تصادف

  تصادفات جاده‌ای، یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های اجتماعی و بهداشتی در بسیاری از کشورها به‌شمار می‌رود.

در ایران، سالانه هزاران نفر بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و صدها هزار نفر دیگر نیز دچار صدمات جسمی و روحی می‌شوند. این وضعیت نگران‌کننده، موجب شده است تلاش‌هایی برای کاهش این خطرات و آگاهی‌بخشی به مردم صورت گیرد. یکی از این تلاش‌ها، «پویش نه به تصادف» است.

هدف اصلی این پویش افزایش سطح آگاهی عمومی درخصوص علل تصادفات و تشویق به رفتارهای ایمن در جاده‌هاست. اعضای این پویش معتقدند پیشگیری از تصادفات نه تنها به اصلاح رفتار رانندگان، بلکه به تغییر نگرش و فرهنگ عمومی در خصوص اهمیت ایمنی در جاده‌ها نیاز دارد. در ادامه این موضوع را بررسی می‌کنیم.

حمایت مردم و شخصیت‌ها از پویش ملی «نه به تصادف»

از زمان آغاز این پویش، حمایت‌های زیادی ازسوی مردم و نهادهای مختلف ازجمله سازمان‌های دولتی و غیردولتی، رسانه‌ها و حتی برخی شخصیت‌های برجسته جامعه همچون رئیس‌جمهور و وزرای دولت انجام شده است. بسیاری از مردم به این حرکت پیوسته‌اند و به گسترش آن کمک کرده‌اند. رسانه‌ها نیز نقش مهمی در اطلاع‌رسانی و تبلیغ این پویش داشته‌اند و به صورت مرتب کمپین‌هایی با هشتگ «#نه_به_تصادف» برگزار کرده‌اند.

رئیس پلیس راهور فراجا نیز با اشاره به اهمیت رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از شهروندان خواست با پیوستن به «پویش ملی نه به تصادف» نقش موثری در کاهش تلفات و آسیب‌های ناشی از حوادث رانندگی داشته باشند. در آستانه شروع مسافرت‌های نوروزی، اعضای هیات دولت با نقطه نظرات خود درباره تبعات رانندگی پر خطر، ضمن پیوستن به پویش نه به تصادف، به بیان اقداماتی که مجموعه زیر نظرشان می‌تواند برای کاهش سطح تصادفات انجام دهد، پرداختند.

دکتر پزشکیان نیز درخصوص پویش «نه به تصادف» بیان کرد لازم است پویشی برای تشویق رانندگانی که درست رانندگی می‌کنند نیز ایجاد شود و در مقابل جرایم برای رانندگانی که اقدامات پرخطری مانند تردد با سرعت غیرمجاز دارند، افزایش یابد.

بررسی علل اصلی تصادفات

بر اساس تحقیقات و مطالعات مختلف، علل اصلی تصادفات جاده‌ای در ایران شامل سرعت غیرمجاز، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، خستگی راننده، وضعیت نامناسب جاده‌ها، کیفیت پایین خودروها، عدم رعایت فاصله طولی و همچنین استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی است.

در این میان، پویش نه به تصادف تلاش می‌کند تا با ترویج فرهنگ رانندگی ایمن این مشکلات را کاهش دهد. کارشناسان حوزه حمل‌ونقل و ایمنی جاده‌ای بر این باورند راهکارهای زیادی برای کاهش تصادفات وجود دارد اما مهم‌ترین راهکار، تغییر رفتار و نگرش مردم نسبت به ایمنی است.

یکی از کارشناسان در این زمینه می‌گوید: اگر مردم بدانند که رعایت قوانین جاده‌ای تنها برای حفظ جان خودشان نیست، بلکه به نفع جامعه و خانواده‌های آنان نیز هست، در این صورت می‌توان امیدوار بود که شاهد کاهش تصادفات باشیم.

پویش «نه به تصادف» درحال تبدیل به یک حرکت اجتماعی بزرگ است که به‌ طور مستمر در تلاش است تا خطرات جاده‌ای را کاهش دهد و به فرهنگ ایمنی در رانندگی بپردازد. حمایت‌های مردمی و همراهی مسئولان در کشور نشان می‌دهد این پویش می‌تواند در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای نقش مهمی ایفا کند. امیدواریم با ادامه این تلاش‌ها، همه ما بتوانیم گامی بزرگ برای کاهش تصادفات و حفظ جان انسان‌ها برداریم.

منشأ بسیاری از تصادفات شتاب و عجله است

رئیس دایره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: در بررسی‌های پلیس مشخص شد ۵۰درصد فوتیان تصادفات نوروز، عابران پیاده هستند.

سرهنگ رابعه جوانبخت در توضیح بیشتر این موضوع بیان کرد: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد عابران پیاده با ۵۰درصد، بیشترین سهم را در حوادث و تصادفات نوروز داشته‌اند و پس از آن، موتورسیکلت‌سواران با ۲۸درصد و خودروها با ۲۲درصد به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار گرفته اند.

وی افزود: همچنین ۶۳درصد از این تصادفات در بزرگراه‌ها و ۲۸درصد تصادفات در خیابان های اصلی رخ داده است. رئیس دایره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ درباره علت تصادفات ادامه داد: عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه با ۳۸درصد، بیشترین سهم تقصیر را در تصادفات داشته است و پس از آن، عدم توجه به جلو با ۳۶درصد و حرکت در خلاف جهت با ۷درصد از دیگر دلایل مهم تصادفات بوده‌اند.

سرهنگ جوانبخت گفت: با توجه به اینکه بزرگراه‌ها بیشترین آمار تصادفات فوتی را دارند، طبیعی است که سرعت غیرمجاز و عدم کنترل وسیله نقلیه مهم‌ترین علت این حوادث باشند. وی از رانندگان خواست که با رعایت قوانین راهنمایی‌ورانندگی، نوروز خوبی را رقم بزنند.

از طرفی اسکندر مومنی، وزیر کشور نیز با پیوستن به پویش «نه به تصادف»، درباره این پویش گفت: راننده کم‌خطری هستم و این پویش پیشنهادی، در درجه اول برای حفظ سلامتی خود شهروندان، هموطنان عزیز، رانندگان و سرنشینان است.

وی افزود: باید مسیر هم بخشی از سفر در نظر گرفته شود. وقتی از مبدأ حرکت می‌کنیم، نباید این گونه باشد که با شتاب و عجله خود را به مقصد برسانیم؛ بلکه باید از مسیر استفاده کنیم. وزیر کشور ادامه داد: از مسیر لذت ببریم و با آرامش رانندگی کنیم، منشأ و ریشه بسیاری از تصادفات شتاب و عجله است. با آرامش رانندگی کنیم و برای دیگران هم حقی قائل شویم و احساس کنیم که دیگران هم باید به مقصد برسند.

مومنی عنوان کرد: فکر می‌کنم پویش نه به تصادفات برای حفظ سلامتی خود ما و هموطنان است. در رأس همه آنها باید رانندگی با آرامش بدون شتاب و عجله در نظر گرفته شود و من هم به این پویش می‌پیوندم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =