محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت

حد فاصل کناره‎گیری محمد شریعتمداری از وزارت صمت تا روز گذشته که موعد جلسه رأی اعتماد به رضا رحمانی در مجلس بود، تبدیل به مجالی شد تا عده‎ای از نمایندگان مجلس، کارشناسان و فعالان بخش واردات و رسانه‎ها جدی‎تر و بی‎پرده‎تر از قبل به موضوع تخلفات رخ‎داده در این بخش و نقش عده‎ای از کارکنان وزارت صمت در آن ورود کنند.

به گزارش «اخبار خودرو»،  اما طرح این مباحث، با واکنش روابط عمومی وزارت صمت مواجه شد، تا جایی که روز گذشته همزمان با آغاز جلسه رأی اعتماد 4وزیر پیشنهادی رئیس‎جمهور به مجلس، این وزارتخانه با انتشار تکذیبیه‎ای دخالت در تخلفات واردات را رد کرد و اظهار داشت: «در راستای جلوگیری از تخلفات بیشتر، محمد شریعتمداری دستور توقف در ثبت‌سفارش خودرو را به‌صورت دست‌نویس ابلاغ کرده است.»
   کاشف تخلف؛ انجمن واردکنندگان یا وزارت صمت؟
وزارت صمت در این تکذیبیه خود را کاشف فساد در ماجرای ثبت‌سفارش غیرقانونی برای واردات خودرو دانسته و گفته است: «موضوع دستکاری در ثبت‌سفارش خودرو برای واردات با آن‎که بارها و بارها توضیح داده شده، اکنون با اخبار کذب دیگری ممزوج شده است. از این رو، برای تنویر افکار عمومی، متذکر می‎شود که وزارت صمت در دوره محمد شریعتمداری خود کشف‎کننده فساد در ماجرای ثبت‌سفارش غیرقانونی برای واردات خودرو بوده است.» این در حالی است که مقامات تشکلی در بخش واردات خودرو ازجمله مهدی دادفر؛ دبیر انجمن واردکنندگان، کوروش مرشدسلوک، رئیس این انجمن و فرهاد احتشام‎زاد؛ رئیس فدراسیون واردات بارها و بارها مدعی شده‎اند که کاشف و اعلام‎کننده این تخلف به وزارت صمت، انجمن واردکنندگان خودرو بوده است. آن‎ها می‎گویند: «در اسفندماه سال ۱۳۹6 به‌صورت مکتوب ثبت‌سفارشات مشکوک را توسط انجمن واردکنندگان خودرو به دفتر مقررات وزارت صنایع اعلام کردیم. پس از آن نیز چندین‌بار اقدام به اعلام رسمی تخلفات کردیم تا سرانجام فرایند رسیدگی به تخلفات کارکنان آن مرکز آغاز شد.» وزارت صمت اما تاریخ آگاهی از این تخلفات را سه‌ماه پیش از تاریخ اعلام‎شده از سوی انجمن واردکنندگان یعنی آذرماه 1396 ذکر کرده و توضیح داده است: «دستور توقف ثبت‌سفارش خودرو به تاریخ تیرماه سال 96 از سوی وزیر وقت به‌صورت دست‎نویس و خارج از عرف ابلاغ شد. این ابلاغیه باید از سوی مراجع بالاتر صادر می‎شد اما ایشان آن را به‎صورت دستی و خارج از مناسبات اداری به سازمان توسعه تجارت تکلیف کرده و بعد هم از این تصمیم حمایت کرد. اما آگاهی از تخلف رخ‎داده در این ماجرا از سوی وزارت صمت و در دوره محمد شریعتمداری به تاریخ آذرماه سال 96 رخ می‎دهد. بعد از آن وزارت صمت سه بار به تاریخ دی، بهمن و اسفند همان‌سال در نامه‎های جداگانه از وزارت اطلاعات درخواست رسیدگی می‌کند. در هیچ‎یک از این سه نامه، هیچ پاسخی از سوی وزارت اطلاعات دریافت نمی‎شود. وزارت صمت بار دیگر در فروردین سال جاری در نامه‎ای با لحنی متفاوت از وزارت اطلاعات می‎خواهد چنان‎چه نمی‌تواند موضوع را بررسی کند، وزارت صمت پرونده را طریق نهادهای دیگر پیگیری کند.»

   وزارت اطلاعات تخلفی از شریعتمداری گزارش نکرده است 
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است:‌ «وزارت صمت در عین حال برای پیگیری موضوع، اطلاعات کامل را در اختیار قوه قضاییه قرار داده و در همکاری و هماهنگی با نهادهای نظارتی و امنیتی برای برخورد با موضوع است. وزارت اطلاعات نیز هیچ گزارشی که دال بر ادعای تخلف صدها میلیاردی محمد شریعتمداری در ماجرای ثبت‌سفارش خودروها باشد، نداشته و ندارد و در مقابل نامه‌های وزارت صمت برای بررسی موضوع هنوز پاسخی به این وزارتخانه ارسال نکرده است. ‎وزارت صمت در گامی دیگر برای اجرای شفافیت در مقابله با تخلف روی‎داده درعین‎حال فهرست شرکت‎های ثبت‌سفارش کرده متخلف را نیز منتشر کرد، فهرستی که برخی از اسامی آن به دلیل اخبار کذبی که در 48ساعت گذشته منتشر شده، پررنگ شده است.»

   هیچ‎یک از شرکت‎های متخلف متعلق به شریعتمداری نیست
بنا بر این تکذیبیه، «مغرضان در راستای اهداف خود مدعی شده‎اند یکی از همین شرکت‌ها که در فهرست انتشاریافته از سوی وزارت صمت دیده می‎شود، متعلق به محمد شریعتمداری بوده که سال تاسیس آن به 1373 بازمی‌گردد. بعد هم مدعی شده‎اند که این شرکت با دستور وزیر وقت یعنی محمدشریعتمداری، از رانت برای واردات خودرو برخوردار 
بوده است. 
‎این درحالی است که وزارت صمت خود در اقدامی پیش‎روانه، اسامی شرکت‎های متخلف را منتشر کرده است. ‎همچنین هرگونه تعلق مالکیت شرکت‎های مزبور به محمدشریعتمداری از اساس تکذیب می‌شود. عجله برخی افراد برای انتشار اخبار کذب در آستانه برگزاری جلسه رای اعتماد، آنان را از هرگونه بررسی ساده جزئیات اخبار کذبی که می‎خواهند منتشر کنند، بازمی‌دارد. ‎لذا هرگونه ادعا مبنی بر دخالت محمدشریعتمداری در ماجرای ثبت‌سفارش خودرو و یا وجود رانت از سوی وی در واردات خودرو از اساس تکذیب می‎شود.»

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دارکوب IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۶
    0 0
    جواب زیان کسانی که در تابستان۹۶ خودرو ثبت نام کردند و هنوز ماشین خود را تحویل نگرفته اند را چه کسی خواهد داد؟؟؟؟ وزرلی سابق صمت نردم را به سخره گرفتند و به شعور مشتریان خودروهای وارداتی توهین کردند ، من این اقایان و واردکنندگان را نمی بخشم.ارزش پولم از بین رفته . دیگر نمی تونم خودروی خارجی بخرم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =