عرضه خودرو در بورس کالا

نمادهای گروه خودرویی روز ‌شنبه روند نزولی را به ثبت رساندند.

بر این اساس نمادهای ایران‌خودرو، ایران‌خودرودیزل، سایپا، کرمان‌خودرو، گروه بهمن، زامیاد، پارس‌خودرو، بهمن‌دیزل، گسترش‌سرمایه‌گذاری ‌ایران‌خودرو و سایپادیزل صف فروش شدند.

همچنین روز شنبه در گروه خودرویی طی ۱۳هزار نوبت معاملاتی ۷۷۸ میلیون سهم به ارزش ۲۵۲ میلیارد تومان معامله شد که نسبت‌به روز سه‌شنبه با افت روبه‌رو بود. ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز شنبه بالغ بر ۲۷۰ هزار میلیارد تومان شد.

بورس ریخت!

روز شنبه و در معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با افت ۵۷.۷۷۲واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۲۶هزار واحد قرار گرفت. شاخص‌کل هم‌وزن نیز با کاهش ۱۳.۴۳۹ واحدی در محدوده ۸۴۶هزار واحد ایستاد.

در این بازار نیز ۱۲.۳میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش‌از ۱۳.۲هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۳۷۲واحدی در محدوده ۲۶ هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس هم ۹میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش‌از ۹.۸هزار میلیارد تومان دادوستد شد.

مزایای عرضه خودور در بورس کالا

درحالی‌که مدیرعامل بورس کالا از آمادگی این بازار برای عرضه خودرو در تالار نقره‌ای خبر داده است اما با توجه به خصوصی‌سازی ایران‌خودرو باید دید آیا دوباره خودرو به بورس بازمی‌گردد؟

در صورت تحقق این موضوع، سهام نمادهای خودروساز و قطعه‌ساز می‌تواند یک روند صعودی در پیش بگیرد. عرضه خودرو در بورس کالا مزایای متعددی به همراه دارد ازجمله اینکه در بورس کالا، قیمت خودرو براساس عرضه و تقاضای واقعی تعیین و معاملات تحت نظارت قانونی انجام می‌شود. این موضوع باعث می‌شود قیمت‌ها شفاف و منصفانه باشد.

با عرضه خودرو در بورس، دست دلالان و واسطه‌ها کوتاه شده و خودرو مستقیما از تولیدکننده به مصرف‌کننده عرضه می‌شود. این امر باعث کاهش قیمت نهایی برای مصرف‌کنندگان خواهد شد.

در بورس نیز قیمت خودرو براساس عرضه و تقاضا مشخص می‌شود و دیگر نیازی به قیمت‌گذاری دستوری نیست. این موضوع می‌تواند مانع از ایجاد رانت و سودجویی در بازار شود.

در روش‌های سنتی مانند قرعه‌کشی، ممکن است برخی افراد نتوانند به خودرو دسترسی پیدا کنند، اما در بورس کالا، همه متقاضیان می‌توانند با شرایط برابر اقدام به خرید کنند.

در شیوه‌های فعلی خرید، برخی افراد با خرید خودرو و نگهداری آن، بازار را دچار التهاب و افزایش قیمت می‌کردند. اما در بورس کالا با سازوکارهای نظارتی امکان سوداگری تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

ازسوی‌دیگر، خودروسازان می‌توانند با عرضه محصولات خود در بورس کالا، نقدینگی موردنیاز خود را سریع‌تر و با شرایط بهتری تامین کنند که این موضوع باعث افزایش تولید و عرضه بیشتر خودرو خواهد شد. همچنین با عرضه مستمر خودرو در بورس کالا، تقاضا و عرضه به مرور زمان به تعادل می‌رسد و از نوسانات شدید قیمتی جلوگیری می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =