فروش خودرو

بازار چین بسیار رقابتی باقی خواهد ماند و شاهد رقابت بیشتر در اروپا خواهیم بود

درحالی‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اروپا را تهدید به اعمال تعرفه می‌کند، جیم روآن، مدیرعامل ولوو در یک کنفرانس تلفنی به تحلیلگران گفت ما برای افزایش تولید در کارخانه این خودروساز در چارلستون (کارولینای‌جنوبی) انعطاف‌پذیری داریم.

روآن در بیانیه‌ای گفت: «ولوو انتظار نداشت که تقاضای خودرو با همان نرخ سال‌های گذشته رشد کند و رقابت به معنای کاهش قیمت‌هاست و رسیدن به ظرفیت و سودآوری در سال ۲۰۲۴ را به چالش می‌کشد.»

ولوو که اکثریت آن متعلق به جیلی چین است، با چالش‌هایی مشابه سایر خودروسازان بزرگ ازجمله تضعیف بازار در اروپا، رقبای جدید در چین که جنگ قیمت خودروهای الکتریکی بیش از دو سال است که در آن جریان دارد و تقاضای کمتر از حد انتظار برای خودروهای برقی در اروپا و ایالات‌متحده مواجه است.

تعرفه‌های اروپا و ایالات‌متحده بر خودروهای برقی ساخت چین و توقف برنامه‌های حمایتی دولت آمریکا درقبال توسعه خودروهای برقی نیز نگرانی بزرگی برای ولوو است که تولید بیشتری را به خارج از چین ارسال می‌کند.

عقب‌ نشینی از بلندپروازی‌های برقی‌ سازی

مدیرعامل شرکت خودروسازی ولووکارز، هشدار داده است که سال ۲۰۲۵ یک سال پر فراز ونشیب و رقابتی خواهد بود که در طی آن ممکن است برای رسیدن به عملکرد فروش و سودآوری سال ۲۰۲۴ تلاش کند و سهام خود را ۹.۲درصد کاهش دهد.

جیم روآن پس از انتشارسود کمتر در سه‌ماهه چهارم این خودروساز سوئدی، به رویترز اعلام کرد که ما تلاطم بیشتری خواهیم داشت. بازار چین بسیار رقابتی باقی خواهد ماند و شاهد رقابت بیشتر در اروپا خواهیم بود.

فروش خرده‌فروشی این شرکت در سال گذشته، ۸درصد رشد کرد و تقریبا مطابق با پیش‌بینی تجدیدنظر شده ولوو بود که از چشم‌انداز قبلی رشد ۱۲ تا ۱۵درصدی کاهش یافته بود.

ولوو در ماه سپتامبر، از بلندپروازی‌های خود برای برقی‌سازی عقب‌نشینی کرد و گفت که هیبریدهای جدید را طولانی‌تر از زمان برنامه‌ریزی اولیه به فروش خواهد رساند. ولوو که خودروهای برقی و هیبرید را می‌فروشد، دستورالعمل قبلی کاهش‌یافته در سال ۲۰۲۶ را تکرار کرد که شامل هدف حاشیه سود هفت تا هشت درصد بود.

BYD و تسلا؛ از تعقیب دائمی تا سبقت موردی!

شرکت بی‌وای‌دی، با کاهش فاصله فروش خودروهای الکتریکی با تسلا، رکورد جدیدی را به دست آورد. فروش این شرکت چینی در پایان سال افزایش داشت و درمجموع به ۴.۲۵ میلیون خودرو سواری در سال گذشته رسید که فاصله BYD را با تسلا به‌عنوان پرفروش‌ترین سازنده خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ کاهش داد.

این خودروساز که در سال ۲۰۲۲ ساخت وسایل نقلیه با سوخت فسیلی را متوقف کرد، در ماه دسامبر به رکورد فروش ماهانه جدیدی دست یافت که با کمک یارانه‌ها و ارائه مشوق‌های اضافی به خریداران افزایش یافت.

این شرکت روز اول ژانویه اعلام کرد که ۵۰۹‌هزار و ۴۴۰ خودرو سواری هیبرید و برقی در دسامبر فروخت. این رقم شامل ۲۰۷‌هزار و ۷۳۴ خودرو برقی است که مجموع فروش سالانه خودروهای برقی را به ۱.۷۶میلیون خودرو می‌رساند.

فروش کلی سالانه ۴۱‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. پیشرفت بی‌وای‌دی به‌عنوان یک برند خودرویی پرفروش، برخلاف آشفتگی‌هایی است که تعداد فزاینده‌ای از غول‌های خودروسازی قدیمی مانند نیسان‌موتور، فولکس‌واگن و استلانتیس با آن روبه‌رو هستند. برندهای خودروهای غربی با کاهش فروش در چین مواجه شده‌اند، درحالی‌که در انتقال خودروهای الکتریکی عقب مانده‌اند. تسلا در اواخر این هفته، آمار فروش سهماهه چهارم خود را ارائه کرد.

رکوردی که تسلا موفق به ثبت آن نشد

شرکت تسلا به رهبری ایلان‌ماسک باید حداقل ۵۱۵‌هزار خودروی برقی را در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۲۴ تحویل می‌داد تا به هدف خود برای رشد اندک در فروش سالانه یا ۱.۸۱میلیون تحویل می‌رسید که رکوردی سه‌ماهه برای این شرکت بود. اما برآوردهای تحلیلگران برای تحویل ۵۱۰‌ هزار و ۴۱۰ مورد است که کمتر از انتظارات تسلاست.

با این‌حال، شرکت خودروسازی بی‌وای‌دی در فروش سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۴ از تسلا عقب‌تر است. بی‌وای‌دی تا سه‌ماهه سوم، ۱.۱۶میلیون خودرو برقی فروخته بود که ۱۲۴‌هزار و ۱۰۰ دستگاه از تسلا عقب بود.

با این‌حال، پرفروش‌ترین خودروساز چینی در ۳ماه گذشته شاهد افزایش تولید برای کاهش فاصله با رقیب آمریکایی خود بوده است. با توجه به داده‌های دسامبر بی‌وای‌دی، این شرکت در فروش سالانه از تسلا پیشی نگرفت. البته تنها یک بار به‌صورت سه‌ماهه در ۳ ماه پایانی سال ۲۰۲۳ از تسلا پیشی گرفته است.

افزایش فروش بی‌وای‌دی به تثبیت جایگاه آن در میان خودروسازان پرفروش در سطح جهان کمک خواهد کرد. دستاوردهای بی‌وای‌دی توسط فروش داخلی چین تقویت شده و در نیمه دوم سال با افزایش یارانه‌ها برای متقاعد کردن رانندگان به کنار گذاشتن خودروهای بنزینی کمک شده است.

بلومبرگ گزارش داد که هدف BYD برای فروش تقریبا نیم‌ میلیون خودرو در خارج از چین، در مواجهه با مخالفت اتحادیه اروپا که تعرفه‌های بیشتری را بر خودروهای برقی چین وضع کرده است، کمتر از انتظارات بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =