نسبت به‌خرید خودرو در این دوران پر نوسان اقدام کنند.

به‌هرحال در واکنش به‌تحولات اخیر، بازار خودرو در روزهای گذشته رشدی چند درصدی را تجربه کرد و طی مقطع کوتاهی نیز به‌کانال قیمتی قبلی خود بازگشت؛ چنان‌چه برخی کارشناسان بر این باورند در صورت توقف تنش‌ها، بازار در همین محدوده قیمتی به‌کار خود ادامه دهد و دست‌خوش نوسان جدی نشود. چراکه به‌اعتقاد بسیاری از فعالان و کارشناسان دولت جدید سعی در تثبیت قیمت‌ها دارد و بعید است مسائل سیاسی، در نهایت رشدی بیش از ۴ تا ۵ درصدی را در پی داشته باشند و منجر به‌رها شدن فنر قیمت‌ها شود.

ارزیابی قیمت‌ها در هفته جاری نشان می‌دهد محصولات گروه ایران‌خودرو در آغاز هفته، جهشی بین یک میلیون تا ۴۰ میلیون‌تومان را در بازار تجربه کرده؛ اما طی سه روز اخیر با برخی نوسانات، تعدادی از آن‌ها به کانال سابق قیمتی خود نزدیک شده‌اند.

البته در میان محصولات این گروه خودروسازی، مدل‌هایی ‌وجود دارد که بنا بر تقاضای مشتریان و با وجود بازگشت قیمت خودرو به‌جریان سابق، همچنان در حال رشد هستند؛ چنانچه در این میان خودرویی که بیشترین رشد چند روز اخیر را از آنِ خود کرده، دنا پلاس توریو ۶ دنده بود که به‌محدوده قیمتی ۹۳۰ میلیون‌تومان رسیده است.

البته در محصولات سواری گروه سایپا رشد قیمت‌ها بسیار کمتر از محصولات ایران‌خودرو بوده است؛ اما در این میان انواع وانت‌ها، سردمدار موج جهشی بودند. هرچند در روزهای اخیر با وجود برخی نوسانات، تعدادی از محصولات سواری این گروه به‌کانال قیمتی پیشین خود بازگشتند؛ اما خودروهای سواری کوئیک اتومات و شاهین اتومات G با رشد ملایم قیمتی روبه‌رو شدند.

در محصولات مونتاژی چینی هم در واکنش به‌تحولات اخیر در منطقه، شاهد تغییر جریان قیمتی بودیم و به‌رغم شرایط بازار در هفته‌های گذشته و افت قیمتی زیاد که در بازار آزاد این خودروها رخ داده است، این هفته مجددا شاهد رشد بهای اعلامی برخی خودروهای مونتاژی در بازار نسبت به‌قیمت کارخانه‌ای آن‌ها هستیم.

افت قیمت در محصولات داخلی، رشد بها در محصولات مونتاژی

خودروهای داخلی روز گذشته شاهد افت بهای یک تا ۵ میلیون‌تومانی بودند. جایی که پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (۸۵گانه) (۱۴۰۳) با ۵ میلیون‌تومان کاهش ۷۱۳ میلیون‌تومان، کوییک GXH (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۴۵۵ میلیون‌تومان، کوییک GX-R (سفید مشکی) (۱۴۰۳) با ۴ میلیون‌تومان کاهش ۴۵۸ میلیون‌تومان، کوییک SR (سفید مشکی) (۱۴۰۳) با ۳ میلیون‌تومان کاهش ۴۲۰ میلیون‌تومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ (۱۴۰۱) با ۳ میلیون‌تومان کاهش ۵۸۰ میلیون‌تومان و رانا پلاس (۸۵ گانه) (۱۴۰۳) با ۲ میلیون‌تومان کاهش ۶۳۰ میلیون‌تومان اعلام قیمت شدند.

همچنین درمیان خودروهای مونتاژی شاهد رشد بهای ۱۰ و ۲۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت فونیکس آریزو ۶ پرو (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش به‌یک‌میلیارد و ۵۷۰ میلیون‌تومان، اسکای‌ول ET۵ نبکا (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۵۹۰ میلیون‌تومان، فیدلیتی پرایم ۵ نفره (رینگ ۱۰ پره) (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش به‌یک‌میلیارد و ۷۷۰ میلیون‌تومان و ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دنده (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان افزایش به ۹۰۰ میلیون‌تومان رسید.

از طرفی در گروه خودروهای وارداتی شاهد رشد ۵۰ و ۱۰۰ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که ونوسیا استار (۲۰۲۳) با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون‌تومان، جی‌ای‌سی GS۳ Emzoom (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون‌تومان و نیسان سیلفی E-Power پلاس (۲۰۲۳) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نمایندگی روزنامه IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
    0 0
    سلام و درود/ افشار هستم از اصفهان با سابقه 22 سال کار رسانه ای و خبری/ متقاضی نمایندگی روزنامه شما در استان اصفهان هستم/ با تشکر 09103981239

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =