کوروش مرشد سلوک

تشخیص تخلف بر عهده مراجع قضایی است زیرا زمان‌های ممنوعیت برای نمایندگی رسمی و غیررسمی متفاوت اعلام شده بود

به گزارش «اخبار خودرو»، در شرایطی که فعالان بازار خودرو در انتظار روشن‎شدن وضعیت خودروهای بلاتکلیف و ‎مانده در گمرکات کشور هستند، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جهت شفاف‎سازی موضوع، اقدام به انتشار فهرست اسامی ثبت‌سفارش‌کنندگان در زمان بسته بودن سامانه «ثبتارش» کرد. هرچند بلافاصله پس‌از اعلام این فهرست، دبیر انجمن واردکنندگان از این اقدام وزیر صنعت حمایت کرد اما در ادامه، این انجمن طی بیانیه‎ای ضمن قابل ستایش خواندن «حرکت روبه‌جلو» محمد شریعتمداری، انتقاداتی را نیز به نحوه انجام آن مطرح کرد و شماری از ایرادات فنی را متوجه آن دانست.

انجمن واردکنندگان خودرو در این بیانیه، فهرست مذکور را کارشناسی‎نشده، خام و عجولانه خواند. کوروش‌مرشدسلوک، رئیس هیات‎مدیره انجمن واردکنندگان خودرو در این خصوص به «دنیای‌خودرو»        گفت: «فهرست منتشرشده را نمی‎توان فهرست متخلفان نامید، زیرا در آن نام تمام شرکت‌های واردکننده‎ای که خودشان یا گری‎مارکت‎های وابسته به آن‎ها در یک محدوده زمانی خاص اقدام به ثبت‌سفارش کردند، آمده است. درحالی‌که زمان‌های ممنوعیت برای نمایندگی رسمی و غیررسمی متفاوت اعلام شده بود. از این رو، تشخیص تخلف بر عهده مراجع قضایی است.»


انجمن آماده کمک به وزارت صنعت و قوه قضائیه است

مرشدسلوک انتشار این فهرست بدون طبقه‌بندی اطلاعات در آن را سوال‎برانگیز خواند و افزود: «این فهرست برای افکار عمومی این شبهه را ایجاد می‌کند که تمام واردکنندگان خودرو تخلف کرده‌اند و وجهه عمومی این صنف را زیر سوال می‎برد.»

وی همه اعداد و ارقام منتشرشده را قابل‌دفاع دانست و ادامه داد: «انتظار می‎رود وزیر صنعت در ادامه با درایت بیشتری اقدام به شفاف‎سازی در این خصوص کند.» رئیس انجمن واردکنندگان همچنین اعلام کرد در صورت تمایل مسئولان قانونی ذی‌ربط، این انجمن در شفاف‎سازی و اقناع افکار عمومی به وزارت صنعت و قوه قضائیه کمک خواهد کرد.

نام متخلفان اصلی در ستون دوم فهرست است

وی در ادامه توضیح داد: «ذکر نام شرکت‎ها در ستون اول فهرست منتشرشده، این شائبه را برای مخاطب ایجاد می‎کند که تخلف در ثبت‌سفارش توسط نمایندگی‎های رسمی انجام شده‌ است. در حالی که ثبت‌سفارش در زمان ممنوعیت واردات توسط افراد یا شرکت‎هایی انجام شده که نام آن‎ها در ستون‌دوم آمده است.»

مرشدسلوک اضافه کرد: «متاسفانه فهرست منتشرشده بدون هیچ‎گونه بررسی و طبقه‎بندی از کارتابل سامانه پرینت گرفته شده و این بازی با حیثیت نمایندگان رسمی است.»

به‌گفته وی، برخی شرکت‌ها قبل از بسته شدن سامانه ثبتارش اقدام به ثبت سفارش کرده‌اند و باتوجه به باز بودن سایت در قسمت واریز کارمزد و این اصل که «قانون عطف‌به‌ماسبق ندارد» ادامه مراحل سفارش خود را انجام داده و اقدام به واریز وجه کارمزد در این سامانه کرده‌اند.

پاسخگو نبودن وزارت صنعت به تقاضای ابطال برخی ثبت‌سفارش‎ها

رئیس انجمن واردکنندگان همچنین در خصوص باز بودن بخش‌هایی از سایت ثبت‌سفارش توضیح داد: «هنگامی که وزارت صنعت متوجه باز بودن سایت در بخش واریز می‌شود، اقدام به بستن این قسمت از سایت می‌کند و شرکت‌های نمایندگی را که در زمان ممنوعیت ثبت‌سفارش اقدام به ثبت‌سفارش کرده بودند، با ارسال نامه‌ای از وزارت صنعت می‎خواهند تا مراحل ثبت‌سفارش آن‎ها ابطال و کارمزد پرداختی بابت سفارش‌های ثبت‎شده‌ باز گردانده شود. اما باتوجه به بی‎پاسخ ماندن این نامه‌ها، برخی نمایندگی‎های رسمی در قوه قضائیه شکایت‌هایی را در این خصوص مطرح کرده‌اند و هم‎اکنون پیگیر مطالبات خود هستند. تمام این اطلاعات نیز در سامانه ثبت‌سفارش درج شده و مستندات آن نیز موجود است.»

استخراج اطلاعات تخلف از این لیست کاری تخصصی است

وی در ادامه گفت: «با این تفاصیل می‎توان گفت انتشار فهرست خام ثبت‌سفارش‎ها حرکتی شتابزده و غیرحرفه‌ای است که نه‎تنها به شفاف‎سازی اذهان عمومی کمک نمی‎کند بلکه بر بدبینی آن‎ها در این خصوص می‎افزاید.»

مرشدسلوک استخراج اطلاعات از فهرست اسامی اعلام‎شده را کاری تخصصی دانست و یادآور شد: «برخی نمایندگی‌های رسمی که نام آن‎ها را در فهرست ثبت‌سفارش‌ها مشاهده می‌کنید، در زمان قانونی اقدام به ثبت‌سفارش کرده بوده‌اند و انتظار می‌رفت وزارت صنعت قبل از انتشار چنین فهرستی این موارد را لحاظ کند تا اطلاعات به شکلی روشن و طبقه‌بندی‎شده در اختیار عموم مخاطبان قرار بگیرد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =