به گزارش« اخبار خودرو » ، مدتی است کارگران آلمانی به دلیل نقض حقوق اولیه خود توسط اتحادیهها به اعتصابهای سراسری دعوت شدهاند و از هفته گذشته اعتصابهای ۲۴ساعته آنها به کارخانههای خودروسازان آلمانی مانند آئودی، بامو، مرسدسبنز و پورشه رسیده و خط تولید کارخانههای خودروسازی این خودروسازان به حالت تعلیق درآمده و کارگران آنها به اعتصابهای ۲۴ ساعته خود ادامه میدهند.
[caption id="attachment_211006" align="aligncenter" width="471"]
اعتصابهای ۲۴ ساعته
در فاز اول، این اعتصابها تمام روز را شامل نمیشدند و کارگران تنها چند ساعت دست از کار میکشیدند، اما درحال حاضر کارگران روزهایی را بهطور کامل کار نمیکنند.
درحالیکه گفتوگوها با سران اتحادیه کارگری در جریان است، اعتصابهای ۲۴ساعته، صدها میلیونیورو ضرر را روی دست خودروسازان آلمانی گذاشته است.
به گزارش رویترز اتحادیه کارگران صنایع فلزی و الکترونیک آلمان (آی.جی متال) تهدید کردهاند اگر کارفرمایان نتوانند بعد از گفتوگوها نظر آنها را جلب کنند، اعضای خود را به اقداماتی گستردهتر دعوت خواهند کرد.
ضرر هنگفت خودروسازان
این اتحادیه در تلاش بوده طی ۲۷ ماه دستمزد ۳٫۹میلیونکارگر در صنایع فلزی و الکترونیک را ۶درصد افزایش و ساعات کار هفتگی آنها را نیز از ۳۵ ساعت به ۲۸ساعت کاهش دهد.
این در حالی است که آلمان طی ۶سال گذشته سریعترین رشد اقتصادی را نسبتبه سایر کشورهای اتحادیه اروپا داشته و علاوهبر پایینترین درصد بیکاری از زمان تشکیل اروپای واحد در سال ۱۹۹۰، توانسته به بزرگترین اقتصاد اروپا بدل شود.
اینطور برآورد میشود که اعتصابهای کارگری در هفته گذشته به خودروسازان، تامینکنندگان قطعات خودرویی و شرکتهای مهندسی حدود ۲۰۰میلیونیورو (۲۴۸٫۴۵میلیون دلار) ضرر مالی رسانده باشد.
تا پیش از دور آخر مذاکرات که روز دوشنبه انجام گرفت، کارفرمایان با افزایش دستمزدها (نه به میزان درخواستی اتحادیه) موافقت کرده بودند، اما تقاضای کارگران برای ساعات کاری کمتر بهصورت دائم را نپذیرفته و خواستار این شده بودند که در صورت نیاز بتوانند ساعات کاری را افزایش دهند.
هفته گذشته حدود ۱٫۵میلیوننفر در اعتصابهای سراسری کارگری شرکت کردهاند و اتحادیه کارگران بهطور مشخص خودروسازی را هدف خود قرار داده است.
روبرت گراشای یکی از اعضای اتحادیه کارگران صنایع فلزی و الکترونیک آلمان به رویترز گفته تنها در روز جمعه این اعتصاب موجب عدم تولید ۱۶۰۰دستگاه خودرو در کارخانه بامو شده است.
از دو سوی ماجرا
رومن زیتسلزبرگر سخنگوی اتحادیه کارگری، بعد از دور آخر مذاکرات اتحادیه با سران صنعت خودرو که ۱۳ساعت به درازا کشید، درباره نتیجه این اعتصابها به خبرنگاران گفت: «کارگران بهمعنای واقعی پول بیشتری در جیبهایشان خواهند داشت و به سهم منصفانهای از سودآوری شرکت دست پیدا میکنند و همین مساله، میزان مصرف آنها را افزایش خواهد داد.»
ازسوی دیگر استفان ولف مذاکرهکننده کمپانی فولاد سوئدوستمتال معتقد است که میزان افزایش حقوق درخواستی بسیار بالاست و کارفرمایان قدرت پذیرش آن را ندارند. او در گفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد: «این میزان افزایش حقوق خیلی بالاست و برخی از شرکتها امکان پرداخت آن را ندارند. چنین ارقام بالایی میتواند به صنعت ما آسیب برساند، اما اتحادیه کارگری خواهان بررسی بیشتر است.»
نتیجه مذاکرات
بعد از مذاکرات روز دوشنبه اعلام شد که علاوهبر افزایش ۴٫۳درصدی دستمزدها که در ماه آوریل سال گذشته تصویب شده بود، مدیران صنایع پذیرفتهاند برای سهماهه نخست سال جاری به هر کارگر ۱۰۰یورو بیشتر حقوق دهند.
همچنین اعلام شد که از سال ۲۰۱۹ نیز کارگران بهطور سالانه درمجموع چهارصدیورو به اضافه مبلغی معادل ۲۷٫۵درصد از کل حقوق ماهانهشان را دریافت خواهند کرد.
همچنین بالاخره با تقاضای اتحادیه برای کاهش ساعات کاری از ۳۵ساعت به ۲۸ساعت، بهمنظور نگهداری کودکان، اقوام سالخورده و بیمار به مدت دوسال موافقت شد.
در عوض کارگران نیز با افزایش ساعات کاری درصورت نیاز تا ۴۰ساعت موافقت کردهاند و در دورههای افزایش تقاضا برای تولید، انعطافپذیری بیشتری را از خود نشان خواهند داد. باید منتظر ماند و دید که آیا اتحادیه کارگری بعداز بررسی اولیه این پیشنهادها به اعتصاب خاتمه خواهد داد یا نه.