پلیس راهور تهران چندماه قبل اعلام کرد برای حل این مشکل به زودی از موتورسیکلتهای برقی و دوچرخه استفاده میکند. البته پروژه تجهیز پلیس راهور به خودروهای برقی هم چندماهی است که کلید خورده است.
روزانه بیشاز ۲هزار تصادف در شهر تهران رخ میدهد
اواخر مهرماه امسال برای افزایش امکانات پلیس راهور از ۱۵۰دستگاه موتور جدید رونمایی شد. البته بهگفته رئیس پلیس راهور پایتخت، قرار است ۳۰۰دستگاه موتوربرقی هم از سوی شهرداری در راستای افزایش توان پلیس راهور به مجموعه راهور تهران اضافه شود.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ هم درخصوص به کارگیری دوچرخه، به ویژه دوچرخههای برقی در ناوگان پلیس راهور تهران، گفت: در بحث استفاده از حملونقل پاک، اولویت ما موتورسیکلتهای برقی است و طبق توافقی که با شهرداری تهران داشتیم به زودی ۳۰۰ دستگاه موتورسیکلت برقی به ناوگان اضافه خواهد شد.
سرهنگ ابوالفضل موسویپور افزود: استفاده از دوچرخه برای ناوگان هم در برنامههای ما قرار دارد. البته این موضوع صرفا شامل بحث یک کار نمادین و فرهنگسازی نیست و در بخشهای مرکزی شهر، پلیس راهور میتواند از این وسیلهنقلیه برای انجام ماموریتهای خود استفاده کند.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه تاکید کرد: پیش از این در مقطعی، دوچرخهها وارد ناوگان پلیس راهور شدند که این موضوع ایرادهایی داشت که برای استفاده دوباره از این وسیلهنقلیه سالم و سبک باید این ایرادها شناسایی و برطرف شود. فقط روزانه بیشاز ۲هزار تصادف فقط در شهر تهران رخ میدهد که نیاز به بررسی سریع و جلوگیری از بروز ترافیک دارند.
معاون آماد و پشتیبانی فراجا نیز معتقد است که استفاده از وسایل حملونقل پاک مانند دوچرخه باید عمومیت پیدا کند؛ البته پلیس میتواند در این زمینه پیشقدم باشد. وی تاکید کرد علاقهمند هستیم که از وسایل حملونقلی مانند دوچرخه در ناوگان پلیس استفاده کنیم، اما هنوز بهصورت عملی به این سمتوسو نرفتهایم و وارد این موضوع نشدهایم، اما این موضوع اشکالی ندارد و میتواند در برنامه پلیس قرار بگیرد.
سردار رضا فریبا در ادامه افزود: لازم است در این زمینه فکر و برنامهریزی شود. در گذشتههای دور که هنوز خودرو فراگیر نشده بود و موتورسیکلتها نیامده بودند، پلیس از دوچرخه استفاده می کرد. همچنین در برخی کشور ها مانند چین به دلیل ازدحام جمعیت، در برخی موارد از دوچرخه استفاده میشود و تجربههایی از این دست وجود دارد.
ورود ۵هزار خودرو برقی به ناوگان پلیس
چند ماه قبل جانشین فرمانده کل انتظامی کشور هم در مراسم افتتاح ایستگاههای خودروهای برقی پلیس راهور، به اهمیت این پروژه در بهبود شرایط اجتماعی و محیط زیست اشاره کرد و گفت: این طرح که به نام «نصراله» نامگذاری شده است، نمادی از تلاش فراجا برای گسترش فرهنگ استفاده از ناوگان برقی و افزایش امنیت در جامعه محسوب میشود.
سردار قاسم رضایی در این مراسم تصریح کرد: پروژه برقیسازی ترابری و ناوگان پلیس، تاثیر قابلتوجهی در امنیت و آسایش جامعه و حفاظت از محیطزیست خواهد داشت.
وی با تاکید بر خودکفایی در صنعت، ادامه داد: از تمامی هم وطنانی که در این مسیر گام برداشتهاند، قدردانی میکنیم.
در صورت موفقیت تستهای انجامشده، ۵هزار دستگاه خودرو برقی به ناوگان پلیس اضافه خواهد شد. سردار رضایی همچنین بیان کرد: این پروژه ادامه خواهد داشت تا شهروندان عادی نیز از مزایای آن بهرهمند شوند.
وی افزود: پلیس از تمامی فرصتها به بهترین نحو استفاده میکند. گسترش این پروژه در محور ۱۳۰ کیلومتری تهران-قزوین نیز در دستور کار است و امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ به طرحی جامع و موفق دست یابیم.
سردار فریبا در این مراسم گفت: الحاق خودروهای برقی به پلیس راهنمایی و رانندگی به صورت پایلوت در آزادراه تهران - کرج اجرا خواهد شد و پس از تاییدیه در سراسر کشور اجرا میشود.
وی با بیان اینکه استفاده از انرژی پاک و خودروهای برقی یکی از اولویتهای پلیس است، اظهار کرد: امروز آزادراه تهران-کرج زیر بار استفاده از خودروهای برقی خواهد رفت.
وی گفت: این اقدام مشترک بین پلیس، گروه مپنا و بهمن بوده و پلیس اولین سازمانی است که از خودروهای برقی استفاده میکند.
محمدحسین رفان، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا نیز توضیحاتی درخصوص این ایستگاهها و عملکرد آنها ارائه کرد و گفت: این جایگاه شارژ خودروهای برقی، دارای دو شارژر DC با توان ۱۲۰کیلووات است و دارای چهار خروجی است که یکی از این خروجی ها برای خودروهای CCS است و سه خروجی دیگر براساس پروتکل GB است که امکان شارژ چهار خودرو برقی را به طور هم زمان در این ایستگاه فراهم می کند.
رفان تاکید کرد: طبق توافقی که با نیروی انتظامی انجام شده است، این جایگاه فقط برای خودروهای پلیس نیست و عموم مردم نیز می توانند از این جایگاه استفاده کنند.