هیبرید و برقی

تعیین تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ با حاشیه‌های زیادی همراه بود. نظرات تعرفه‌ای مجلس و دولت و همچنین میزان ارز تخصیصی به‌واردات از جمله حاشیه‌های مربوط به‌ورود خودروهای خارجی محسوب می‌شود.در این میان اما پای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به واردات خودرو باز شد؛ جایی که مجمع مخالف ارز تخصیصی به واردات بود و تعرفه را نیز به صددرصد افزایش داد.

اما در این میان آن‌چه سبب تعجب بسیاری از فعالان و دست‌اندرکاران خودروهای وارداتی شد، افزایش تعرفه خودروهای هیبرید و برقی به صددرصد بود. اقدامی عجیب و خلاف قانون هوای پاک. طبق بودجه سال‌جاری، تعرفه خودروهای برقی افزایش ۲۵۰۰ درصدی به‌خود می‌دید. این درحالی است که پیش از این، تعرفه واردات خودروهای برقی صرفا ۴‌ درصد و خودروهای هیبرید ۱۵‌ درصد بود. از مهم‌ترین جنبه‌های این تصمیم عجیب، مغایرت آن با ماده ۹ قانون هوای پاک بود که نقش خودروهای برقی و هیبرید در کاهش آلودگی هوا را به‌رسمیت می‌شناسد.

با این حال در اوایل سال ‌جاری، زمزمه تغییر تعرفه برقی‌ها و هیبریدها به‌گوش می‌رسد؛ این در شرایطی است که روز گذشته اعلام شد تعرفه خودروهای برقی و هیبرید برای واردات در بودجه ۱۴۰۴ با تصمیم دولت به‌روال سال گذشته بازگشت.

روز شنبه، ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ در جلسه‌ای که با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و مقامات ارشد دستگاه‌های مرتبط برگزار شده، تعرفه خودروهای هیبرید و برقی مورد بررسی قرار گرفته و تعرفه خودروهای مذکور به‌روال قبل بازگشته است. در این جلسه همچنین تاکید شد که تصمیم‌گیری درباره تعرفه خودروهای بنزینی پس از انجام بررسی‌های کارشناسی دقیق، انجام می‌شود و مقرر شد این تعرفه‌ها در زمان بعدی اعلام شود.

مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت نیز در گفت‌وگویی عنوان کرد که تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبرید به‌روال قبل برگشته و براین اساس تعرفه واردات خودروهای برقی مانند سال گذشته همان ۴‌ درصد و تعرفه واردات خودروهای هیبرید نیز همان ۱۵‌ درصد تعیین شده است.

همان‌طور که عنوان شد در قانون بودجه ۱۴۰۴ حقوق ورودی تمام خودروهای سواری وارداتی از جمله خودروهای برقی و هیبرید صددرصد تعیین شده بود. این تصمیم از آن‌جا که منجر به‌افزایش قیمت انواع خودروهای وارداتی (بنزینی، برقی و هیبرید) در بازار می‌شد و همچنین مغایر با اهداف واردات در تنظیم بازار بود، مورد انتقاد قرار گرفت. بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران محصولات وارداتی تاکید دارند که با ترخیص خودروهای وارداتی با نرخ محاسباتی ۷۰‌ هزار تومان و همچنین تعرفه صددرصدی برای خودروهای وارداتی بنزینی باید در انتظار سونامی قیمتی در سال‌ جاری باشیم.

نکته مهم این‌جاست که امسال نرخ محاسباتی گمرک با رشد سه برابری روبه‌رو شده که این موضوع علاوه‌بر افزایش قیمت خودروهای وارداتی، به‌طور غیرمستقیم بر بازار داخلی و قیمت خودروهای ساخت داخل نیز تاثیرات منفی خواهد گذاشت و باید در کنار اصلاح تعرفه خودروهای هیبرید، فکر اساسی برای خودروهای وارداتی شود.

خودروهای داخلی روی ریل کاهش قیمت

خودروهای داخلی روز گذشته افت بهای یک تا ۱۵ میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که شاهین اتومات پلاس (۱۴۰۴) با ۱۵ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۳۴۰ میلیون‌تومان، تارا اتومات V۲ (۱۴۰۳) با ۱۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۹۵ میلیون‌تومان، شاهین (سانروف و ESP) (۱۴۰۳) با ۸ میلیون‌تومان کاهش ۹۶۲ میلیون‌تومان، سورن پلاس با موتور XU۷P (۱۴۰۴) با ۷ میلیون‌تومان کاهش ۷۴۷ میلیون‌تومان، پژو پارس TU۵ (دریچه‌برقی) (۱۴۰۳) با ۶ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۸۵ میلیون‌تومان و کوییک GXL-R با رینگ (۸۵گانه) (۱۴۰۴) با ۵ میلیون‌تومان کاهش ۵۵۳ میلیون‌تومان ارزش‌گذاری شدند.

همچنین در میان خودروهای مونتاژی شاهد رشد قیمت ۵ تا ۹۰ میلیون‌تومانی و افت بهای ۲۰ تا ۳۵ میلیون‌تومانی بودیم. جایی که قیمت کی‌ام‌سی X۵ (۱۴۰۳) با ۹۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان، اکستریم TXL (۱۴۰۳) با ۴۰ میلیون‌تومان افزایش به ۳ ‌میلیارد و ۷۶۰ میلیون‌تومان، فیدلیتی پرستیژ ۵ نفره (۱۴۰۴) با ۳۰ میلیون‌تومان افزایش به ۳ ‌میلیاردتومان و فونیکس FX پریمیوم (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان افزایش به ۲ ‌میلیارد و ۱۲۰ میلیون‌تومان رسید. از طرفی هایما S۵ (۱۴۰۴) با ۳۵ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۷۱۰ میلیون‌تومان، کی‌ام‌سی J۷ (۱۴۰۳) با ۲۵ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۵۰ میلیون‌تومان و فونیکس آریزو ۶ پرو (۱۴۰۳) با ۲۰ میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و ۸۹۰ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند.

از طرفی خودروهای وارداتی با رشد بهای ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون‌تومانی مواجه شدند. جایی که کیا K۵ توربو (۲۰۲۴) با ۱۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون‌تومان، نیسان سیلفی E-Power مکس ادیشن (۲۰۲۴) با ۱۰۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون‌تومان، هوندا وزل (۲۰۲۵) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۳ میلیارد و ۲۵۰ میلیون‌تومان و هیوندای کونا (۲۰۲۴) با ۵۰ میلیون‌تومان افزایش ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شدند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین اخبار