ابراهیم شیخ، عضوهیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران

  با توجه به وضعیتی که امسال برای بنگاه‌های تولیدی ازجمله خودروسازان و قطعه‌سازان پیش آمد از جهت قطع برق و به تبع آن اختلال در روند تولید، پیشنهادهایی برای تسهیل در پرداخت مالیات بخش تولید مطرح شد، اما این مساله با استقبالی از سوی وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی روبه‌رو نشد.

حال ابراهیم شیخ، عضوهیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به تشریح رویکرد سازمان امور مالیاتی در این زمینه پرداخته است.

در سال جاری رویکرد سازمان امور مالیاتی در مواجهه با تولیدکنندگان و صنعتگران چگونه بود؟

امسال تولیدکنندگان کشور با شرایط بسیار دشواری مواجه بوده‌اند. بر اساس محاسبات وزارت صنعت، معدن‌وتجارت میزان عدم‌النفع فعالیت‌های تولیدی در حدود ۳۰۳هزار میلیارد تومان برآورد شده است. در حالی که در سراسر جهان مالیات به عنوان یکی از مؤثرترین ابزارهای سیاستگزاری اقتصادی برای رشد و توسعه در نظر گرفته می‌شود، اما نگرش حاکم‌بر سازمان امور مالیاتی کشور در سال‌های گذشته، مالیات را بیشتر به عنوان ابزاری برای جبران هزینه‌های دولت تلقی کرده است. به عبارت دیگر، نگاه غالب به مالیات، بیشتر در جهت درآمدزایی برای دولت بوده تا ابزاری سیاستی برای رشد اقتصادی.

این نگاه چه تبعاتی به دنبال داشته است؟

این نگاه گذشته‌نگر باعث شده که به جای اتخاذ سیاست‌هایی که زمینه‌های مالیاتی را از طریق افزایش رشد اقتصادی تقویت کند، رویکردی مبتنی‌بر حداکثرسازی وصول مالیات حاکم شود. در ماه‌های اخیر، چند بار تلاش شد از ظرفیت‌های مالیاتی کشور برای حل مشکلات حوزه انرژی استفاده شود.

آیا پرداخت مالیات تولیدکنندگان با تسهیل روبه‌رو شد؟

در چارچوب برنامه جبرانی تولید که برای چهارماه اسفند تا خرداد تدوین شده است، پیشنهاد شد که وزارت اقتصاد به دلیل مشکلات شدید تامین مالی شرکت‌ها، پرداخت‌های مالیاتی را تسهیل کند. اما متاسفانه این پیشنهادهای با موانع و مقاومت‌های جدی ازسوی وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی مواجه شد. اما اکنون ضروری است که در این دوره جدید، نظام مالیاتی کشور با رویکردی نوآورانه و تحول‌گرایانه، نقش موثرتری در حمایت از رشد تولید ایفا کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =